Mekong rivier

Chiang Mai Minitrip 10

Chiang Mai Minitrip 10: Avontuurlijk Chiang Rai en Gouden Driehoek

4 dagen / 3 nachten - prive tour

Ontdek alle hoogtepunten van de provincie Chiang Rai en de Gouden Driehoek

Inbegrepen hoogtepunten:

*Grotten van Chiang Dao *Doi Mae Salong Akha en Yao *de 'blauwe tempel' *het 'Zwarte Museum' * Doi Tung Mae Fah Luang Botanical Gardens *Boottocht Mekong rivier *Doi Pha Tang *Phu Chi Fah Cliff *Rong Khun ‘Sneeuwtempel’ *Khun Korn waterval *Mae Kachan warmwaterbronnen

Dag 1: Chiang Mai - Doi Mae Salong - Chiang Rai (ca. 240 km)

Vanaf uw hotel in Chiang Mai rijdt u naar de grotten van Chiang Dao. In Thaton, nabij de grens met Myanmar, kunt u genieten van het prachtige uitzicht over de vallei van de Maekok rivier. Na de lunch rijdt u door het Doi Mae Salong gebergte en brengt u een bezoek aan de Akha en Yao bergstammen. U verblijft 1 nacht in Chiang Rai in een sfeervol hotel.

Dag 2: Chiang Rai – Doi Tung - Gouden Driehoek (ca. 80 km)

Na het ontbijt maakt u in Chiang Rai een stop bij de Wat Rong Sua Tan (de ‘blauwe tempel’) en het Koning Mengrai Monument. .15 kilometer ten noorden van Chiang Rai brengt u een bezoek aan het unieke Baan Dam Museum, ook wel "Black House Museum" of "Black Temple" genoemd. In het Doi Tung gebergte maakt u een wandeling door het Royal Project met de botanische tuinen van de Koninklijke Villa, de prachtige Mae Fah Luang Gardens. In Mae Sai aan de grens met Myanmar maakt u een fotostop bij de grensovergang. Na de lunch maakt u in de Gouden Driehoek een boottocht over de Mekong rivier. U bezoekt het interessante House of Opium en vanaf het viewpoint heeft u een mooi uitzicht op de machtige Mekong rivier en het achterliggende berglandschap. U verblijft 1 nacht in de Gouden Driehoek

Dag 3: Gouden Driehoek - Chiang Rai (ca. 180 km)

In Chiang Saen bezoekt u de ruïne van de 800 jaar oude Wat Chedi Luang. U volgt de grens met Laos en de Mekong rivier en kunt genieten van prachtige vergezichten. Na een bezoek aan Chiang Khong, de officiele grensoversteek plaats naar Laos aan de Mekong rivier, rijdt u door naar Doi Pha Tang. Deze spectaculaire bergstreek is het woongebied voor vele etnische minderheden waaronder de Hmong, Yao en Chinese Haw. U bezoekt hier enkele authentieke dorpjes. Na de lunch rijdt u naar de Phu Chi Fa Cliff. Deze beroemde steile rotswand ligt op 1400 m boven zeeniveau aan de grens van Thailand met Laos. Een korte wandeling brengt u naar het uitzichtpunt. U verblijft 1 nacht in het sfeervolle stadje Chiang Rai.

Dag 4: Chiang Rai - Chiang Mai (ca. 190 km)

Na het ontbijt bezichtigt u de befaamde en fotogenieke Wat Rong Khun, ook wel de ‘Witte tempel' of 'Sneeuwtempel’ genoemd. Vervolgens maakt u een wandeling door de jungle naar de prachtige Khun Korn waterval. De terugreis gaat over de mooie Doi Saket bergroute, met nog een stop bij de Mae Kachan hotsprings.

Bij ons inbegrepen:

-3 overnachtingen

-maaaltijden: dagelijks ontbijt; lunch op dag 1, 2 en 3

-alle omschreven excursies met bijbehorende entreegelden (tenzij anders vermeld)

- vervoer per airconditioned auto of minivan met deskundige chauffeur

-begeleiding tijdens de reis door deskundige Engelssprekende lokale gids

Overnachtingshotels

Plaats - Accommodaties

1 x Chiang Rai - La Luna Hotel & Resort - 3.5 Stars (3.5/5)

1 x Gouden Driehoek - Imperial Golden Triangle Resort - 3.5 Stars (3.5/5)

1 x Chiang Rai - La Luna Resort - 3.5 Stars (3.5/5)

Prijzen zijn per persoon en op aanvraag.

Chiang Dao Caves

Doi Mae Salong berg regio

Akha Hilltribe

Doi Tung - Mae Fah Luang Gardens

Doi Patang - Phu Chi Fah Cliff

Chiang Rai - Khun Korn waterfall

La Luna Resort

Imperial Golden Triangle Resort

La Luna Resort