Discovery reis 4

Discovery reis 4: Fascinerende bergwereld

7 dagen / 6 nachten (Chiang Mai & Noord-Thailand)

Chiang Mai - Mae Sariang - Mae Hong Son - Pai - Chiang Rai - Chiang Mai

Ontdek het adembenemend natuurschoon en de veelzijdige cultuur van het schilderachtige noorden van Thailand. U maakt kennis met de mysterieuze ‘Giraffe-vrouwen” en bezoekt indrukwekkende watervallen, grottenstelsels en de Gouden Driehoek.

HOOGTEPUNTEN

*Pha Chor Cilff

*Ob Luang Ravijn

*Boottocht Pai rivier

*‘Longnecks’ Karen Paduang Bergstam

*Tham Lod Grotten en bamboorafting

*Mok Fa waterval

*Gouden Driehoek

*Boottocht Mekong Rivier

*Doi Tung Botanische Tuin

*Wat Rong Khun - de 'Sneeuwtempel'

*Khun Korn waterval

Klik en zoom om meer van de bovenstaande kaart te zien.

Dag 1: Chiang Mai - Mae Sariang (ca. 190 km)

Vanuit Chiang Mai vertrekt u naar het Mae Wang National Park, waar u een wandeling maakt naar de Pha Chor Cliff. De door erosie geschapen zuilen en muren zijn een bijzondere natuurlijke bezienswaardigheid. Vervolgens bezoekt u het Ob Luang National Park. Hier wandelt u naar het spectaculaire ravijn en over de ‘nature trail’ met prehistorische rots- en grottekeningen. Na de lunch rijdt u door naar het plaatsje Mae Sariang, waar het toerisme nog in zijn beginschoenen staat.

Dag 2: Mae Sariang - Mae Hong Son (ca. 155 km)

Na het ontbijt begint u aan de klim naar het bergstadje Mae Hong Son. Een geweldige route met veel prachtige panoramas, zoals het uitzichtpunt bij Pha Bong. Na de lunch in Mae Hong Son bezichtigt u de Wat Doi Kong Mu, met een prachtig uitzicht over de stad en het tempelcomplex Wat Chong Klang-Chong Kham. U verblijft 1 nacht in een mooi gelegen resort.

Dag 3: Mae Hong Son - Pai (ca. 150 km)

Vandaag heeft u een bijzondere ontmoeting met één van de meest opzienbarende bergstammen ter wereld, de Karen Paduang, beter bekend onder de naam ‘Longnecks’. Deze vrouwen dragen vele halsringen waarmee ze hun nek ‘oprekken’. U maakt een boottocht over de Pai rivier naar het nabij de grens met Myanmar gelegen dorp. Na de lunch rijdt u over één van de mooiste routes in Thailand en u passeert tevens het per weg hoogst bereikbare punt in Thailand. U bezoekt de indrukwekkende Tham Lod grotten waar een reivier doorheen stroomt. U verblijft 1 nacht in het schilderachtige Pai. Hier kunt u in de avond de bekende walkingstreet verkennen

Dag 4: Pai - Chiang Rai (ca. 290 km)

Vandaag maakt u een wandeling naar de schitterende Mok Fa waterval. Na een bezoek aan de lokale markt in Mae Malai, waar u gegrilde insecten kunt eten (zeker het proberen waard!), is uw volgende stop in Thaton. Hier kunt u genieten van het prachtige uitzicht over de vallei van de Mae Kok rivier. Na de lunch bezoekt u in het Mae Salong gebergte een theeplantage. In de namiddag arriveert u in het sfeervolle stadje Chiang Rai waar u 2 nachten verblijft.

Dag 5: Chiang Rai - Gouden Driehoek - Chiang Rai (ca. 120 km)

U verkent het stadje Chiang Saen dat diverse ruïnes herbergt. In de Gouden Driehoek maakt u een boottocht over de Mekong rivier en bezoekt het interessante House of Opium. Aan de grens met Myanmar maakt u een stop in de plaats Mae Sai. Na de lunch bezoekt u in het Doi Tung gebergte de fraaie bloementuin van de koninklijke residentie, de Mae Fah Luang Botanical Garden.

Dag 6: Chiang Rai - Chiang Mai (ca. 190 km)

Na het ontbijt bezichtigt u de befaamde Rong Khun ‘Sneeuwtempel’. Vervolgens maakt u een wandeling door de jungle naar de prachtige Khun Korn waterval. De terugreis gaat over de mooie Doi Saket bergroute, met nog een stop bij de Mae Kachan hotsprings. In Chiang Mai verblijft u 1 nacht in een centraal gelegen hotel.

Dag 7: Chiang Mai

Na het ontbijt in uw hotel eindigt deze reis. U kunt ervoor kiezen om deze reis uit te breiden met één van onze vele verlengingsmogelijkheden.

BIJ ONS INBEGREPEN!

*6 overnachtingen

*6 x ontbijt en 5 x lunch (op dag 1, 2, 3, 4, 5)

*Alle omschreven excursies met bijbehorende entreegelden

*Vervoer per airconditioned auto of minivan met deskundige chauffeur

*Begeleiding tijdens het programma door deskundige lokale Engelssprekende gids (dag 1 t/m 6)

Overnachtingshotels

Plaats - Accommodaties

1 x Mae Sariang - Riverhouse Resort - 3 Stars (3/5)

1 x Mae Hong Son - Imperial Mae Hong Son Resort - 3.5 Stars (3.5/5)

1 x Pai - Ban Krating Pai Resort - 3 Stars (3/5)

2 x Chiang Rai - Laluna Resort - 3.5 Stars (3.5/5)

1 x Chiang Mai - Amora Tapae Hotel - 4 Star (4/5)

Prijzen zijn per persoon en op aanvraag.


Chiang Mai - Ob Luang National Park

Mae Hong Son - Wat Doi Kong Mu

Mae Hong Son - Longneck Karen tribe

Pai - Tham Lod Cave

Doi Tung - Mae Fah Luang Gardens

Chiang Rai - Khun Korn waterfall

Mae Sariang Riverhouse Resort

Imperial Mae Hong Son Resort

Baan Krating Pai Resort

Chiang Rai - La Luna Resort

Chiang Mai - Amora Tapae Hotel