Koh Tao

Welkom op Koh Tao

"Tropisch duik- en snorkelparadijs"

Koh Tao, ook wel het ‘Schildpaddeneiland’ genoemd, is het kleinste van de drie belangrijkste eilanden van de Samui-archipel. Het slechts 21km2 grote eiland ligt op ca een uur varen (40km) ten noordwesten van Koh Phangan en op ca 2 uur varen (85km) vanaf het vaste land (Chumphon) in de Golf van Thailand.

Het eiland is voornamelijk bekend door zijn prachtige stranden, baaien en geweldige duiklocaties, welke geschikt zijn voor zowel de beginnende, als de ervaren duiker. Het aangename water van de Golf van Thailand is vaak rustig en je hoeft niet ver te varen om prachtige duiken te maken. Het gezellige vissersdorpje Ban Mae Haad is de toegangspoort tot het eiland.

Hai Sai Ri / Sairee Beach is het strand met de meeste duikfaciliteiten, een goede plek om te beginnen. Heb je vaker gedoken, dan zijn er genoeg bootjes die je graag naar de mooiste plekken brengen zoals Shark Island, Chumphon Pinnacle of South-west Pinnacle. Koh Tao is ook een belangrijke broedplaats voor groene schildpadden.

Klik en zoom om meer van de bovenstaande kaart te zien.

Stranden en accommodaties op Koh Tao

Wij bieden u accommodaties aan op de meeste van de onderstaande stranden.

Mae Haad Beach

Aan de westkust, een klein strand, en op korte afstand ten noorden van de Ban Mae Haad bootpier.

Hotels: Sensi Paradise Beach Resort - 3 Stars (3/5) ; *Koh Tao Montra Resort & Spa - 3.5 Stars (3.5 / 5) : The Tarna Align Resort - 4 Stars (4/5)

Sairee Beach

Aan de westkust, ten noorden van Ban Mae Haad. Het langste stuk zandstrand van Koh Tao en met de meeste duik faciliteiten. Perfect om spectaculaire zonsondergangen over de Golf van Thailand te bewonderen

Hotels: *Koh Tao Coral Grand Resort - 3 Stars (3 / 5)

Mango Bay

Gelegen aan de meest noordelijke kust van Koh Tao, Ao Mamuang of Mango Bay, wordt omringd door twee kapen, een met een vuurtoren, en weelderig groen. Het heeft een ondiep offshore rif dat snorkelaars trekt op dagtochten. Een mooie plek om te relaxen

Tanote Bay

Aan de oostkust en net ten zuiden van Laem Thian Cape ligt dit afgelegen en prachtige strand. Het is een van de meest populaire stranden op Koh Tao, vanwege het geweldige snorkelen en klifspringen en de mooie zonsopgangen

Hotels: Montalay Beach Resort - 3 Stars (3/5)

Shark Bay

Nabij het meest zuidoostelijke punt van Koh Tao. Het gebied heeft enkele van de mooiste stranden van Koh Tao. Beroemd om zijn snorkelmogelijkheden en de Black Tip Reef Sharks die in de ochtend het ondiepe water bezoeken.

De mooiste stranden zijn Sai Daeng Beach, Haad Thien Beach en Laem Thien Beach.

Hotels: Sai Daeng Resort - 4 Stars (4/5) ; Haad Tien Beach Club - 4 Stars (4/5) ; Haad Tien Beach resort - 4.5 Stars (4.5/5)

Cha Lok Bay

Gelegen in het zuidwesten van Koh Tao. Cha Lok Bay is een langgerekt wit zandstrand met duik faciliteiten.

Hotels: View Point Resort - 3.5 Stars (3.5/5)


Koh Nang Yuan

Alsof Koh Tao zelf nog niet genoeg is, ligt er voor de kust ook nog het droomeilandje Koh Nang Yuan, dat bestaat uit drie kleine eilandjes die met elkaar verbonden zijn via een strookje strand. Het kristalheldere, felblauwe water en de witte zandstanden maken dit tot een zeer populaire en fotogenieke plek. Tip: maak de wandeling/klim naar het uitkijkpunt op de top van het eiland. Vanaf hier kun je waanzinnig mooie foto’s maken.

Koh Nang Yuan

Snorkelen & Duiken

Zicht vanaf Koh Nang Yuan op Koh Tao

Koh Tao - Relaxen op het strand