Schilderachtig Mae Hong Son

Chiang Mai Minitrip 7

Chiang Mai Minitrip 7: Pittoresk Mae Hong Son

3 dagen / 2 nachten - prive tour

Het schilderachtige stadje Mae Hong Son is een ‘oase van rust’ en is over een prachtige weg die door één van de mooiste en meest afwisselende streken van Thailand loopt bereikbaar. In de omgeving van Mae Hong Son leven nog verscheidene bergstammen waarvan de ‘Longnecks’ (Giraffe vrouwen) wereldbekend zijn. Veelal hebben deze bergbewoners hun levenswijze van weleer nog niet veranderd. Verrijkt met Birmese tempels en gelegen te midden van met mysterieuze bossen begroeide bergen, getuigt Mae Hong Son van een pittoreske, onbedorven schoonheid

Inbegrepen hoogtepunten:

*Doi Inthanon National Park *Boottocht Pai rivier *"Langnek-vrouwen" van het Kayan-volk * Mae Hong Son *Tham Lod grotten

Dag 1: Chiang Mai - Mae Hong Son (ca. 275 km)

In het Doi Inthanon National Park bezoekt u de prachtige Mae Klang en Vachiratharn waterval. U stopt bij de bergstammenmarkt en rijdt naar het plaatsje Mae Chaem. Na de lunch rijdt u door een schitterend berglandschap afgewisseld door diepe valleien en rijstvelden . In Mae Hong Son verblijft u 2 nachten in mooi hotel.

Dag 2: Mae Hong Son (ca. 60 km)

U vaart met een longtail boot over de Pai rivier naar de vlakbij de grens met Birma wonende ‘Langnek-vrouwen van het Kayan-volk ('Longnecks'). Na het bezoek en per longtail boot terug in Mae Hong Son rijdt u naar de animistische ‘vissengrot’ gelegen in een fraaie bosrijke omgeving. Hier kunt u de enorme blauwe karpers eten geven. Na de lunch in Mae Hong Son bezoekt u de boven op de heuvel gebouwde Doi Kong Mu tempel vanwaar u een prachtig uitzicht heeft over het stadje en het omliggende berglandschap. In Mae Hong Son bezoekt u de idyllisch aan het meer gelegen in Birmese stijl gebouwde tempels Wat Chong Kham en Wat Chong Klang.

Dag 3: Mae Hong Son - Pai - Chiang Mai (ca. 280 km)

Via het spectaculaire berglandschap komt u bij de prachtige Tham Lod grotten. Een drietal spelonken vormen een onderaards ravijn waar een rivier doorheen stroomt. U verkent de grotten met een bamboeraft. U luncht in het schilderachtige stadje Pai. Vervolgens maakt u een stop bij de Wat Mae Yen tempel, vanwaar u een prachtig uitzicht heeft over de vallei en het omliggende berglandschap, en u maakt een wandeling door de Pai canyon. In de namiddag keert u terug in Chiang Mai.

Bij ons inbegrepen:

-2 overnachtingen

-maaaltijden: dagelijks ontbijt; lunch op dag 1, 2 en 3

-alle omschreven excursies met bijbehorende entreegelden (tenzij anders vermeld)

- vervoer per airconditioned auto of minivan met deskundige chauffeur

-begeleiding tijdens de reis door deskundige Engelssprekende lokale gids

Overnachtingshotels

Plaats - Accommodaties

2 x Mae Hong Son - Imperial Mae Hong Son Resort - 3.5 Stars (3.5/5)

Prijzen zijn per persoon en op aanvraag.

Mae Klang waterval

Karen Paduang - Langnek-vrouwen

Tham Lod grotten

Imperial Mae Hong Son Resort