Cha-Am & Hua Hin

Welkom in Cha-Am & Hua Hin

"Ideale bestemmingen voor een vakantie onder de tropische zon voor het hele gezin in elk seizoen"

Cha-Am en Hua Hin liggen ten zuidwesten van Bangkok aan de Golf van Thailand en zijn vanuit Bangkok gemakkelijk te bereiken per auto, bus en trein.

Deze rustige badplaatsen zijn ideale bestemmingen voor familievakanties, die met hun prachtige zandstranden en baaien tesamen een kustlijn vormen van ruim 25 km.

Hua Hin en Cha-Am zijn beide nauw verbonden met het Thaise koningshuis. De Thaise koninklijke familie is regelmatig te vinden in het zomerverblijf Klai Kangwon (‘Ver van Alle zorgen’) nabij Hua Hin.

Er zijn tal van watersportfaciliteiten beschikbaar. De landelijke omgeving leent zich uitstekend voor fietstochten en in de regio liggen diverse fraaie golfbanen van wereldklasse, culturele en historische bezienswaardigheden. Ook de nabijgelegen jungle biedt een uitstekend alternatief voor als u eens iets anders wilt dan een dagje strand.

Klik en zoom om meer van de bovenstaande kaart te zien.

Stranden en accommodaties in Cha-Am & Hua Hin

Cha-Am Beach

Cha-am ligt in de provincie Phetchaburi op nog geen 3 uur rijden van Bangkok (ca. 180 km) en op ruim 20 km ten noorden van Hua Hin. Cha-Am beschikt over een 5km lang strand, een prachtig breed zandstrand met aan de boulevard winkeltjes en restaurants en faciliteiten zoals fietsverhuur. Het is er in de week erg rustig, maar tijdens weekenden en op feestdagen is het een veel bezochte badplaats door vooral inwoners van Bangkok. Op het strand van Cha-am treffen we dan Thaise families, voorzien van het nodige eten en drinken. Aan de noordkant van de strandweg ligt de vissershaven met veel vissersboten en goede seafood restaurants. Cha Am is een bestemming voor de reiziger die prijs stelt op een rustige omgeving waar het massatoerisme ontbreekt. U kunt er lange strandwandelingen langs de schitterende kustlijn maken, een dagje gaan golfen, mooie natuurparken verkennen, fietstochten maken door het fraaie landschap, heerlijke verse Thaise visspecialiteiten eten en desgewenst een rustig plekje opzoeken om een goed boek te lezen met het geluid en de geur van de zee op de achtergrond.

Hotels

*The Cha-Am Methavalai Hotel - 3 Stars (3/5) ; *Long Beach Cha-Am Hotel - 3 Stars (3/5) ; *Tara Mantra Cha-Am - 4 Stars (4/5)

*Springfield @ Sea Resort & Spa - 5 Stars (5/5)

Accommodaties tussen het centrum van Cha-Am en Hua HIn

*The Regent Chalet - 3 Stars (3/5) ; *The Regent Cha- Am Beach Resort - 4 Stars (4/5) ; *Rest Detail Hua Hin - 4.5 Stars (4.5/5)

*Let's Sea Hua Hin Al Fresco Resort - 5 Stars (5/5) ; *Anantara Hua Hin Resort - 5 Stars (5/5)

Hua Hin Beach

Hua Hin behoort met haar prachtige witte zandstrand, comfortabele hotels en luxe resorts tot de meest geliefde strandbestemmingen van Thailand. Hua Hin ligt op ruim 200 km ten zuidwesten van Bangkok en is de eerste badplaats van Thailand. Van oudsher kwam de Thaise adel hier op vakantie. De sfeer van de jaren twintig en dertig uit de vorige eeuw proef je nog altijd in het authentieke Hua Hin Railway station, het Centara Grand Beach Resort (het voormalige Hua Hin Railway hotel) en de twee Koninklijke paleizen. Het zand op het strand is fijn van structuur, poederzacht en licht van kleur en de palmbomen zorgen voor een tropische sfeer. Het strand is hier breed en de branding vlak en ondiep, waardoor het prima geschikt is voor gezinnen met kleine kinderen. Er zijn tal van watersport faciliteiten beschikbaar en ook paardrijden door de branding is hier op sommige delen van de stranden mogelijk. Naast het strand heeft Hua Hin de bezoeker veel te bieden zoals de kleurrijke vissershaven, de gezellige avondmarkt, en vele goede (vis)restaurants. In de nabije omgeving ligt een fantastisch waterpark, diverse golfbanen van wereldklasse en mooie natuurparken.

Hotels

*City Beach Resort - 3 Stars (3/5) ; *Laksasubha Hua Hin - 4 Stars (4/5) ; *Hilton Hua Hin Resort & Spa - 5 Stars (5/5)

*Centara Grand Beach Resort & Villas Hua Hin - 5 Stars (5/5) ; *Hua Hin Marriott Resort & Spa - 5 Stars (5/5)

Hua Hin - Takiab Bay

Gelegen aan de zuidkant, op slechts 4 kilometer van het centrum van Hua Hin, staat Khao Takiab, een 272m hoge heuvel die vanaf het strand in Hua Hin goed zichtbaar is. Vooral het 20m hoge gouden Boeddhabeeld is een blikvanger. Vanaf Khao Takiab heb je een mooi panorama over Hua Hin en het eiland ‘Singhtoh’ dat 800m uit de kust gelegen is. Aan weerszijden van de heuvel liggen rustige stranden met een aantal luxe resorts, restaurantjes en de nabijgelegen Cicada markt.

Hotels

*Ibis Hua Hin - 3 Stars (3/5) ; *Loligo Resort Hua Hin - 4 Stars (4/5) ; *Amari Hua Hin - 4 Stars (4/5)

*Wora Bura Hua Hin Resort & Spa - 5 Stars (5/5) ; *Hyatt Regency Hua Hin - 5 Stars (5/5)

Bezienswaardigheden en excursies

De omgeving van Hua Hin en Cha-am biedt zijn bezoekers vele attracties en mogelijkheden tot het ondernemen van sportieve activiteiten en het maken van interessante excursies naar indrukwekkende historische en culturele bezienswaardigheden en nationale parken.

Phetchaburi – 40 km ten noorden van Cha-Am

De stad herbergt vele fraaie tempels waaronder de Wat Mahathat. De plaats is vooral bekend om het Historisch Park Phra Nakhon Khiri, het 19e eeuwse zomerpaleis complex van Koning Mongkhut (Rama IV). Diverse gebouwen liggen verspreid over 3 heuvels en worden temidden van de bossen en rotsen met elkaar verbonden door wandelpaden en bieden een fraai uitzicht op de stad. Ook kunt u een bezoek brengen aan de nabijgelegen Khao Luang grot met zijn stalactieten en vele Boeddhabeelden.

Kaeng Krachan Dam – 48 km ten noordwesten van Cha-Am

Het 45 km2 grote Kaeng Krachan waterreservoir ligt in het Kaeng Krachan Nationaal Park, het grootste nationale park van Thailand (ca. 3000 km2). waarop mooie boottochtjes mogelijk zijn,

Puek-Tian – 18 km ten noorden Cha-Am

Het dorpje Puek-Tian staat bekend om de vele beelden, die karakters voorstellen uit gedichten van ‘s lands beroemdste dichter Sunthon Phu. Deze beelden staan verspreid over het strand, de weg langs het strand en in de zee.

Khao Nang Phanthurat Forest Park – 3km ten noorden van Cha-Am

Het park is gecentreerd rond een kalksteenberg. Er is een grote tuin bij de ingang van het park. U kunt een wandeling naar boven maken voor een mooi uitzicht over de kustlijn en het landschap en een verkenning van enkele kleine grotten. Voor de pittige klim zijn goede wandelschoenen en een goede conditie vereist en neem genoeg water mee.

Marukhathaiyawan Paleis – 9 km ten zuiden van Cha-Am

Zomerpaleis aan zee aan het begin van de jaren 1920 gebouwd onder het bewind van koning Rama VI. Het werd ontworpen door een Italiaanse architect. Het beschikt over vele veranda’s, traliewerk en overdekte promenades met goud beslagen teak.

Vana Nava Hua Hin Water Jungle – op slechts 5 minuten rijden van Hua Hin

Vana Nava is de perfecte gezinsvriendelijke bestemming. Kinderen zullen genieten van de talloze activiteiten en attracties!

Hua Hin Hills Vineyard – op 45 minuten rijden ten westen van Hua Hin

Hoewel Thailand geen typische wijnbestemming is, kun je hier een mooie wijngaard bezoeken en – niet geheel onbelangrijk – wijn proeven.

Pala-U Waterfal – 60 Km ten westen van Hua Hin,

In het zuidelijke deel van het Kaeng Krachan National Park, grenzend aan Myanmar. Pala-U Waterfall is één van de hoogste watervallen van Thailand, verdeelt over zestien kleinere watervallen. Onderaan iedere waterval is een poel waar je kunt baden of een duik nemen.

Pranburi Forest Park – 25 km ten zuiden van Hua Hin

In een van ‘s lands grootste mangrovebossen is een 1km lang verhoogde loopbrug uitgezet over het mangrovemoeras. Het park is een beschermd gebied en ligt aan de monding van de rivier Pran Buri aan de Golf van Thailand. Aan het einde van het pad bereik je een kleine pier. Vanaf hier kunt u een boot huren om de mangroverivier te verkennen

Khao Sam Roi Yod National Park - 50 km ten zuiden van Hua Hin

Het ongeveer 100 km2 grote park is een prachtig en gevarieerd landschap van kalksteenformaties, mangrovebossen, zoetwatermoerassen, grotten en stranden aan de Golf van Thailand. Het park staat bekend om de kalksteenpieken, die tot 650 meter hoog uit de moerassen oprijzen. De moerassen zijn een toevluchtsoord voor veel watervogels en de kalksteen formaties een thuisbasis voor verschillende apensoorten. In het park zijn wandelpaden uitgezet en je komt indrukwekkende grotten tegen zoals de Tham Praya Nakkon, een van de meest gefotografeerde grotten van het land.

Kuiburi Nationaal Park – 80 km ten zuiden van Hua Hin

Bekend als de beste plek in Thailand voor het spotten van wilde olifanten en gaur (wilde Aziatische runderen) De kans om olifanten in het wild te zien is 99%.

Snorkelen bij Koh Talu - nabij Bang Saphan

Op ca 3 uur rijden vanaf Cha-Am / Hua Hin ligt Bangsaphan. Van hier brengt een speedboot in 20 minuten u naar Koh Talu. De kleine eilandjes van Koh Talu zijn goede snorkel locaties, goed voor een dagtrip

Golfen

Hua Hin is sinds 1920 ontwikkeld als vakantiebestemming voor royalty's en elites en is de geboorteplaats van het Thaise golfen. In de omgeving liggen diverse golfbanen van wereldklasse: Black Mountain Golf Club, Banyan Golf Club, Springfield Country Club, Majestic Creek Golf Club, Palm Hills Golf Club, Imperial Lake View Golf Club, Royal Hua Hin Golf Course en Sea Pines Golf Course.


Cha-Am beach


Takiab Hill


Klik en zoom om meer van de bovenstaande kaart te zien.

Klik en zoom om meer van de bovenstaande kaart te zien.

Klik en verplaats de cursor naar links en rechts om meer van de bovenstaande kaart te zien.