Discovery reis 3

Discovery reis 3: Unseen Thailand

7 dagen / 6 nachten (Via de I-san naar Chiang Mai)

Bangkok - Khao Yai - Korat - Udon Thani - Chiang Khan - Phitsanulok - Chiang Mai

Een unieke rondreis door Oost- en Noordoost Thailand. De I-San, zoals de Thai zelf dit gebied noemt, wordt nog niet veel door Westerse toeristen bezocht. Het natuurschoon, de fascinerende architectuur en de kleurrijke dorpen blijven u tijdens deze reis verrassen. Vanuit de I-san reist u verder via Phitsanulok en Sukhothai naar Chiang Mai.

HOOGTEPUNTEN

*Khao Yai National Park

*Phanom Rung Historical Park

*Khmer kasteel Phimai

*Sala Kaew Beeldentuin

*Phu Prabat natuurpark

*Chiang Khan *Mekong rivier

*Huay Krating bergmeer

*Phra Phuttha Chinnarat

*Wereldrerfgoed Sukhothai

Klik en zoom om meer van de bovenstaande kaart te zien.

Dag 1: Bangkok - Khao Yai National Park (ca. 160 km)

U rijdt naar het Khao Yai National Park, het bekendste wildpark en natuurreservaat van Thailand. U volgt de hoofdroute door het park en stopt bij de Heo Narok en Heo Suwat waterval, diverse uitzichtpunten en luncht bij het hoofdkamp van het park. Langs de weg ziet u o.a. exotische vogels, herten en apen die soms nieuwsgierig op voorbijgangers zitten te wachten! In de namiddag arriveert u in uw hotel, gelegen nabij de noordingang van het nationale park.

Dag 2: Khao Yai - Phanom Rung - Korat (ca. 240 km)

Na het ontbijt rijdt u naar één van de meest indrukwekkende Khmertempels van Zuidoost-Azië, de “Prasat Hin Khao Phanom Rung”. De tempel is gebouwd op de top van een uitgewerkte vulkaan waar vanaf u een mooi uitzicht heeft op Cambodja en de hoogvlakte van de I-san. Na de lunch bezoekt u het ambachtelijke pottenbakkers dorp Dan Kwian. U verblijft 1 nacht in Korat.

Dag 3: Korat – Phimai - Udon Thani (ca. 280 km)

U bezoekt het typische I-san dorp Ban Prasat. Vervolgens rijdt u naar Phimai waar u een wandeling maakt door het Sai Ngam Park, de allergrootste “Banyan Tree” in Thailand. Vervolgens brengt u een bezoek aan de ‘Angkor Wat van Thailand’, het imposante uit zandsteen en lateriet opgebouwde Khmerkasteel Prasat Hin Phimai. Na de lunch bezichtigt u in Khon Kaen de imposante in Laotiaanse stijl gebouwde Wat Nong Waeng Pagode, met o.a prachtige muurschilderingen. In de gezellige stad Udon Thani verblijft u 1 nacht in een centraal gelegen hotel.

Dag 4: Udon Thani – Nongkhai – Chiang Khan (ca. 240 km)

U rijdt naar de plaats Nongkhai en bezoekt de unieke Sala Kaew Ku beeldentuin. Tijdens de wandeling in het park ziet u een enorme collectie imposante hindoeïstische en boeddhistische beelden. Vervolgens maakt u een mooie wandeling langs de bijzondere grot- en steenformaties van het Phu Phrabat natuurpark. Na de lunch volgt u vanaf de plaats Sang Khom een prachtige route langs de grens met Laos en de Mekong rivier naar het plaatsje Chiang Khan. Onderweg maakt u diverse stops om te genieten van het uitzicht, waaronder de Kaeng Khut Ku stroomversnellingen in de Mekong rivier. U verblijft 1 nacht in een sfeervol aan de Mekong rivier gelegen resort

Dag 5: Chiang Khan – Dan Sai - Phitsanulok (ca. 170 km)

Na het ontbijt ziet u tijdens een wandeling dat het plaatsje Chiang Khan zijn authentieke karakter heeft weten te behouden met vele houten woningen, smalle straatjes met winkeltjes, pittoreske restaurantjes en zijn gemoedelijke sfeer. Vervolgens rijdt u naar het schitterende bergmeer van Huay Krating. Hier maakt u een tocht op een “huisjesraft” waarop u al “dobberend” en in alle rust van de omgeving kunt genieten. Na de lunch bezoekt u het idyllisch gelegen dorpje Bo Klua, waar de tijd lijkt stil te hebben gestaan. Op weg naar Phitsanulok maakt u een wandeling naar een van de in de Kek rivier gelegen watervallen. U verblijft 1 nacht in Phitsanulok.

Dag 6: Phitsanulok - Werelderfgoed Sukhothai - Chiang Mai

In Phitsanulok brengt u een bezoek aan de Wat Phra Si Rattana Mahathat waar u een van de mooiste en meest vereerde Boeddhabeelden van het land kunt bewonderen, de Phra Phuttha Chinnarat. In het op de werelderfgoederen lijst van de UNESCO vermelde Sukhothai Historical Park maakt u een mooie en relaxte fietstocht langs de vele ruïnes en monumenten, immense Boeddhabeelden en serene lotusvijvers. Sukhothai wordt gezien als de bakermat van de Thaise beschaving. Na de lunch rijdt u naar Chiang Mai m et onderweg een stop bij de Mae Ta junglemarkt. U verblijft 1 nacht in Chiang Mai in een centraal gelegen hotel.

Dag 7: Chiang Mai

Na het ontbijt in uw hotel eindigt deze reis. U kunt ervoor kiezen om deze reis uit te breiden met één van onze vele verlengingsmogelijkheden

BIJ ONS INBEGREPEN!

*6 overnachtingen

*6 x ontbijt, 6 x lunch (dag 1, 2, 3, 4, 5 en 6)

*Alle omschreven excursies met bijbehorende entreegelden (tenzij anders vermeld)

*Vervoer per airconditioned auto of minivan met deskundige chauffeur

*Begeleiding tijdens het programma door deskundige lokale Engelssprekende gids (dag 1 t/m 6)

Overnachtingshotels

Plaats - Accommodaties

1 x Khao Yai - The Greenery Resort - 3.5 Stars (3.5/5)

1 x Korat - The Imperial Hotel and Convention Centre Korat - 4 Stars (4/5)

1 x Udon Thani - Charoen Hotel - 3 Stars (3/5)

1 x Chiang Khan - Chiang Khan River Mountain Resort - 3 Stars (3/5)

1 x Phitsanulok - The Imperial Hotel & Convention Center - 3.5 Stars (3.5/5)

1 x Chiang Mai - Amora Tapae Hotel - 4 Star (4/5)

Prijzen zijn per persoon en op aanvraag.

Khao Yai NP - Heo Suwat Waterfall

Prasat Hin Khao Phanom Rung

Nongkhai - Sala Kaew Ku sculpture garden

Loei - Mekong River

Udon Thani - Phu Prabat Natural Park

Phitsanulok - Phra Phuttha Chinarat

Khao Yai - The Greenery Resort

Imperial Hotel and Convention Centre - Korat

Udon Thani - Charoen Hotel

Chiangkhan River Mountain Resort

Imperial Hotel & Convention Centre - Pitsanulok

Chiang Mai - Amora Tapae Hotel