Stranden en Eilanden

Stranden en eilanden van Thailand

Thailand heeft een aantal van de mooiste stranden ter wereld en is een strandbestemming bij uitstek. Dat is niet zo verwonderlijk als u bedenkt dat het land meer dan 3000 km tropische kustijn heeft. U vindt in Thailand een aantal van de mooiste stranden ter wereld, stranden die u als u daar eenmaal bent eigenlijk nooit meer wilt verlaten. Met name de stranden van de eilanden Phuket en Samui, aan respectievelijk de west- en oostkust van Thailand zijn inmiddels wereldberoemd. U kunt op de meeste stranden een ontspannende Thaise massage, manicure of pedicure krijgen en strandverkopers komen langs met koude drankjes, verse vruchten en verse vis. Het strandleven van Thailand is zo bijzonder en relaxed dat als u er eenmaal aan geproefd heeft, u het nooit meer wilt missen!

Oostelijke Golfkust

Ten zuidoosten van Bangkok tot aan de grens met Cambodja strekt zich langs de Golf van Thailand een ongeveer 600 kilometer lange kustlijn uit. Als topbestemmingen vindt u hier de populaire badplaatsen Pattaya en Jomtien, populaire centra voor watersport en een uitstekend uitgaansleven, en de bounty-eilanden Koh Samet en Koh Chang.

Deze oostkust van de Golf van Thailand is een streek vol tegenstellingen. Schilderachtige en onbedorven eilanden liggen vlak bij drukke badplaatsen en in het binnenland zijn spectaculaire nationale parken te vinden. Ondanks de komst van het toerisme hebben veel plaatsen hun charme weten te behouden. Er is een uitgebreide toeristische infrastructuur met goede verbindingen naar de belangrijkste eilanden.

Westelijke Golfkust

Ten zuidwesten van Bangkok tot aan de grens met Maleisië strekt zich een ongeveer 1400 kilometer lange landtong uit. Topbestemmingen hier zijn de ook bij de Thai geliefde badplaatsen Cha-Am en Hua Hin, met hun populaire stranden met casuarina bomen.

Verder naar het zuiden, gelegen voor de kusten van Chumphon en Surratthani kunnen zonaanbidders en duikers terecht op de Koh Tao, Koh Phangan en de Koh Samui-eilanden. Voor een echt onbedorven landschap kunt u het Nationaal Zeepark AngThong bezoeken.

De Andamanse Zee

De meer dan 800 kilometer lange Andamanse kust kent een aantal van de mooiste stranden van Zuidoost-Azie, prachtige lange zandstranden met wuivende palmen, en is vermaard om zijn natuurschoon. Het achterland is grotendeels bedekt met regenwoud en er zijn veel rubber-, koffie-, fruit-, suikerpalm- en oliepalmplantages.

De noordelijke helft van deze kust en met name Phuket heeft veel te bieden – of u nu wilt duiken bij de spectaculaire riffen, per kano de imposante kalksteenrotsen en mangrove kanalen in de Phang Nga baai wilt verkennen of gewoon lekker op het strand wilt vertoeven. Ten noorden van Phuket vormen regenwouden de achtergrond voor de rustige stranden van Khao Lak en Ranong. Duikers en snorkelaars kunnen van hieruit de afgelegen archipels Similan en Surin bezoeken. Verder landinwaarts liggen de spectaculaire kliffen en regenwouden van het Khao Sok nationale park.

Halverwege tussen Phuket en Krabi liggen de spectaculaire eilandengroepen Koh Yao en Koh Phi Phi, die met idyllische zandstranden en prachtige koraaltuinen in de azuurblauwe zee een wereld op zichzelf is vormen.

Ten zuiden van Phuket en de Phang Nga baai vindt u het rustigere en wonderschone Krabi met zijn door spectaculaire kliffen omgeven stranden. Krabi is de laatste jaren sterk in populariteit gestegen. De stranden zijn werkelijk paradijselijk en vanuit Krabi varen vele longtail-boten naar de archipel van eilanden voor de kust. Ten zuidooosten van Krabi ligt Koh Lanta, zeer geschikt voor rustzoekers, duikers en snorkelaars.