schilderachtig landschap
Chiang Mai Minitrip 9

Chiang Mai Minitrip 9: Avontuurlijk Mae Hong Son

4 dagen / 3 nachten - prive tour

Ontdek alle hoogtepunten van de provincie Mae Hong Son

HOOGTEPUNTEN

*Pha Chor Cilff *Ob Luang Ravijn*Boottocht Pai rivier *‘Longnecks’ Karen Paduang Bergstam *Tham Lod Grotten en bamboorafting *Pai Canyon

*Mok Fa waterval

Dag 1: Chiang Mai - Mae Sariang (ca. 190 km)

Vanuit Chiang Mai vertrekt u naar het Mae Wang National Park, waar u een wandeling maakt naar de Pha Chor Cliff. De door erosie geschapen zuilen en muren zijn een bijzondere natuurlijke bezienswaardigheid. Vervolgens bezoekt u het Ob Luang National Park. Hier wandelt u naar het spectaculaire ravijn en over de ‘nature trail’ met prehistorische rots- en grottekeningen. Na de lunch rijdt u door naar het plaatsje Mae Sariang, waar het toerisme nog in zijn beginschoenen staat. U verblijft 1 nacht in Mae Sariang

Dag 2: Mae Sariang - Mae Hong Son (ca. 155 km)

Na het ontbijt begint u aan de klim naar het bergstadje Mae Hong Son. Een geweldige route met prachtige panoramas. U heeft een bijzondere ontmoeting met één van de meest opzienbarende bergstammen ter wereld, de Karen Paduang, beter bekend onder de naam ‘Longnecks’. Deze vrouwen dragen vele halsringen waarmee ze hun nek ‘oprekken’. U maakt een boottocht over de Pai rivier naar het nabij de grens met Myanmar gelegen dorp. In Mae Hong Son bezichtigt u de Wat Doi Kong Mu, met een prachtig uitzicht over de stad en het idyllisch aan het meer gelegen tempelcomplex Wat Chong Klang-Chong Kham. Ook vandaag is een lunch inbegrepen. U verblijft 1 nacht in een mooi gelegen resort.

Dag 3: Mae Hong Son - Pai (ca. 150 km)

Na het ontbijt rijdt u over één van de mooiste routes in Thailand en u passeert tevens het per weg hoogst bereikbare punt in Thailand. Nabij Pang Mapha verkent u de Tham Lod grotten, een onderaars ravijn waar een rivier doorheen stroomt. U verkent de grotten met een bamboeraft. Vanaf het viewpoint bij de Wat Mae Yen temple heeft u een mooi uitzicht over het schilderachtige landschap. U luncht in het stadje Pai. U verblijft 1 nacht in Pai. Een bezoek aan de bekende Pai walkingstreet kunnen we u aanbevelen.

Dag 4: Pai - Chiang Mai (ca. 130 km)

In de ochtend bezoekt u de Memorial bridge en de Pai Canyon. In het Doi Suthep-Doi Pui national park maakt u een wandeling naar de schitterende Mok Fa waterval waar u tevens een verfrissend bad kunt nemen. Na een bezoek aan de lokale markt in Mae Malai rijdt u naar Chiang Mai.

BIJ ONS INBEGREPEN!

*3 overnachtingen

*3 x ontbijt en 3 x lunch (op dag 1, 2, 3)

*Alle omschreven excursies met bijbehorende entreegelden

*Vervoer per airconditioned auto of minivan met deskundige chauffeur

*Begeleiding tijdens het programma door deskundige lokale Engelssprekende gids

Overnachtingshotels

Plaats - Accommodaties

1 x Mae Sariang - Riverhouse Resort - 3 Stars (3/5)

1 x Mae Hong Son - Imperial Mae Hong Son Resort - 3.5 Stars (3.5/5)

1 x Pai - Ban Krating Pai Resort - 3 Stars (3/5)

Prijzen zijn per persoon en op aanvraag.

Pha Chor Cilff

Ob Luang National Park

Karen Paduang - Langnek-vrouwen

Wat Chong Klang-Chong Kham

Tham Lod Cave

Pai Canyon

Mae Sariang Riverhouse Resort

Imperial Mae Hong Son Resort

Baan Krating Pai Resort