WELKOM IN BANGKOK

Krungthep, “stad van de engelen”, zoals de Thais hun hoofdstad noemen, is uitgeroepen tot een van de beste toeristische steden ter wereld en het heeft de bezoeker dan ook ongelooflijk veel te bieden: een moderne skyline die wordt gedomineerd door futuristische wolkenkrabbers met daartussen, boven elkaar gelegen verkeersaders en een hypermoderne boven- en ondergrondse metro, gigantische winkelparadijzen en kleurrijke markten, een druk maar gezellig straatleven, traditionele eetstalletjes op straat, chique restaurants en trendy rooftopbars, interessante musea, groots opgezette stadsparken en wanneer de avond valt een exotisch uitgaansleven.

Daarnaast is Bangkok erin geslaagd haar monumenten te bewaren in hun traditionele orientaalse pracht en is het nog steeds een stad van schitterende tempels en paleizen, van monniken in saffraankleurige gewaden en serene Boeddhabeelden. Klassieke bezienswaardigheden als de Grand Palace en de Emerald Boeddha schitteren als voorheen. Op de smalle klongs is er het traditionele leven aan het water. Bangkok zal een onvergetelijke indruk op u achterlaten en is een ideaal start- en/of eindpunt van uw Thailand reis.

Klik en zoom om meer van de bovenstaande kaart te zien.

Bestemmingen - Bezienswaardigheden - Hotels

Het grootste gedeelte van het stadscentrum ligt ten oosten van de Chao Phraya rivier. Hier bevinden zich de meest interessante bezienswaardigheden. De rivier maakt het mogelijk om vele attracties per boot te bezoeken.

De Chao Phraya rivier

Bangkok strekt zich uit langs de grote Chao Phraya rivier (‘koningsrivier’), 20 km stroomopwaarts vanaf de Golf van Thailand. Een boottocht over de rivier mag u beslist niet missen tijdens uw verkenning van Bangkok. Langs de ‘koninklijke mijl’, het drukke gedeelte tussen de Khlong Bangkok Noi en de Khlong Bangkok Yai, kunt u een glimp opvangen van het Grote Paleis, tempels, koloniale gebouwen en het leven aan de rivier met op de achtergrond de modern skyline van Bangkok. Voor een romantische avond op de ‘River of Kings’ kunnen we onze exclusieve diner-cruise van harte aanbevelen en kunt u de vele verlichte monumenten aanschouwen.

Ten westen van de Chao Phraya

Thonburi

Deze tegenwoordige stadswijk, aan de westkant van de Chao Phraya rivier, was van 1767 tot 1782 de hoofdstad van Thailand. Veel van de khlongs (kanalen), de traditonele waterwegen, zijn nog bewaard gebleven. De beste manier om Thonburi te verkennen is per longtailboot. Tijdens onze ‘khlongtour’ krijgt u een goed beeld van het leven aan en op het water. Huizen op palen, tempeltjes, herenhuizen en drijvende winkels afgewisseld met groene plantages. De majestueus aan de rivieroever gelegen Wat Arun (Tempel van de Dageraad) en het aan khlong Bangkok Noi gelegen Royal Barge Museum (Museum van de Koninklijke Sloepen) met zijn weelderig versierde boten zijn niet te missen attracties.

Ten oosten van de Chao Phraya

De oude stad - Rattanokosin

De Oude Stad is het geestelijke en historische hart van Bangkok vol tempels en heiligdommen. Het was het centrum van de nieuwe hoofdstad Rattanakosin die in 1782 door Rama I werd gesticht aan de oostkant van de Chao Phraya rivier. Onder Rama I werd begonnen met de bouw van een vestingstad naar het model van Ayutthaya, waarbij door middel van een kunstmatig kanaal (fortgracht), Khlong Lot genoemd, een eiland in een bocht van de rivier werd gecreeerd, dat Rattanakosin werd genoemd.

-De belangrijkste bezienswaardigheid is het Grand Palace (Koninklijk Paleis) en de Wat Phra Kaew (Tempel van de Smaragden Boeddha). In deze schitterende tempel staat het meest vereerde Boeddhabeeld van Thailand. Een bezoek aan dit enorme complex mag u beslist niet overslaan tijdens uw verkenning van Bangkok en is opgenomen in onze Bangkok explorers.

-Direct ten zuiden van het Grand Palace ligt de Wat Pho (officieel bekend als Wat Chetuphon), de oudste en grootste tempel van de stad met de vele pagoda’s en de gigantische liggende Boeddha. Ten zuiden van de Wat Pho en bij de rivier ligt de grote Pak Khlong Markt. De 24 uur per dag geopende markt voorziet de stad van verse etenswaren, groente en bloemen en is dan ook een paradijs voor wie van bloemen houdt.

-Direct ten noorden van het Koninklijk Paleis ligt Sanam Luang’ (‘Koningsveld’), de plek waar koninklijke crematies, het jaarlijkse Vliegerfestival en de Koninklijke Ploegceremonie plaatsvinden.

-Aan de westkant van het veld ligt het ‘Nationaal Museum’. Dit museum herbergt een van de grootste en meest complete collecties van Zuidoost-Azie en biedt een uitstekende kennismaking met de kunst, kunstnijverheid en geschiedenis van Thailand.

-Aan de noordkant van het Sanam Luang ligt het Nationaal Kunstmuseum (National Gallery), het belangrijkste museum voor moderne kunst van Thailand. Ten noorden en op loopafstand van het Nationaal Kunstmuseum ligt de bekende Khao San road, geliefd bij rugzaktoeristen.

-Aan de oostkant van Sanam Luang, de Ratchadamnoen Avenue, de eerste boulevard van Bangkok, begint bij de Lak Muang (schrijn van de stadspilaar - onderdak biedend aan de beschermgeest van de stad) en loopt langs Sanam Luang waarna het bij het Royal Hotel naar het oosten verder gaat. Hierna voert de weg langs het Monument voor de Democratie, gebouwd in 1939 ter herdenking van de revolutie van 1932. Op korte loopafstand ligt de in bijzondere stijl gebouwde Wat Rachanadda, ook wel het ‘metalen klooster’ genoemd en de Wat Saket (‘De Tempel op de Gouden Heuvel’), ooit het hoogste punt in Bangkok. Vanaf hier gaat de avenue in noordelijke richting naar het Dusit district. (zie beneden)

-Ten zuiden van het Monument voor de Democratie ligt de Wat Suthat met de grootste wihan (gebedshal) in Bangkok en de Reuzenschommel.

Dusit

Dusit, het district ten noorden van de oude stad, is het centrum van de Thaise ambtenarij en een oase van betrekkelijke rust in de drukke stad. Door bomen omzoomde avenues, khlongs, historische gebouwen en de lage skyline zijn hier bewaard gebleven. Dusit is het politieke centrum, de Nationale Vergadering, het regeringsgebouw, verschillende ministeries en het huis van de premier staan in deze buurt. Dusit is ook nog steeds de koninklijke wijk van Bangkok met het Chitralada paleis, de officiele residentie van het Thaise koningspaar. Ratchadamnoen avenue eindigt bij het Koning Rama V Monument, het ruiterstandbeeld van Koning Rama V op de grote paradeplaats, met op de achtergrond het prachtige Ananta Samakorn gebouw. Nabij het Dusit Park vindt u de Wat Benchamabophit (de ‘marmeren’ tempel). Het in het Dusit Park gelegen Vimanmek-paleis en de Abhisek Dusit-troonzaal zijn gesloten voor het publiek en worden nu gebruikt door de koninklijke familie voor prive doeleinden.

Chinatown

Ten zuiden van de oude stad ligt Chinatown. Vanaf de rivier en rondom Sampeng Lane en de Yaowarat Road en Charoen Krung Road ligt een doolhof van smalle steegjes vol marktkramen waar van alles te koop is, kruidenwinkeltjes, snuisterijenzaakjes en eethuisjes. Dit drukke stadsdeel is het centrum van het Chinese leven in Bangkok waar u ogen en oren tekort komt. Aan het eind van de Charoen Krung Road is in de Wat Traimit (Tempel van de Gouden Boeddha) ‘s werelds grootste gouden beeld te zien, een vier meter hoge Boeddha met een gewicht van 5500 kg.

Bangrak

Ten zuiden van Chinatown ligt het Bangrak district. Tussen de Chao Phraya rivier en de Si Rat Expressway ligt de Oude Farang-wijk. Dit gebied was in de 19e eeuw de haven en het centrum van de buitenlandse handel. In 1820 bouwde Portugal de eerste ambassade en andere ambassades volgden al snel, zoals die van Frankrijk. De invloeden van buitenaf zorgden voor een mengelmoes van westerse en oosterse bouwstijlen. Aan de oever van de Chao Phraya rivier ligt het beroemde Mandarin Oriental Hotel en in de buurt zijn enkele fraaie koloniale gebouwen bewaard gebleven. U vindt hier ook de Hemelvaartskerk.

Silom & Sathorn Road

Ten oosten van de Si Rat Expressway ligt Silom Road, een brede en bruisende straat met luxe hotels, bars en restaurants, kantoren en banken, winkelcentra en straatverkopers en een metro en skytrain. Op de Patpong-Silom avondmarkt worden souvenairs en namaakgoederen aangeboden. Een andere populaire bestemming is het moderne warenhuis Silom Complex. Aan het eind van deze straat ligt het mooie Lumphini Park, een groene tropische oase dat zich uitstrekt rond 2 vijvers. Tussen Silom en Sathorn Rd. en bij het Chong Nongsri skytrain station ligt de Mahanakorn Tower, op dit moment het hoogste gebouw van Thailand. Vanaf het observatiedek (de skywalk) heeft u een schitterend uitzicht over de stad. Ten zuiden van Sathorn Road ligt aan de promenade van de Chao Phraya rivier het Asiatique The Riverfront entertainment complex.

Siam: Phloenchit & Rama I Rd.

In noordwestelijke richting van het Lumphini Park staat het bekende Erawan-altaar en markeert het begin van het belangrijkste winkelgebied in het hart van Bangkok.

Liefhebbers van winkelen kunnen hier hun hart ophalen bij de vele op loopafstand van elkaar gelegen warenhuizen rondom Rama I en Phloenchit Rd. Een van de allermooiste winkelparadijzen in Bangkok is de ultramoderne Siam Paragon Shopping Mall. Alle bekende merken tref je er aan en u kunt er zelfs de onderwaterwereld van Siam Ocean World ontdekken. Siam Paragon is gemakkelijk per skytrain bereikbaar, want zowel de Sukhumvit- als de Silom line doen het hoofdstation Siam aan. Ten westen van Siam Paragon richting het National stadium ligt het Mah Boon Krong (MBK Centre) winkelcentrum, meer lijkend op een straat markt verspreid over 8 verdiepingen waar allerhande goedkope lokaal geproduceerde producten en namaakartikelen te koop zijn. In de nabijheid staat ook het Jim Thompson House, een museum ondergebracht in traditionele stijl gebouwde teakhouten huizen in een fraaie bloementuin, met een verzameling antiek en kunstvoorwerpen van de voormalige ‘zijdekoning’ Jim thompson. Andere centraal gelegen winkelcentra zijn o.a. Central World Plaza, Siam Center en Siam Discovery en Gaysorn Plaza.

Pratunam

Ten noorden van Siam Square ligt het Pratunam district. Hier staat de Baiyoke Tower II waar u vanaf het observatiedek op de 83ste verdieping een prachtig uitzicht heeft over de stad en met tussen de 77ste en 83ste verdieping restaurants en bars. Verder naar het noorden ligt het Suan Pakkad-Paleis, een museum bestaande uit een groep van 5 traditonele huizen gelegen in een weelderige tuin met een indrukwekkende kunst verzameling van het voormalige koninklijke paar.

Sukhumvit & Asoke Rd.

Aan de oostkant van Phloenchit Rd en de Chalerm Mahanakhon Expressway begint de bekende Sukhumvit Road. Langs de gehele lengte van de straat liggen vele hotels, restaurants, bars, moderne winkelcentra en kantoren, een metro en skytrain. Naast luxe winkelcentra waaronder Emporium kunt u ook hier op jacht gaan naar voordelige souvenirs die verkocht worden door de vele straat verkopers. Hier vindt u ook het Planetarium Bangkok. Nabij de kruising met Asoke Road ligt het winkelcentrum Terminal 21 Asoke en het Benjakitti Park

Buiten het centrum

Ook buiten het centrum heeft Bangkok nog vele interessante bezienswaardigheden

-Chatuchak weekendmarkt

In het Chatuchak district in het noordelijk deel van Bangkok, tussen het noordelijke Mo Chit busstation en het Bangsu treinstation. De grootste markt in Thailand, met ca. 15000 stallen, waar echt van alles te koop is, op een oppervlakte van 5 voetbalvelden. Geopend elke zaterdag en zondag van 0700-1800 uur.

-Koh Kret

Koh Kret, een leuk eiland in het midden van de rivier de Menam in Nonthaburi, het meest noordelijke district van Bangkok. Hier rijden geen auto’s en er hangt een authentieke landelijke sfeer. Het eiland herbergt de grootste etnische Mon gemeenschap, oorspronkelijk afkomstig uit Myanmar, die het Mon aardewerk verkopen.

-Muang Boran – Ancient city

Gelegen in Samut Prakarn in het zuidoostelijke district van Bangkok. Een verrassend interessant themapark in de openlucht met replica’s van de belangrijke Thaise monumenten en echte gebouwen en beelden die hier in hun oude luister zijn hersteld.

-Bang Krachao eiland

In Bang Khun Tian, het meest zuidelijke district van Bangkok, grenzend aan de Golf van Thailand. Op dit ‘eiland in de Chao Phraya rivier’ bevindt u zich in een totaal andere wereld, bekend als de ‘groene long’ van Bangkok vindt u hier geen auto verkeer.

Suvarnabumi International Airport

Ongeveer 35 km ten zuidwesten van het centrum

BANGKOK HOTELS

Chao Phraya River

*Ibis Bangkok Riverside - 3 Stars (3 / 5) *Riva Surya - 4 Stars (4/5) *Chatrium Hotel Riverside Bangkok - 4 Stars (4/5)

*Ramada Plaza by Windham Bangkok Menam Riverside - 4.5 Stars (4.5/5) *Anantara Bangkok Riverside Resort & Spa - 5 Stars (5/5)

*Royal Orchid Sheraton Hotel - 5 Stars (5/5) *Shangri-La Hotel - 5 Stars (5/5) *The Siam - 5 Stars (5/5) (Dusit district)

*Mandarin Oriental Hotel - 5 Stars (5/5)

The Old City (north of Sanam Luang)

*Buddy Lodge Hotel - 3 Stars (3/5) *Nouvo City Hotel - 4 Stars (4/5)

*Dusit

*The Siam - 5 Stars (5/5) (see Chao Phraya River)

Chinatown

*W22 Hotel - 3 Stars (3/5) *Shanghai Mansion - 4 Stars (4/5)

Bangrak

*Mandarin Oriental Hotel - 5 Stars (5/5) (see Chao Phraya River)

Silom Rd.

*Silom Serene Boutique Hotel - 3 Stars (3/5) *Furama Silom Bangkok - 4 Stars (4/5) *Holiday Inn Bangkok Silom - 4 Stars (4/4)

*Bandara Suites Silom Bangkok - 5 Stars (5/5) *Pullman Bangkok Hotel G - 5 Stars (5/5)

Sathorn Rd.

*U Sathorn Bangkok - 5 Stars (5/5)

Siam - Pathumwan

*Grand Hyatt Erawan Bangkok - 5 Stars (5/5)

Pratunam

*Eastin Hotel Makkasan - 4 Stars (4/5)

Sukhumvit

*Royal Benja Hotel - 3 Stars (3/5) *Travel Lodge Sukhumvit 11 - 3 Stars (3/5) *Maitria Hotel Sukhumvit 18 - 4 Stars (4/5)

*Rembrandt Hotel Bangkok - 4 Stars (4/5) *The Landmark Bangkok - 5 Stars (5/5) *Bangkok Marriott Marquis Queens Park - 5 Stars (5/5

Asoke

*Shama Lake View Asoke Bangkok - 4 Stars (4/5)

Suvarnabumi Airport

*The Cottage - 3 Stars (3/5) *At Residence Suvarnabumi - 3.5 Stars (3.5/5) *Novotel Suvarnabumi Airport Hotel - 4.5 Stars (4.5/5)

Grand Palace (Koninklijk Paleis) en de Wat Phra Kaew (Tempel van de Smaragden Boeddha)

Wat Pho ( Wat Chetuphon) en de gigantische liggende Boeddha

Siam Paragon Shopping Mall

ZIE ONS AANBOD AAN TOURS