Inleiding op Thailand

REIS INFORMATIE

Covid-19 Protocollen

Bij het verschijnen van deze website is nog niet geheel duidelijk of Thailand opnieuw een visumplicht gaat invoeren. Ook zullen er in Thailand een aantal protocollen gelden die alles met gezondheid en hygiene ten gevolge van het coronavirus te maken hebben. Wij trachten deze informatie zo actueel mogelijk te houden op onze website.

Wij adviseren u voor vertrek de protocollen van de luchtvaartmaatschappij waar u mee vliegt te raadplegen op de website van de desbetreffende maatschappij

Reisdocumenten (Paspoort en Visum)

Om naar Thailand te kunnen reizen heeft u een paspoort nodig dat bij terugkomst in Nederland nog minstens 6 maanden geldig is. Als u de Nederlandse nationaliteit draagt, heeft u voor Thailand, bij een verblijf van maximaal 30 dagen, geen visum nodig. Indien u een andere nationaliteit draagt of u verblijft langer dan 30 dagen in Thailand dan dient u voor uw vertrek contact op te nemen met de Ambassade van Thailand of het Consulaat in Amsterdam.

Wij wijzen u op het feit dat u ten allen tijden zelf verantwoordelijk bent voor het in bezit en bij u hebben van de vereiste geldige documenten. Indien uw reisdocumenten niet in orde zijn, waardoor uw reis niet of deels kan plaatsvinden, kunt u hievoor geen aanspraak maken op Rowaco Asia Travel.

Ambassade van Thailand

Laan van Copes van Cattenburg 123

2585 EZ Den Haag

Tel: 070 -345 0766

Open: Maandag t/m Vrijdag van 09.30-12.00 uur

Website: www.royalthaiembassy.org/hague/

Consulaat van Thailand

Herengracht 444 (BG)

1075 HJ Amsterdam

Tel: 020 – 465 1532

Fax: 020 – 462 4080

Open: Maandag t/m Vrijdag van 10.00 – 13.00 uur

Website: www.thaiconsulate-amsterdam.org

Gezondheid

Vaccinaties

Wij mogen geen officiele adviezen geven omtrent vaccinaties. Enkel kunnen wij u adviseren om ruim voor vertrek naar Thailand contact op te nemen met uw huisarts of met de plaatselijke GGD voor de laatste informatie. Vaccinaties zijn voor Thailand niet verplicht. In het algemeen worden voor Thailand inenting tegen DTP, tyfus en hepatitis A (geelzucht) geadviseerd. Hoewel de door toeristen bezochte gebieden in het algemeen malariavrij zijn, zijn er altijd risicogebieden. Het meenemen van muggenolie en muggenwierook kan daarom geen kwaad.

Geneesmiddelen

Als u regelmatig geneesmiddelen moet slikken raden wij u aan deze in voldoende mate mee te nemen. Het is namelijk mogelijk dat uw medicijnen in Thailand niet verkrijgbaar zijn. Neem ook een copie van het recept mee en eventueel een in het Engels geschreven doktersadvies.