Panorama reis 2

Klassiek Thailand

13-daagse auto rondreis

Bangkok - River Kwai - Ayutthaya - Sukhothai - Chiang Mai - Chiang Rai - Phitsanulok - Bangkok

Tijdens deze schitterende rondreis ziet u de klassieke hoogtepunten van Thailand met een perfecte combinatie van steden, cultuur en natuur. Wij brengen u naar Bangkok, de River Kwai, de oude Thaise hoofdsteden Ayutthaya en Sukhothai, de ‘Roos van het Noorden’ Chiang Mai, Chiang Rai en de Gouden Driehoek. Uw rondreis eindigt in Bangkok. Thailand is niet alleen een must om te bezoeken, het is ook een belevenis! Een ware klassieker!

HOOGTEPUNTEN

*Bangkok: Grand Palace en Klong Tour

*Samut Songkhram: Treinmarkt en Drijvende Markt

*River Kwai: Treinrit Birmaspoorlijn, Erawan waterval,

Brug over de Kwai rivier, Erebegraafplaats, TBRC-Museum

*Ayutthaya Historical Park

*Fietstocht Werelderfgoed Sukhothai

*Chiang Mai: Bergtempel Doi Suthep, Samlortour (fietstaxi)

*Grotten van Chiang Dao

*Doi Mae Salong: Akha en Yao bergstammen

*Chiang Rai: Mae Fah Luang Botanical Gardens, de Witte Tempel

*Gouden Driehoek

*Phayao: Phayao meer

*Phrae: Phae Muang Phi Forest Park

*Phitsanulok: Phra Buddha Chinnarat

*Bang Pa-In: Zomerpaleis


Klik en zoom om meer van de bovenstaande kaart te zien.

Dag 1: Bangkok (ca. 40 km)

Na aankomst op de luchthaven van Bangkok wordt u hartelijk verwelkomd door uw gids en volgt de transfer naar het centraal gelegen hotel. U verblijft 2 nachten in de fascinerende metropool Bangkok.

Dag 2: Bangkok - stadstoer

In de oude binnenstad brengt u een bezoek aan het schitterende Grand Palace en de Tempel van de Smaragden Boeddha. De pracht en praal van het enorme complex is oogverblindend. Aansluitend maakt u een verfrissende boottocht over de brede ‘River of Kings’ en door de smalle ‘klongs’ van het stadsdeel Thonburi.. U passeert hierbij o.a. de majestueus aan de rivieroever gelegen Wat Arun, de 'Tempel van de Dageraad' en het Royal Barge Museum met de gouden koninklijke sloepen. De middag is ter vrije besteding.

Dag 3: Bangkok - Damnoen Saduak - River Kwai (ca. 190 km)

U verlaat de hoofdstad en gaat naar de unieke treinmarkt in Samut Songkram. Als de trein aankomt worden de vele kraampjes en parasols aan de kant geschoven, zodat de ‘Thaise Intercity’ probleemloos kan passeren. In Damnoen Saduak vaart u vervolgens naar de kleurrijke drijvende markt. Een bijzonder fotogeniek schouwspel. Na de lunch maakt u een enerverende treinrit over de Birmaspoorlijn. U verblijft 1 nacht in een fraai aan de Kwai rivier gelegen resort

Dag 4: River Kwai - Ayutthaya (ca. 220 km)

In de ochtend brengt u een bezoek aan de prachtige Erawan waterval. Na de lunch in de plaats Kanchanaburi bezoekt u de Brug over de Kwai rivier, de erebegraafplaats en het Thailand-Burma Railway Center Museum waar de Tweede Wereldoorlog op een aangrijpende manier tot leven komt. In de middag rijdt u door naar Ayutthaya. U verblijft hier 1 nacht in een mooi aan de rivier gelegen hotel.

Dag 5: Ayutthaya - Sukhothai (ca. 260 km)

In de voormalige hoofdstad van Siam, Ayutthaya, ooit één van de machtigste steden van Azië, bezoekt u het wereldberoemde Historical Park met de imposante ruïnes van de Wat Chai Wattanaram, één van de mooiste tempels van Z.O. Azië en de majestueuze Wat Phra Si Sanphet

Na de lunch rijdt u door het stroomgebied van de Chao Phraya rivier naar het mooie, aan de rand van het werelderfgoed Sukhothai gelegen resort, waar u 1 nacht verblijft.

Dag 6: Sukhothai - Chiang Mai (ca. 310 km)

In het Sukhothai Historical Park maakt u een indrukwekkende fietstocht langs de vele ruïnes en monumenten, immense Boeddhabeelden en lotusvijvers. Na de lunch bezoekt u de Mae Ta junglemarkt. Hier kunt u gegrilde kevers en insecten eten, een delicatesse voor de lokale bevolking. Zeker het proberen waard! In de sfeervolle stad Chiang Mai verblijft u 3 nachten in een centraal gelegen hotel.

Dag 7: Chiang Mai (ca. 50 km)

Na het ontbijt bezoekt u de in de bossen en op ruim 1000 meter hoogte gelegen Doi Suthep tempel. Aansluitend maakt u een tour door de oude binnenstad. U begint met een bezichtiging van de majestueuze Wat Chedi Luang, gevolgd door een wandeling naar het Three Kings Monument. Per samlor (fietstaxi) maakt u vervolgens een rit langs stadsmuren, poorten en grachten, eindigend bij de traditionele Thaise Worarot markt aan de Ping rivier.

Dag 8: Chiang Mai

Dag ter vrije besteding.


Dag 9: Chiang Mai - Thaton - Chiang Rai (ca. 240 km)

Vanaf uw hotel in Chiang Mai rijdt u naar de grotten van Chiang Dao. Vervolgens rijdt u door een schitterend landschap naar Thaton. Hier kunt u genieten van het prachtige uitzicht over de vallei van de Kok rivier. Na de lunch rijdt u door het Doi Mae Salong gebergte en brengt u een bezoek aan de Akha en Yao bergstammen. U verblijft 2 nachten in Chiang Rai in een sfeervol hotel.

Dag 10: Chiang Rai – Doi Tung - Gouden Driehoek – Chiang Rai (ca. 160 km)

Na het ontbijt bezoekt u in Chiang Rai de Wat Rong Sua Tan (de ‘blauwe tempel’). Na een stop bij een theeplantage bezigtigd u in het Doi Tung gebergte het Royal Project met de botanische tuinen van de Koninklijke Villa, de Mae Fah Luang Botanical Gardens. Aansluitend rijdt u naar Mae Sai aan de grens met Myanmar. Na de lunch bezoekt u in de Gouden Driehoek het interessante House of Opium. Vanaf het viewpoint heeft u een mooi uitzicht op de machtige Mekong rivier en het achterliggende berglandschap. Na een bezoek aan het historische plaatsje Chiang Saen rijdt u terug naar Chiang Rai.


Dag 11: Chiang Rai – Phrae - Phitsanulok (ca. 380 km)

Vandaag bezoekt u allereerst de uitermate fotogenieke Wat Rong Khun, de beroemde Witte Tempel in Chiang Rai. De gerenommeerde Thaise kunstenaar Chalermchai bekostigde de bouw van dit meesterwerk met de verkoop van zijn kunstwerken. Aan het meer van Phayao serveren wij u het lekkerste kopje koffie van Thailand. In het Phae Muang Phi Forest Park wordt een wandeling gemaakt langs de door erosie gevormde aardzuilen van zand en klei. Na de lunch rijdt u naar Phitsanulok voor de overnachting.


Dag 12: Phitsanulok – Bangkok (ca. 380 km)

In Phitsanulok brengt u een bezoek aan de Wat Phra Si Rattana Mahathat waar u een van de mooiste en meest vereerde Boeddhabeelden van het land kunt bewonderen, de Phra Phuttha Chinnarat. In Bang Pa-In bezoekt u diverse koninklijke verblijven en de fraaie paleistuinen van het in een mooi park gelegen zomer paleis. Vervolgens keert u terug naar Bangkok


Dag 13: Bangkok

Deze rondreis eindigt op dag 13 waarop u terug gebracht wordt naar de luchthaven van Bangkok of u kunt ervoor kiezen om deze reis uit te breiden met een van onze vele verlengingsmogelijkheden.


VERLENGEN?

Wij bieden u de mogelijkheid om uw reis te verlengen met een individuele strandvakantie in Centraal Thailand in bijvoorbeeld Hua Hin / Cha-Am, Pattaya / Jomtien, Koh Chang of in het zuiden van Thailand op Koh Samui, Phuket, Khao Lak of Krabi. Bekijk de vele mogelijkheden op onze website.


BIJ ONS INBEGREPEN

*12 overnachtingen

*12 x ontbijt, 6 x lunch (dag 3, 4, 5, 6, 9, 10, 11)

*Alle omschreven excursies met bijbehorende entreegelden

*Vervoer per comfortabele airconditioned auto of minivan met deskundige chauffeur

*Begeleiding tijdens programma door deskundige Engelssprekende lokale gids (dag 1 t/m 12)


OVERNACHTINGSHOTELS

Plaats - Accommodaties

2 x Bangkok - Maitria Hotel Sukhumvit 18 Bangkok - 4 Stars (4/5)

1 x River Kwai - Royal Riverkwai Resort & Spa - 3.5 Stars (3.5/5)

1x Ayutthaya - Krungsri River Hotel - 4 Stars (4/5)

1 x Sukhothai Le Charme Resort - 3.5 Stars (3.5/5)

3 x Chiang Mai - Amora Tapae Hotel - 4 Stars (4/5)

2 x Chiang Rai La Luna Hotel & Resort - 3.5 Stars (3.5/5)

1 x Phitsanulok - Imperial Hotel and Convention Centre Phitsanulok- 3.5 Stars (3.5/5)

1 x Bangkok Maitria Hotel Sukhumvit 18 Bangkok - 4 Stars (4/5)


WIJZIGINGEN

Soms zijn, als gevolg van plaatselijke omstandigheden - het weer, de conditie van de wegen – kleine wijzigingen in het programma noodzakelijk en moet de route, het programma of accommodatie worden aangepast of veranderd. De intentie van de tour blijft ten allen tijde gehandhaafd.


Prijzen zijn per persoon en op aanvraag.

River Kwai - Erawan waterval

Fietstocht Werelderfgoed Sukhothai

Chiang Mai - Doi Suthep bergtempel

Poort naar de Gouden Driehoek

Phrae: Phae Muang Phi Forest Park

Bang Pa-In Zomerpaleis