Koh Samet

Welkom op Koh Samet

"een relaxt paradijselijk eiland nabij Bangkok "

Het eiland Koh Samet ligt op ca 190 km ten zuidoosten van Bangkok in de Golf van Thailand. Vanaf Bangkok is het ca. 3 uur rijden en vanaf Pattaya 1 uur naar het plaatsje Ban Phe in de provincie Rayong vanwaar een veerboot u in ca 45 minuten naar dit tropisch paradijsje brengt. Autoverkeer, met uitzondering van lokaal personenvervoer, is op Koh Samet niet toegestaan. Het eiland is een populaire bestemming voor zowel de Thai (met name door de gunstige ligging voor vele Bangkokianen een fantastische plek om de stad te ontvluchten) als de buitenlandse toerist, vanwege haar prachtige stranden en een helderblauwe zee met een kleurrijke onderwaterwereld. Het eiland heeft zich toeristisch goed ontwikkeld met een ruim en gevarieerd aanbod aan accommodaties, restaurants, bars en activiteiten.

Het slechts 13 km2 grote eiland heeft de vorm van de letter “T”. Over de noord-zuid as is het eiland 7 km lang en 4 km over de breedteas aan de noordkant van het eiland. Het eiland biedt poederzachte witte zandstranden in het oosten en voornamelijk beboste en rotsachtige landtongen in het westen. In het smalle heuvelachtige beboste binnenland zijn wandelpaden uitgezet, geschikt om de flora en fauna te verkennen. Klauter van baai naar baai over de rotsen, lekker relaxen op een van de vele prachtige stranden, zwemmen in een helderblauwe zee, windsurfen, zeevissen, duiken en snorkelen en eilandhoppen per longtailboot en speedboot in het marine nationale park.

Koh Samet is onderdeel van het Khao Laem Ya–Mu Ko Samet National Park. Buitenlandse bezoekers dienen een nationale park fee te voldoen bij aankomst in Na Dan op Koh Samet.

Klik en zoom om meer van de bovenstaande kaart te zien.

Stranden, bezienswaardigheden en accommodaties op Koh Samet

Hoewel Koh Samet niet groot is heeft het eiland 14 beeldschone stranden, allen met heerlijk zacht, wit zand en een helderblauwe zee. Op veel stranden groeien de groene cajeput bomen, waar het eiland bekend om staat (Samet betekent cajeput in het Thais). De stranden in het noorden zijn levendig met hotels, restaurants en activiteiten. De stranden in het zuiden zijn rustiger.Wij bieden u accommodaties aan op de meeste van de onderstaande stranden.

De westkust

De westkust is meer geisoleerd en minder toegangkelijk met rotsachtige en beboste kapen en over het algemeen een stuk rustiger dan de oostkust.

Ao Phrao (betekenis: Paradijsbaai) is de voornaamste aanlegplaats en het enigste strand aan de westkust. Het strand is echt paradijselijk met zijn witte zand, palmbomen en groene bergen en een azuurblauwe zee en mooie zonsondergangen. Dit is de baai om te verblijven met het hele gezin! Hotel: Ao Prao Resort - 4 Stars (4/5) : Le Vimarn Cottages - 4 Stars (4/5)

De oostkust

De meeste stranden liggen aan de oostkant van het eiland met prachtige zonsopgangen. De belangrijkste stranden van noord naar zuid zijn

Ao Noi Na, in het noordelijke deel van Koh Samet, net ten noorden van Sai Kaew Beach. Een rustig strand waar u heerlijk kunt ontspannen.

Hotels: Samed Club - 3 Stars (3/5) ; Baan Ploy Sea - 3 Stars (3/5)

Hat Sai Kaew (letterlijk Crystal Sand Beach) is het langste (1 km), populairste en meest ontwikkelde strand, met ligstoelen, watersport activiteiten, restaurants, en bars. Het strand ligt het dichtst bij de pier van Na Dan en in het meest noordoostelijke puntje van het eiland.

Hotel: Baan Supparod - 3 Stars (3/5) ; Sai Kaew Beach Resort - 4 Stars (4/5)

Ao Hin Khok, is een klein strand naast Hat Sai Kaew en wordt gescheiden door een klein rotspunt waar een zeemeerminstandbeeld staat.

Ao Phai, ligt naast Ao Hin Hok.

Ao Phutsa, ook bekend als Ao Tuptim, op loopafstand van Ao Pai, een kleine rustige baai. Een goede plek om te snorkelen

Ao Nuan, een afgelegen baai met een klein, maar beeldschoon strandje met her en der een paar rotsen en bomen

Ao Chao, ook bekend als Ao Lung Wan, een zandstrand met een bootpier

Ao Wong Duean, bekend als Full Moon Beach, na Hat Sai Kaew het grootste strand van het eiland.

Hotel: Vongduan Resort - 3 Stars (3/5)

Ao Thian, bekend als candlelight beach, een rustig strand met veel rotsen.

Ao Wai, ligt op een steenworp afstand van candlelight beach, een geïsoleerde baai ‘picture perfect’ met wit zand, palmbomen en prachtige rotsen aan de uiteindes van het strand.

Hotel: Samed Ville resort - 3 stars (3/5)

Ao Kio Na Nok, een afgelegen plek in het zuiden met een prachtige zonsopgang en zonsondergang.

Hotel: Paradee Resort - 5 Stars (5/5)

Ao Karang in het meest zuidelijke punt van Koh Samet, een rustig afgelegen strand in een mooie baai die voldoet aan alle clichés: poederwit zand, azuurblauwe zee, ruige rotsen en veel cajeput bomen die voor de nodige schaduw zorgen.


Khao Laem Ya-Mu Koh Samet National Park

Gelegen in de provincie Rayong omvat het 131 km2 grote zeepark een deel van de kustlijn van het vaste land en eilandjes in de Golf van Thailand. Naast Koh Samet vormen de op het vaste land gelegen Khao Plet (Plet heuvel en vallei), Khao Laem Ya (Laem Ya heuvel en vallei), Mae Ram Phung Beach, tesamen met 9 overige kleine eilanden de voornaamste attracties.

De overige eilanden van het nationale park

Nabij het meest zuidelijke punt van Koh Samet liggen 3 kleine rotseilanden: Koh Chan (Moon Island), Koh San Chalam (Shark Scale Island) en Hin Khao (White Rock)

2.5 km ten oosten van Koh Samet ligt Koh Kudi ((Monk’s Chamber Island)

Nabij Koh Kudi liggen Koh Khang Khao (Bat’s Bottom Island) en Koh Tham Rusi met goede snorkelmogelijkheden

Ongeveer 600 m ten noorden van Koh Kudi liggen Koh Kruai (Cone Island), Koh MaKham (Tamarind Island) en Koh Plai Tin (Foot’s Tip Island) met goede snorkelmogelijkheden

6 km ten oosten van Koh Kudi - oftewel 8.5 km van Koh Samet - ligt Koh Talu (Hole Island) met een kalksteengrot en bizarre rotsformaties met een kleurrijk onderwaterleven, een goede duik- en snorkelplek, en vanaf de top van het eiland heeft u een schitterend uitzicht over het marine nationale park

Ban Phe - Samed Port Rayong Pao

Koh Samet - Viewpoint

Zonsopkomst bij Ao Kio Na Nok

Hat Sai Kaew Beach