Mae Sam Laeb - Salawin rivier

Chiang Mai minitrip 6

Chiang Mai Minitrip 6 : Ongerept Mae Sariang

3 dagen/2 nachten - prive tour

Het rustige plaatsje Mae Sariang ligt aan de Yuam rivier in een beboste en bergachtige streek nabij de grens met Myanmar en is nog relatief onbekend bij toeristen. Het stadje heeft historische banden met het nabijgelegen Myanmar, zoals blijkt uit de architectuur en de aanwezigheid van vele Birmezen. Het Karen volk is de grootste etnische minderheid in dit gebied. Mae Sariang en zijn omgeving getuigt van een ongekende schoonheid. Ob Luang en Doi Inthanon behoren tot de meest populaire nationale parken in het land.

Inbegrepen hoogtepunten:

*Ob Luang National Park *Mae Sam Laeb *Boottocht over de Salawin rivier *Doi Inthanon National Park

Dag 1: Chiang Mai – Ob Luang National Park - Mae Sariang (ca 190 km)

U bezoekt het Ob Luang National Park. Dit park herbergt de spectaculaire Ob Luang Canyon, een ravijn waardoor de Mae Chaem rivier zich een weg baant. Tevens maakt u een wandeling over nature trail langs o.a. prehistorische rots- en grottekeningen. Na de lunch maakt u een stop bij de Theppanom hotsprings, met een geiser en warmwater bassin. U verblijft 2 nachten in een mooi resort

Dag 2 Mae Sariang - Mae Sam Laeb - Mae Sariang (ca. 90 km)

Na het ontbijt bezoekt u de ochtendmarkt en de unieke Chom Thong Tempel vanwaar u een prachtig uitzicht heeft op de riviervallei, het stadje en het berglandschap. Vervolgens rijdt u over kronkelende bergwegen naar Mae Sam Laeb aan de grens met Myanmar. U maakt een boottocht over de Salawin rivier, die Myanmar en Thailand van elkaar scheidt. Tijdens de tocht bezoekt u het etnische Karen dorp Ban Tha Ta Fang en een lokale school.

Dag 3 Mae Sariang – Doi Inthanon National Park - Chiang Mai (ca. 190 km)

U rijdt naar het Doi Inthanon National Park. Het park is genoemd naar het hoogste punt van Thailand op 2565 meter boven de zeespiegel en herbergt o.a. enkele van de mooiste watervallen van het land. Op 4 km van de top bezoekt u de prachtig gelegen Royal Twin Pagodas. Op de top maakt u een wandeling over de Angka trail. Na de lunch bezoekt u een koninklijk project, opgezet om de bergvolkeren te stimuleren andere gewassen te verbouwen ter vervanging van de opiumteelt en de Vachiratarn en Mae Klang watervallen. Vervolgens keert u terug naar Chiang Mai.

Bij ons inbegrepen:

-2 overnachtingen

-maaaltijden: dagelijks ontbijt; lunch op dag 1 en 3

-alle omschreven excursies met bijbehorende entreegelden (tenzij anders vermeld)

- vervoer per airconditioned auto of minivan met deskundige chauffeur

-begeleiding tijdens de reis door deskundige Engelssprekende lokale gids

Overnachtingshotels

Plaats - Accommodaties

2 x Mae Sariang - Riverhouse Resort - 3 Stars (3/5)

Prijzen zijn per persoon en op aanvraag.

Ob Luang National Park

Mae Sam Laeb - Karen vrouwen

Doi Inthanon NP - Royal Twin Pagodas

Mae Sariang - Riverhouse Resort