Panorama reis 4

Natuurlijk Zuid-Thailand

12 daagse autorondreis

Bangkok - River Kwai - Cha-Am - Prachuab Khiri Khan - Khao Sok - Phuket (of naar keuze in Krabi of Koh Samui)

Een bijzonder gevarieerde rondreis voor liefhebbers van natuurschoon en een actieve vakantie. In de voormalige hoofdstad Ayutthaya ziet u het glorierijke verleden. In Kanchanaburi ontdekt u het natuurschoon en de aangrijpende historie. Vanuit Cha-Am bezoekt u het indrukwekkende Khao Sam Roi Yod National Park en kunt u olifanten spotten in het Kuiburi National Park. U doorkruist het schiereiland en verblijft temidden van de tropische regenwouden en kalksteenformaties van het Khao Sok Nationaal Park waar u onder andere verblijft in een drijvende lodge. Uw reis eindigt naar keuze in Phuket, Krabi of Koh Samui waar u heerlijk kunt genieten van zon, zand en zee.

HOOGTEPUNTEN

*Bangkok: Grand Palace en klongtour

*Ayutthaya Historical Park

*Kanchanaburi: River Kwai brug, Erebegraafplaats,

*Erawan waterval

*Strand Cha-Am

*Khao Sam Roi Yod National Park: Phraya Nakhorn grot

*Kuiburi National Park: olifanten spotten

*Khao Sok NP: Chew Lan Lake, kanotocht Klong Sok rivier

*Strand naar keuze in: Phuket/Krabi/Koh Samui


Klik en zoom om meer van de bovenstaande kaart te zien.

Dag 1: Bangkok (ca. 40 km)

Na aankomst op de luchthaven van Bangkok wordt u hartelijk verwelkomd door uw gids en volgt de transfer naar het centraal gelegen hotel. U verblijft 2 nachten in de fascinerende metropool Bangkok.

Dag 2: Bangkok - stadstoer

In de oude binnenstad brengt u een bezoek aan het schitterende Grand Palace en de Tempel van de Smaragden Boeddha. De pracht en praal van het enorme complex is oogverblindend. Aansluitend maakt u een verfrissende boottocht over de brede ‘River of Kings’ en door de smalle ‘klongs’ van het stadsdeel Thonburi. U passeert hierbij o.a. de majestueus aan de rivieroever gelegen Wat Arun, de 'Tempel van de Dageraad' en het Royal Barge Museum met de gouden koninklijke sloepen. De middag is ter vrije besteding.

Dag 3. Bangkok - Ayutthaya - River Kwai (ca. 190 km)

U verlaat Bangkok en rijdt naar de voormalige hoofdstad Ayutthaya. In het wereldberoemde Ayutthaya Historical Park bezichtigt u diverse ruines die herinneren aan vervlogen tijden. Na de lunch in de plaats Kanchanaburi bezoekt u de Erebegraafplaats, het Thailand-Burma Railway Center en de Brug over de Kwai rivier. U verblijft hier 1 nacht in de River Kwai Jungle Rafts of The Floathouse River Kwai. In de avond heeft u een diner.

Dag 4: River Kwai - Erawan waterval - Cha-Am (ca. 190 km)

Te midden van het groen van het Erawan National Park stort de schitterende Erawan waterval zich omlaag in schaduwrijke poelen waar u kunt zwemmen in het kristalheldere water. Het park biedt tevens de mogelijkheid om via een mooi, maar steil pad langs de watervallen omhoog te klimmen. Na de lunch rijdt u naar de populaire badplaats Cha-Am waar u 1 nacht verblijft in een mooi nabij het strand gelegen hotel.

Dag 5: Cha-Am – Khao Sam Roi Yod National Park en Kuiburi National Park - Prachuab Khiri khan (ca. 130 km)

Een actieve en avontuurlijke dag. U bezoekt het Khao Sam Roi Yod Marine National Park. Het park bestaat uit een indrukwekkend landschap van bergketens, mangrovebossen, zoetwatermoerassen en stranden aan de Golf van Thailand. Per vissersbootje maakt u een tocht door de mangrove naar een rustig strandje. Hier kunt u genieten van het mooie strand en de trappen beklimmen naar de indrukwekkende Prayanakorn grot. De pittige klim naar de grot is de inspanning zeker waard. Bij aankomst wordt u beloond met een schitterend uitzicht op de grot waarin u afdaalt. De stilte in de grot is overweldigend! een lunch is inbegrepen. In de namiddag rijdt u naar het Kuiburi National Park, bekend om met name de wilde olifanten. Per safari auto maakt u een tocht door het park voor het spotten van olifanten en andere dieren. In het begin van de avond ariveert u in uw accommodatie in Prachuab Khiri Khan.

Dag 6: Prachub Khiri Khan – Khao Sok National Park (ca. 380 km)

Vandaag rijdt u via o.a. een ananas-, kokosnoot- en rubberplantages naar het indrukwekkendste regenwoud en wildreservaat van Zuid-Thailand. Het Khao Sok National Park is werkelijk een ‘klein paradijsje’ op aarde. Het park heeft een adembenemend landschap en herbergt één van de oudste regenwouden van deze planeet, een kraakhelder blauw meer, grote diversiteit aan wildlife, grottenstelsels en enorme kalksteenrotsen. Vanavond heeft u een diner in het resort, gelegen aan de rand van het nationale park gelegen resort. U verblijft hier 1 nacht.

Dag 7: Rajaphrapha meer en verblijf op drijvende lodge (in internationaal gezelschap)

Na het ontbijt gaat u naar het mooiste meer van Zuid-Oost Azië voor een onvergetelijke tocht (in internationaal gezelschap) en verblijf inclusief lunch in een drijvende lodge op het meer. U kunt hier relaxen, zwemmen in het heldere water en tuben of kanoën. U maakt o.a. een jungle wandeling, brengt een bezoek aan een grot en een drijvend huis. In de avond heeft u het diner in de lodge. De geheimzinnige junglegeluiden zorgen voor een heel bijzondere sfeer. De charme en opzet van het verblijf op het meer is om ‘één te worden met de natuur’. Derhalve verblijft u in een eenvoudig ingerichte van bamboe of hout gemaakte bungalow. Voor het toilet en een douche zijn er gedeelde faciliteiten. Er is overdag geen elektriciteit, maar er zijn in de avonduren olielampen en tevens een generator zodat u indien gewenst batterijen kunt opladen. Breng uw eigen handdoek en een zaklantaarn mee!

Dag 8: Rajaphrapha meer - Khao Sok Nationaal Park

Nadat u bent ontwaakt door het geroep van de apen en vele vogelgeluiden volgt een ontbijt op uw drijvende lodge. U kunt nog relaxen totdat een opnieuw spectaculaire boottocht door de Khao Sok jungle u weer naar de pier brengt. Na een eenvoudige lunch (Lunchbox) rijdt u weer terug naar het resort. ’s Avonds heeft u hier wederom een diner inclusief.

Dag 9: Khao Sok National Park – Phuket/Krabi/Koh Samui

In de ochtend maakt u een begeleidde kanotocht op de Klong Sok rivier, langs indrukwekkende rotswanden en door een ‘tunnel’ van dichte jungle. Vervolgens heeft u een transfer naar Khao Lak, Phuket, Krabi of Koh Samui. Hier verblijft u de komende 3 nachten in een mooi resort, nabij het strand gelegen resort.

Dag 10: Phuket/Krabi/Koh Samui

Ontbijt in het hotel. Dag ter vrije besteding

Dag 11: Phuket/Krabi/Koh Samui

Ontbijt in het hotel. Dag ter vrije besteding

Dag 12: Phuket/Krabi/Koh Samui

Deze rondreis eindigt op dag 12 waarop u naar de luchthaven van Phuket, Krabi of Koh Samui wordt gebracht, of u kunt ervoor kiezen om deze reis uit te breiden met een van onze vele verlengingsmogelijkheden.


VERLENGEN?

Wij bieden u de mogelijkheid om uw reis te verlengen met een individuele strandvakantie in Centraal Thailand in bijvoorbeeld Hua Hin / Cha-Am, Pattaya / Jomtien, Koh Chang of in het zuiden van Thailand op Koh Samui, Phuket, Khao Lak of Krabi. Bekijk de vele mogelijkheden op onze website.


BIJ ONS INBEGREPEN

■ 11 overnachtingen

■ 11 x ontbijt, 5 x lunch (dag 3, 4, 5, 7, 8), 4 x diner (dag 3, 6, 7, 8)

■ Alle omschreven excursies met bijbehorende entreegelden

■ Vervoer per comfortabele airconditioned auto of minivan met deskundige chauffeur

■ Begeleiding tijdens programma door deskundige Engelssprekende lokale gids (dag 1 t/m 9)


OVERNACHTINGSHOTELS

Plaats - Accommodaties

2x Bangkok - Maitria Hotel Sukhumvit 18 Bangkok - 4 Stars (4/5)

2x River Kwai - River Kwai Jungle Rafts - 3 Stars (3/5) of The Floathouse River Kwai - 4 Stars (4/5)

1x Cha-Am - The Cha-Am Methavalai Hotel - 3 Stars (3/5)

1x Prachuab Khiri Khan - Prachuab Grand Hotel - 3 Stars (3/5)

1x Khao Sok - Khao Sok Rainforest Resort - 3 Stars (3/5)

1x Rajaphrapha meer - Eenvoudige drijvende lodge

1x Khao Sok - Khao Sok Rainforest Resort - 3 Stars (3/5)

Strand naar keuze:

3x Phuket - Duangjitt Resort - 4 Stars (4/5)

3x Krabi - Vacation Village Phra Nang Inn - 3.5 Stars (3.5/5)

3x Koh Samui - Coral Cliff Beach Resort - 3 Stars (3/5)


WIJZIGINGEN

Soms zijn, als gevolg van plaatselijke omstandigheden - het weer, de conditie van de wegen – kleine wijzigingen in het programma noodzakelijk en moet de route, het programma of accommodatie worden aangepast of veranderd. De intentie van de tour blijft ten allen tijde gehandhaafd.


Prijzen zijn per persoon en op aanvraag.

Ayutthaya Historical Park

River Kwai - Erawan waterval

Khao Sam Roi Yod - Prayanakorn grot

Elephants at Kuiburi National Park

Khao Sok NP - Chew Lan Lake

Canoeing on the Klong Sok River

Phuket - Duangjitt Resort

Krabi - Vacation Village Phra Nang Inn

Koh Samui - Coral Cliff Beach Resort