Doi Tung - Mae Fah Luang Botanical Gardens


Chiang Mai Minitrip 8

Chiang Mai Minitrip 8: Fascinerend Chiang Rai

3 dagen / 2 nachten - prive tour

Het sfeervolle stadje Chiang Rai ligt in een provincie met spectaculaire groene bergen en adembenemende panorama's en heeft zich ontwikkeld tot een geliefde vakantie bestemming. Dit exotische grensgebied, ingesloten door Myanmar (Birma), Laos en de machtige Mekong rivier, wordt ook wel de Gouden Driehoek genoemd. Voorheen berucht om de opiumcultuur vindt men er nu veel ontwikkelingsprojecten gesteund door het koningshuis. Met haar ligging aan de Mae Kok rivier, de historische bezienswaardigheden uit het vroegere Lanna Koninkrijk, de gezellige avondmarkt, het aangename klimaat en een uiterst vriendelijke bevolking, is Chiang Rai voor velen een ideaal startpunt voor tochten door deze prachtige omgeving.

Inbegrepen hoogtepunten:

*Chiang Dao grotten *Boottocht over de Kok rivier *Mae Fah Luang Botanical Gardens *Gouden Driehoek *Wat Rong Khun *Phayao Lake

Dag 1: Chiang Mai – Thaton – Chiang Rai (ca. 190 km)

Vanaf uw hotel in Chiang Mai rijdt u naar de grotten van Chiang Dao. Na de lunch in Thaton maakt u per longtailboot een mooie tocht over de Maekok rivier naar Chiang Rai met stops en route bij kleurrijke etnische minderheden. U verblijft twee nachten in Chiang Rai in een sfeervol hotel.

Dag 2: Chiang Rai – Doi Tung - Gouden Driehoek – Chiang Rai (ca. 160 km)

Na het ontbijt bezoekt u in Chiang Rai de Wat Rong Sua Tan (de ‘blauwe tempel’). Na een stop bij een theeplantage bezigtigd u in het Doi Tung gebergte het Royal Project met de botanische tuinen van de Koninklijke Villa, de Mae Fah Luang Botanical Gardens. Aansluitend rijdt u naar Mae Sai aan de grens met Myanmar. Na de lunch bezoekt u in de Gouden Driehoek het interessante House of Opium. Vanaf het viewpoint heeft u een mooi uitzicht op de machtige Mekong rivier en het achterliggende berglandschap. Na een bezoek aan het historische plaatsje Chiang Saen rijdt u terug naar Chiang Rai.

Dag 3: Chiang Rai – Phayao – Chiang Mai (ca. 180 km)

In de ochtend brengt u een bezoek aan de befaamde Wat Rong Khun (de ‘witte tempel’). Bij het grote meer van Phayao serveren we u een heerlijke kop koffie of thee. Op weg naar Chiang Mai maakt u een stop bij de Tharn Thong waterval en de warmwaterbronnen van Mae Ka Chan. Terug in Chiang Mai wordt u naar het hotel van uw keuze gebracht.

Bij ons inbegrepen:

-2 overnachtingen

-maaaltijden: dagelijks ontbijt; lunch op dag 1 en 2

-alle omschreven excursies met bijbehorende entreegelden (tenzij anders vermeld)

- vervoer per airconditioned auto of minivan met deskundige chauffeur

-begeleiding tijdens de reis door deskundige Engelssprekende lokale gids

Overnachtingshotels

Plaats - Accommodaties

2 x Chiang Rai - La Luna Hotel & Resort - 3.5 Stars (3.5/5)

Prijzen zijn per persoon en op aanvraag.

Chiang Dao grotten

Thaton - Maekok rivier

Thee plantage

Wat Rong Sua Tan

Uitzicht op de Gouden Driehoek

Wat Rong Khun tempel

La Luna Hotel & Resort