Discovery reis 5

Discovery reis 5: Verrassend Thailand

7 dagen / 6 nachten (Van Chiang Mai naar Bangkok)

Chiang Mai - Tak - Ayutthaya - River Kwai - Bangkok

Maak kennis met authentieke dorpjes, een vriendelijke bevolking, veel natuurschoon, indrukwekkende historische parken, prachtige tempels en kleurrijke markten. De rijke mengeling van culturen en landschappelijk schoon maken deze reis tot een onvergetelijke ervaring.

HOOGTEPUNTEN

*Wat Haripunchai

*Bhumibol Dam

*Lan Sang National Park

*Werelderfgoed Kamphaeng Phet

*Fietstocht Ayutthaya

*Erawan waterval

*Hellfire Pass Memorial

* Drijvende markt & Trein markt

Klik en zoom om meer van de bovenstaande kaart te zien.

Dag 1: Chiang Mai – Li - Tak (ca. 280 km)

U wordt bij uw hotel opgehaald en rijdt naar Lamphun. Hier bezoekt u een van ‘s lands oudste tempelcomplexen, de Wat Phra That Haripunchai. In de prachtig beboste bergstreek van Li bezoekt u een dorp waar verschillende Karen bergvolkeren samenleven. Na de lunch bezoekt u de Wat Tham Nam Pha Pha Ngam grot en de schitterend gelegen Bhumibol dam. Vanaf het uitzichtspunt heeft u een prachtig uitzicht over de grootste stuwdam van het land. Uw hotel is sfeervol gelegen aan de Ping rivier en nodigt uit tot een wandeling over de boulevard. U heeft 2 overnachtingen in Tak.

Dag 2: Tak – Mae Sot – Tak (ca. 170 km)

Vandaag maakt u een tocht door het prachtige natuurschoon ten westen van de plaats Tak naar de grens met Myanmar. In de weelderig begroeide bossen en berglandschappen van het Lan Sang National Park maakt u een wandeling naar de gelijknamige watervallen. Vervolgens rijdt u naar Mae Sot en de grens met Myanmar. Na de lunch in een lokaal restaurant bezoekt u de in birmaanse stijl gebouwde Wat Thai Watanaram en in het Doi Musur Hilltribe Development Centre de kleurrijke bergstammen markt.

Dag 3: Tak – Kamphaeng Phet – Uthai Thani - Ayutthaya (ca. 380 km)

In het op de werelderfgoederen lijst van de UNESCO vermelde Kamphaeng Phet Historical Park maakt u een mooie tocht langs de vele ruïnes en immense Boeddhabeelden. Tesamen met Sukhothai en Si Satchanalai wordt Kamphaeng Phet gezien als de bakermat van de Thaise beschaving. U bezoekt de indrukwekkende kalksteenformaties van Khao Nor-Kaew, een geliefde verblijfsplaats voor apen. Na de lunch bezoekt u Uthai Thani en de Wat Thasung, de befaamde ‘Crystal tempel’. U verblijft 1 nacht in Ayutthaya.

Dag 4: Ayutthaya – River kwai (ca. 160 km)

In Ayutthaya, ooit een van de machtigste steden van Azie huurt u een fiets en maakt u een tocht door het wereldberoemde historical park. We bezichtigen o.a. de Wat Mahathat, Wat Phra Si Sanphet en Wat Chai Wattanaram. Na de lunch bezoekt u in de plaats Kanchanaburi de Brug over de Kwai Rivier en de Erebegraafplaats. U verblijft 2 nachten in een mooi aan de rivier gelegen resort.

Dag 5: River Kwai

Te midden van het groen van het Erawan National Park stort de schitterende waterval zich omlaag in schaduwrijke poelen waar u kunt zwemmen in het kristalheldere water. Het park biedt tevens de mogelijkheid om via een mooi, maar steil pad langs de watervallen omhoog te klimmen. Na de lunch in een lokaal restaurant maakt u een wandeling naar het Monument van de Hellfire Pass. Tevens bezoekt u de Tham Krasae grot, vanwaar u een schitterend uitzicht heeft op het houten Wangpo viaduct, onderdeel van de beruchte Birma spoorlijn.

Dag 6: River Kwai – Bangkok (ca. 140 km)

Na het ontbijt rijdt u naar Damnoen Saduak waar vandaan u per longtailboot op de kleurrijke nog grootste drijvende markt in Thailand arriveert. Vervolgens bezoekt u het plaatsje Amphawa en de Wat Bang Kung. Deze tempel is omgeven door de wortels van de boom. In Samut Songkhram maakt u een stop bij de kleurrijke Maeklong railway market. Bij aankomst van de trein worden de parasols en karren aan de kant geschoven en de “Thaise Intercity” kan probleemloos passeren. Een voor onze begrippen ongekend en fotogeniek schouwspel. In Bangkok verblijft u 1 nacht in een centraal gelegen hotel.

Dag 7: Bangkok

Na het ontbijt in uw hotel eindigt deze reis. U kunt ervoor kiezen om deze reis uit te breiden met één van onze vele verlengingsmogelijkheden.

BIJ ONS INBEGREPEN!

*6 overnachtingen

*6 x ontbijt en 5 x lunch (op dag 1, 2, 3, 4 en 5)

*Alle omschreven excursies met bijbehorende entreegelden (tenzij anders vermeld)

*Vervoer per airconditioned auto of minivan met deskundige chauffeur

*Begeleiding tijdens het programma door deskundige lokale Engelssprekende gids (dag 1 t/m 6)

Overnachtingshotels

Plaats - Accommodaties

2x Tak - Viangtak Riverside Hotel - 3 Stars (3/5)

1 x Ayutthaya - Krungsri River Hotel - 4 Stars (4/5)

2 x River Kwai - Royal River Kwai Resort - 3.5 Stars (3.5/5)

1x Bangkok - Maitria Hotel Sukhumvit 18 Bangkok - 4 Stars (4/5)

Prijzen zijn per persoon en op aanvraag.

Lamphun - Wat Phrathat Haripunchai

Tak - Lan Sang National Park

Ayutthaya - Wat Mahathat

Hellfire Pass Memorial Trail

River Kwai - Erawan Waterfall

Maeklong Railway Market

Viangtak Riverside Hotel

Krungsri River Hotel

Royal River Kwai Resort

Maitria Hotel Sukhumvit 18 Bangkok