Discovery reis 7

Discovery reis 7: Exotisch Zuid Thaialnd

5 dagen / 4 nachten (Van Bangkok naar Khao Lak)

Bangkok - Hua Hin - Prachub Khiri Khan - Ranong - Khao Lak

Een zeer bijzondere reis in Zuid-Thailand! Met veel afwisseling van natuur en cultuur bezoekt u nationale parken, kunt u Thaise olifanten in het wild aanschouwen, kennismaken met authentiek Thailand en sluit u uw vakantie af in het steeds populairder wordende Khao Lak

HOOGTEPUNTEN

*Treinrit Bangkok - Samut Sakhon

*Phetchaburi: Khao Luang grot, Phra Nakhon Khiri Paleis

*Kaeng Krachan National Park: Pa La U waterval

*Olifanten spotten in Kuiburi National Park

*Ban Krut: Chedi Pakdi Prakat

*Ranong: Raksawarin warmwaterbronnen

*Boottocht Phang Nga Bay National Marine Park

*Strand Khao Lak

Klik en zoom om meer van de bovenstaande kaart te zien.

Dag 1: Bangkok – Phetchaburi - Hua Hin (ca. 190 km)

U wordt naar het Wongwian Yai treinstation gebracht. Zodra de trein vertrekt rijdt u bijna door de huiskamers en keukens van de lokale mensen. Geniet van het uitzicht en de vrolijke Thaise mensen. De open ventilator gekoelde trein met houten banken brengt u naar Mahachai in Samut Sakhon. U rijdt vervolgens verder naar de plaats Phetchaburi. Hier bezoekt u de Khao Luang grot met zijn vele boeddhabeelden en het prachtige Phra Nakhon Khiri, het 19e eeuwse paleiscomplex van koning Rama IV. De diverse gebouwen liggen verspreid over 3 heuvels en worden temidden van de bossen en rotsen met elkaar verbonden door wandelpaden. In Hua Hin verblijft u 1 nacht in een mooi resort hotel.

Dag 2: Hua Hin – Pa La U waterval - Kuiburi - Prachuab Khiri Khan (ca. 190 km)

Een actieve en avontuurlijke dag. Na het ontbijt rijdt u naar het Kaeng Krachan National Park. Hier maakt u een wandeling naar de mooie Pa La U waterval. In de middag rijdt u naar het Kuiburi National Park, bekend om met name de wilde olifanten. Per safari auto maakt u een tocht door het park voor het spotten van olifanten en andere dieren. In het begin van de avond arriveert u in uw accommodatie in Prachuab Khiri Khan.

Dag 3: Prachub Khiri Khan – Ranong (ca. 270 km)

In Prachuab Khiri Khan heeft u een fraai uitzicht op de klippen voor de kust. In Ban Krut bezoekt u het Chedi Pakdi Prakat heuveltopcomplex vanwaar u een mooi uitzicht heeft op de Golf van Thailand. Nabij de plaats Chumphon doorkruist u het schiereiland en rijdt door Ranong, een van de mooiste provincies van Zuid- Thailand. Een tropisch groenland met bergen, watervallen en tropische regenwouden. U maakt een stop bij de Isthmus of Khra, het viewpoint aan de grens met Birma, u bezoekt de Punyaban waterval en het Raksawarin Park met de warmwaterbronnen. Met zijn geneeskrachtige werking dienen deze bronnen in de omgeving eveneens als kuuroorden. Vervolgens rijdt u naar uw hotel in Ranong, waar u 1 nacht verblijft.

Dag 4: Ranong – Phang Nga Bay National Marine Park - Khao Lak (ca. 210 km)

Indien gewenst kunt u in de vroege ochtend een bezoek brengen aan de Saphan Plaa, de visafslag en markt van Ranong. Na het ontbijt rijdt u naar de pier van het Phang Nga Bay National Marine Park. U maakt een mooie boottrip door de Phang Nga Bay, o.a. bekend vanwege de fascinerend hoog uit zee oprijzende kalksteenrotsen en het James Bond eiland. Tevens is een lunch op het geheel op palen gebouwde Koh Panyi vissersdorp inbegrepen. Aansluitend gaat u naar Khao Lak, waar u 1 nacht zult verblijven in een comfortabel resort/hotel nabij het strand van Pakarang Beach aan de Andamanse kust.

Dag 5: Khao lak

Na het ontbijt in uw hotel eindigt deze reis. U kunt ervoor kiezen om deze reis uit te breiden met nog een aantal nachten verblijf in Khao Lak of één van onze vele verlengingsmogelijkheden.

BIJ ONS INBEGREPEN!

*4 overnachtingen

*4 x ontbijt en 1 x lunch (op dag 4)

*Alle omschreven excursies met bijbehorende entreegelden

*Vervoer per airconditioned auto of minivan met deskundige chauffeur

*Begeleiding tijdens het programma door deskundige lokale Engelssprekende gids (dag 1 t/m 4)

Overnachtingshotels

Plaats - Accommodaties

1 x Hua Hin - Loligo Hua Hin Resort - 4 Stars (4/5)

1 x Prachuab Khiri Khan - Prachuab Grand Hotel - 3 Stars (3/5)

1 x Ranong - Nam Sai Khao Suay Resort - 4 Stars (4/5)

1 x Khao Lak - Apsara Beachfront Resort & Villas - 4 Stars (4/5)

Prijzen zijn per persoon en op aanvraag.


Phetchaburi - Phra Nakhon Khiri HP

Phetchaburi - Khao Luang Cave

Elephants at Kuiburi National Park

Ranong - Raksawarin Park

Ranong - Punyaban Waterfall

Phang Nga Bay - James Bond Island

Loligo Hua Hin Resort

Prachuap Grand Hotel

Nam Sai Khao Suay Resort

Apsara Beachfront Resort & Villas