Panorama reis 3

Fascinerend Thailand

14-daagse auto rondreis

Bangkok - River Kwai - Sukhothai - Chiang Mai - Phitsanulok - Chiang Khan - Udon Thani - Korat -Bangkok

Een fascinerende rondreis! De prachtige architectuur, het overweldigende natuurschoon, de kleurrijke dorpen, de Thaise cultuur en de gastvrije bevolking zullen u verrassen. Beginnend in Bangkok reist u naar de River Kwai en via de oude hoofdsteden Ayutthaya en Sukhothai naar Chiang Mai en het noorden van het land. Hierna verkent u het prachtige, nog maar weinig door Westerse toeristen bezochte oosten van Thailand. Hier ontdekt u de nog onaangetaste provincie Loei en de Khmergeschiedenis. Na een bezoek aan het Khao Yai National Park, het bekendste wildpark en natuurreservaat van het land eindigt uw reis in Bangkok. Een ware topper!

HOOGTEPUNTEN

*Bangkok: Grand Palace en Klong Tour

*Treinmarkt en Drijvende Markt

*Kanchanaburi en River Kwai:

*Ayutthaya Historical Park

*Werelderfgoed Sukhothai

*Tak: Bhumipol Dam

*Chiang Mai: Bergtempel Doi Suthep

*Lampang: olifanten hospitaal

*Loei: bergdorp Bo Klua en Huay Krating Bergmeer

*Udon Thani: Phu Phrabat Rotsformaties

*Nongkhai: Sala Kaew Ku Beeldentuin

*Korat: Khmertempel Phimai

*Khao Yai Nationaal Park


Klik en zoom om meer van de bovenstaande kaart te zien.

Dag 1: Bangkok (ca. 40 km)

Na aankomst op de luchthaven van Bangkok wordt u hartelijk verwelkomd door uw gids en volgt de transfer naar het centraal gelegen hotel. U verblijft 2 nachten in de fascinerende metropool Bangkok.

Dag 2: Bangkok - stadstoer

In de oude binnenstad brengt u een bezoek aan het schitterende Grand Palace en de Tempel van de Smaragden Boeddha. De pracht en praal van het enorme complex is oogverblindend. Aansluitend maakt u een verfrissende boottocht over de brede ‘River of Kings’ en door de smalle ‘klongs’ van het stadsdeel Thonburi.. U passeert hierbij o.a. de majestueus aan de rivieroever gelegen Wat Arun, de 'Tempel van de Dageraad'. De middag is ter vrije besteding.

Dag 3: Bangkok - Damnoen Saduak - River Kwai (ca. 190 km)

U verlaat de hoofdstad. In de plaats Damnoen Saduak vaart u naar de kleurrijke drijvende markt. Een bijzonder fotogeniek schouwspel.

In de plaats Kanchanaburi bezoekt u de erebegraafplaats en de Brug over de Kwai rivier. Na de lunch maakt u een enerverende treinrit over de Birmaspoorlijn. U verblijft 1 nacht in een fraai aan de Kwai rivier gelegen resort

Dag 4: River Kwai - Ayutthaya – Sukhothai (ca. 450 km)

U rijdt naar de voormalige hoofdstad Ayutthaya, ooit een van de machtigste steden van Azie. Hier bezoekt u het wereldberoemde Historical Park met de imposante ruïnes van de Wat Chai Wattanaram, een van de mooiste tempels van Zuid-Oost Azie. Na de lunch rijdt u door het vruchtbare stroomgebied van de Chao Phraya rivier naar een mooi, aan de rand van het werelderfgoed Sukhothai gelegen resort waar u 1 nacht verblijft

Dag 5: Sukhothai - Tak - Chiang Mai (ca. 310 km)

In het Sukhothai Historical Park maakt u een indrukwekkende fietstocht langs de vele ruïnes en monumenten, immense Boeddhabeelden en lotusvijvers. In de provincie Tak bezoekt u de schitterend gelegen Bhumibol Dam, de grootste stuwdam van het land. Na de lunch rijdt u naar Chiang Mai met onderweg een stop bij de Mae Ta junglemarkt. In de sfeervolle stad Chiang Mai verblijft u 3 nachten in een centraal gelegen hotel

Dag 6: Chiang Mai (ca. 80 km)

In de bossen van het Doi Suthep-Doi Pui Nationaal Park bezoekt u de mooie Huay Kaew waterval en de op 1054m hoogte gelegen Doi Suthep bergtempel. De middag is ter vrije besteding


Dag 7: Chiang Mai

Dag ter vrije besteding

Dag 8 : Chiang Mai – Lampang – Phitsanulok (ca. 350 km)

U rijdt door de bossen van Thung Kwian naar het olifantenhospitaal van Lampang. Na de lunch rijdt u, met stops en route, door een bijzonder mooi en afwisselend landschap met rijstvelden, bossen, heuvels en traditonele dorpjes naar Phitsanulok. Hier verblijft u 1 nacht.

Dag 9: Phitsanulok – Dan Sai - Chiang Khan (ca. 195 km)

U maakt een wandeling naar de in de Kek rivier gelegen Kaeng Song waterval. In de provincie Loei, één van de mooiste provincies van het land, ontmoet u de lokale bevolking in het bergdorpje Bo Klua. Na de lunch maakt u op het schitterende bergmeer van Huay Krating een tocht op een “huisjesraft”. Een longtailboot sleept het raft naar het midden van het meer waar u al “dobberend” en in alle rust kunt genieten. U verblijft 1 nacht in Chiang Khan gelegen aan de oevers van de Mekong rivier.

Dag 10: Chiang Khan - Ban Phu - Udon Thani (ca. 240 km)

Het plaatsje Chiang Khan heeft met zijn vele houten woningen en smalle straatjes en rustieke gemoedelijke sfeer zijn authentieke karakter weten te behouden. Vervolgens rijdt u een schitterende route met stops bij uitzichtpunten aan de Mekong rivier en op het buurland Laos, waaronder de Kaeng Kut Ku stroomversnellingen en de rotspartijen bij Nong Pla Buak. Na de lunch maakt u een prachtige wandeling door de bossen van het Phu Phrabat natuurpark met prehistorische rotsschilderingen en bizarre steenformaties. U verblijft 2 nachten in de sfeervolle stad Udon Thani.

Dag 11: Udon Thani - Nongkhai - Udon Thani (ca. 95 km)

In Nongkhai bezoekt u de unieke Sala Kaew Ku beeldentuin. In het park ziet u enorme imposante hindoeïstische en boeddhistische beelden. Aansluitend bezoekt u de aan de Mekong rivier gelegen Indo-China markt, waar u de tijd heeft om op jacht te gaan naar koopwaar. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Dag 12: Udon Thani - Phimai – Korat (ca. 280 km)

U maakt een indrukwekkende tocht dwars door de I-Sarn, in vele opzichten het hart van het koninkrijk, met haar glooiende landschap, waterbuffels en rijstvelden. In Khon Kaen bezichtigt u de imposante, in Laotiaanse stijl gebouwde Nong Waeng Pagoda met prachtige muurschilderingen. In Phimai wandelt u door het Sai Ngam Park, bekend om de heilige bodhiboom met zijn enorme wortelgestel. Na de lunch bezoekt u de ‘Angkor Wat van Thailand’: het schitterende Khmertempelcomplex Prasat Hin Phimai. U verblijft 1 nacht in Korat.

Dag 13: Korat – Khao Yai Nationaal Park - Bangkok (ca. 250 km)

U rijdt naar het Khao Yai National Park, het bekendste wildpark en natuurreservaat van Thailand. U volgt de hoofdroute door het park en stopt bij de Heo Suwat en Heo Narok waterval, uitzichtpunten en het park hoofdkwartier. Langs de weg ziet u o.a. exotische vogels, herten en apen die soms nieuwsgierig op voorbijgangers zitten te wachten! Een eenvoudige lunch is inbegrepen. In de namiddag arriveert u in Bangkok waar u nog een nacht verblijft in een centraal gelegen hotel.

Dag 14 Bangkok

Deze rondreis eindigt op dag 14 waarop u wordt terug gebracht naar de luchthaven van Bangkok of u kunt ervoor kiezen om deze reis uit te breiden met een van onze vele verlengingsmogelijkheden.


VERLENGEN?

Wij bieden u de mogelijkheid om uw reis te verlengen met een individuele strandvakantie in Centraal Thailand in bijvoorbeeld Hua Hin / Cha-Am, Pattaya / Jomtien, Koh Chang of in het zuiden van Thailand op Koh Samui, Phuket, Khao Lak of Krabi. Bekijk de vele mogelijkheden op onze website.


BIJ ONS INBEGREPEN

■ 13 overnachtingen

■ 13 x ontbijt, 8 x lunch (dag 3, 4, 5, 8, 9, 10, 12 en 13)

■ Alle omschreven excursies met bijbehorende entreegelden

■ Vervoer per comfortabele airconditioned auto of minivan met deskundige chauffeur

■ Begeleiding tijdens programma door deskundige Engelssprekende lokale gids (dag 1 t/m 13)


OVERNACHTINGSHOTELS

Plaats - Accommodaties

2 x Bangkok - Maitria Hotel Sukhumvit 18 Bangkok - 4 Stars (4/5)

1 x River Kwai - Royal Riverkwai Resort & Spa - 3.5 Stars (3.5/5)

1 x Sukhothai - Le Charme Resort - 3.5 Stars (3.5/5)

3 x Chiang Mai - Amora Tapae Hotel - 4 Stars (4/5)

1 x Phitsanulok - Imperial Hotel and Convention Centre Phitsanulok - 3.5 Stars (3.5/5)

1 x Chiang Khan - Chiang Khan River Mountain Resort - 3 Stars (3/5)

2 x Udon Thani - Charoen Hotel - 3 Stars (3/5)

1 x Korat - The Imperial Hotel & Convention Centre Korat - 4 Stars (4/5)

1 x Bangkok - Maitria Hotel Sukhumvit 18 Bangkok - 4 Stars (4/5)


WIJZIGINGEN

Soms zijn, als gevolg van plaatselijke omstandigheden - het weer, de conditie van de wegen – kleine wijzigingen in het programma noodzakelijk en moet de route, het programma of accommodatie worden aangepast of veranderd. De intentie van de tour blijft ten allen tijde gehandhaafd.


Prijzen zijn per persoon en op aanvraag.

Ayutthaya Historical Park

Trein over het 'bamboeviaduct'

Tak: Bhumipol Dam

Bergtempel - Wat Phra That Doi Suthep

Loei - Mekong rivier

Udon Thani - Phu Prabat Nature Park

Nongkhai: Sala Kaew Ku Beeldentuin

Khmerkasteel Prasat Hin Phimai

Khao Yai NP - Heo Suwat waterval