Discovery reis 9

Discovery reis 9: Zonnig Zuid-Thailand

7 dagen / 6 nachten (Van Bangkok naar Phuket)

Bangkok - Cha-Am - Chumphon - Ranong - Khao Sok - Phuket

Een rondreis voor liefhebbers van natuurschoon en voor hen die meer uit hun vakantie willen halen dan alleen luieren op het strand. Na uw fietstocht in Bangkok reist u naar Cha-Am, het Khao Sam Roi Yod National Park en langs palm- en rubberplantages naar Chumphon. U doorkruist het schiereiland en verblijft temidden van de tropische regenwouden en kalksteenformaties van de provincie Ranong en het Khao Sok Nationaal Park. Uw reis eindigt op het eiland Phuket waar u heerlijk kunt genieten van zon, zand en zee.

HOOGTEPUNTEN

*Bangkok fietstocht

*Khao Sam Roi Yod National Park

*Prayanakon Grot

*Raksawarin Park

*Khao Sok National Park

*Dagtocht Cheow Lan Lake

*Phuket

Klik en zoom om meer van de bovenstaande kaart te zien.

Dag 1: Bangkok - Fietstocht - Cha-Am (ca. 190 km)

In de ochtend maakt u een interessante fietstocht door Bangkok. De tocht begint in het hart van Chinatown en één van Bangkoks meest bedrijvige buurten. U fietst door nauwe steegjes, afgewisseld door overdekte markten, loodsen, winkeltjes en op straat kokende mensen. De lokale bevolking is voornamelijk boeddhistisch. Ze bezoeken tempels in de buurt, doen aan rituele verbrandingen van papier en geloven in geesten. Halverwege de tocht verlaat u Chinatown en steekt de Chao Phraya rivier over. Met een prachtig uitzicht op de skyline van de stad achter u fietst u Thonburi in. Dit stadsdeel is rustiger, de mensen zijn erg gemoedelijk en vriendelijk. Softdrinks en een snack zijn hier inbegrepen. Terug in het hotel kunt u zich nog verfrissen alvorens u aan het begin van de middag naar de bekende badplaats Cha-Am rijdt.

Dag 2: Khao Sam Roi Yod National Park – Chumphon (ca. 260 km)

U bezoekt het Khao Sam Roi Yod Marine National Park. Het park bestaat uit een indrukwekkend landschap van bergketens, mangrovebossen, zoetwa¬termoerassen, stranden en eilanden in de Golf van Thailand. Per vissersbootje maakt u een tocht door de mangrove naar een rustig strandje. Hier kunt u genieten van het mooie strand en de trappen beklimmen naar de indrukwekkende Prayanakorn grot. De klim naar de grot is de inspanning zeker waard. Bij aankomst wordt u beloond met een schitterend uitzicht op de grot waarin u afdaalt en waar Koning Rama V een prachtig paviljoen heeft gebouwd. Dit wordt beschenen door een andere opening in het gewelf van de grot, waardoor het nog extra glans krijgt. De stilte in de grot is overweldigend! Na de lunch rijdt u naar een nabij de plaats Chumphon aan de Golf van Thailand gelegen resort

Dag 3: Chumphon - Ranong (ca. 100 km)

Vandaag doorkruist u het schiereiland en rijdt door Ranong, een van de mooiste provincies van Zuid-Thailand. Een tropisch groenland met bergen, watervallen en tropische regenwouden. U maakt een stop bij de Isthmus of Khra, het viewpoint aan de grens met Myanmar, u bezoekt de Punyaban waterval en het Raksawarin Park met de warmwaterbronnen die hier in de omgeving vanwege zijn geneeskrachtige werking eveneens als kuuroorden dienen. Vervolgens rijdt u naar uw hotel in Ranong, waar u 1 nacht verblijft.

Dag 4: Ranong– Khao Sok National Park (ca. 190 km)

Indien gewenst kunt u in de vroege ochtend een bezoek brengen aan de Saphan Plaa, de visafslag en markt van Ranong. Na het ontbijt rijdt naar het indrukwekkendste regenwoud en wildreservaat van Zuid-Thailand. Het Khao Sok National Park is werkelijk een paradijs op aarde. Het park herbergt één van de oudste regenwouden van onze planeet, een kraakhelder blauw meer, grote diversiteit aan wildlife, grottenstelsels en enorme kalksteenrotsen en bergen. Na de lunch maakt u een ontspannen begeleidde kanotocht op de Klong Sok rivier langs indrukwekkende rotswanden en door een ‘tunnel’ van dichte jungle. Vanavond heeft u een diner in het resort. U verblijft hier in het aan de rand van het nationale park gelegen resort.

Dag 5: Khao Sok National Park

Per longtailboot maakt u een onvergetelijke dagtocht in een internationaal gezelschap over het mooiste meer van Zuidoost-Azië, het gigantische Rajaphrapha stuwmeer, met majestueuze rotsformaties die loodrecht uit het water omhoog rijzen. Er wordt geluncht op het meer in een drijvend restaurant. U kunt hier relaxen en zwemmen in het heldere water. Tevens maakt u een jungle wandeling en brengt u een bezoek aan een grot en een drijvende lodge. In de middag vaart u terug naar de pier en rijdt u naar het resort. ‘s Avonds heeft u hier wederom een diner

Dag 6: Khao Sok National Park - Phuket (ca. 120 km)

In de loop van de ochtend rijdt u door naar het tropische eiland Phuket, gelegen in de Andamanse Zee. Hier verblijft u de komende nacht in een prachtig resort, gelegen in een grote kokospalmentuin in het rustige zuidelijke gedeelte van Patong Beach. Ideaal gelegen op slechts 5 minuten lopen van het strand en 15 minuten van het levendige centrum.

Dag 7: Phuket

Na het ontbijt in uw hotel eindigt deze reis. U kunt ervoor kiezen om deze reis uit te breiden met nog een aantal nachten verblijf op Phuket of één van onze vele verlengingsmogelijkheden.

BIJ ONS INBEGREPEN!

*6 overnachtingen

*6 x ontbijt ; 4 x lunch (op dag 2, 4, 5) ; 2 x diner (op dag 4 en 5)

*Alle omschreven excursies met bijbehorende entreegelden

*Vervoer per airconditioned auto of minivan of pick-up truck met deskundige chauffeur (dag 1 t/m 6)

*Begeleiding tijdens het programma door deskundige lokale Engelssprekende gidsen (dag 1 t/m 5)

Overnachtingshotels

Plaats - Accommodaties

1 x Cha-Am - The Cha-Am Methavalai Hotel - 3 Stars (3/5)

1 x Chumphon - Novotel Chumphon Beach Resort - 4 Stars (4/5)

1 x Ranong - Nam Sai Khao Suay Resort - 4 Stars (4/5)

2 x Khao Sok - Khao Sok Rainforest Resort - 3 Stars (3/5)

1 x Phuket - Duangjitt Resort - 4 Stars (4/5)

Prijzen zijn per persoon en op aanvraag.

Bangkok - Cycling Tour

Khao Sam Roi Yod - Prayanakorn cave

Ranong - Punyaban Waterfall

Canoeing on the Klong Sok River

Khao Sok NP - Chew Lan Lake

Phuket

The Cha-Am Methavalai Hotel

Novotel Chumphon Beach Resort

Nam Sai Khao Suay Resort