Het Diepe Zuiden van Thailand

Het gebied dat zich ten zuiden van Surat Thani en Krabi naar de grens met Maleisie uitstrekt is een gebied met een rijk multi-cultureel erfgoed. Dichtbeboste bergen kenmerken het binnenland en u vindt hier nog ongerepte wildernis. De stranden en eilanden trekken de meeste bezoekers, maar ook cultureel en historisch heeft de regio veel te bieden.


Langs de Golfkust - Van Surat Thani naar Hat Yai

Ten zuiden van Surat Thani biedt de Golfkust mooie stranden zoals het Hat Khanom-Mu Ko Thale Tai National Park. Hier ligt ook de oude boeddhistische stad Nakhon Si Thammarat, de politieke en culturele hoofdstad van Zuid-Thailand. Verder landinwaarts kunt u het tropische regenwoud van het Khao Luang National Park bezoeken. Aan het grote Songkhla meer ligt het charmante stadje Songkhla. Vibrant Hat Yai is het economische bolwerk van het zuiden.

Bestemmingen - Bezienswaardigheden - Hotels

Hat Khanom-Mu Ko Thale Tai National Park

Gelegen in de districten Don Sak van de provincie Surat Thani en de districten Khanom en Sichon van de provincie Nakhon Si Thammarat. Het park omvat gebieden op het vasteland met prachtige baaien en stranden beschut door kalkstenen bergen en de voor de kust gelegen eilanden Koh Noi, Koh Wang Nai, Koh Wang Nok, Koh Tan, Koh Rap, Koh Tha Ra en Koh Phi. Een van de attracties zijn de zeldzame roze dolfijnen die net buiten de kust in de ondiepe wateren van de Golf van Thailand leven

Hotel: Aava Resort & Spa - 4 Stars (4/5) ; Racha Kiri Resort & Spa - 4.5 Stars (4.5/5)

Khao Luang National Park

Een van de grootste nationale parken in het zuiden van Thailand, ten noordwesten van Nakhon Si Thammarat. Gecentreerd rond de 1835 m hoge Khao Luang, herbergt het park een grote verscheidenheid aan tropische flora en fauna. De meest populaire attractie is de Krung Ching-waterval met negen niveaus

Nakhon Si Thammarat

Gelegen op ca. 140 km ten zuiden van Surat Thani. Van de 7e tot de 13e eeuw was het een belangrijke stad van het Srivijaya-rijk. Hoewel de historische stad op weinig toeristische routes voorkomt, is de culturele hoofdstad van Zuid-Thailand een levendig centrum. De belangrijkste bezienswaardigheden van de stad bevinden zich op Ratchadamnoen Rd. en Tha Chang Road:

Wat Mahathat - een van de oudste en meest gerespecteerde boeddhistische tempels in Thailand met een imposante 77 m hoge chedi;

Nationaal Museum van Nakhon Si Thammarat; Suchart House – het Schaduwpoppen theater en atelier; Ho Phra I-suan en Ho Phra Narai – met fallische beelden van de Hindoe goden Shiva en Vishnu; Oude Stadsmuur en Noordelijke Poort; Wat Sao Thong Tong – het Zuid-Thaise houten huis; Bavorn bazaar – met bars en eethuisjes een populaire ontmoetingsplaats.

Songkhla

Gegen op ca. 150 km ten zuiden van Nakhon Si Thammarat, tussen de Golf van Thailand en Thale Sap Songkhla, onderdeel van het grootste merenstelsel van Thailand. Omzoomd door stranden biedt Songkhla plaats aan diverse musea, levendige avondmarkten en tempels. Het is een smeltkroes van Thaise en moslimculturen waar trendy bars naast vissersdorpen en oude huizen in Portugese stijl bestaan, die het multiculturele erfgoed van de stad weerspiegelen. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn:

Hat Simila – het grootste strand van Songkhla met zijn bronzen zeemeermin-beeld: Rat en Cat eiland – voor de kust van Hat Samila; Khao Noi heuvel – even ten zuiden van Hat Samila met een mooi uitzicht over de stad en het Thale Sap meer; het Nationaal Museum Songkhla – gehuisvest in een prachtig gebouw en een trekpleister op zich; Wat Chai Mongkhon tempel; Khao Seng – een traditioneel islamitisch vissersdorp dat beroemd is om zijn kleurrijke Korlea vissersboten; het Songkhla meer – plaats gevend aan vele vogelsoorten, zich uitstrekkend tot in de noordelijk gelegen provincie Phattalung

Hat Yai

Hat Yai, gelegen op 28 km ten zuidwesten van Songkhla, is de op twee na grootste stad van Thailand en zowel het commerciele centrum als de vervoershoofdstad van het diepe zuiden van Thailand dankzij de strategische ligging aan een kruispunt van spoorlijnen en de luchthaven. Bij gebrek aan culturele attracties brengen de meeste bezoekers hun dagen door met winkelen op de goedkope straatmarkten en in de warenhuizen. 24 km ten westen van Hat Yai ligt de mooie Ton Nga Chang waterval. In het westen leidt Highway 406 naar Satun en voegt zich bij Highway 416 naar Pak Bara, het vertrekpunt voor boten naar Koh Tarutao Marine National Park.


Langs de Andamanse Kust - Van Krabi naar Hat Yai

Ten zuiden van de provincie Krabi en voor de kust van Trang ligt het nationaal zeepark Hat Chao Mai met prachtige koraaltuinen en zandstranden. Het Banthat-gebergte, dat zich tot aan de Maleisische grens uitstrekt, vormt de oostgrens van de provincie Trang. Hier liggen imposante watervallen en grotten. Voor de kust van Trang en Satun liggen de eilanden van het Koh Petra Marine National Park. In het uiterste zuidwesten van Thailand ligt het nationaal zeepark Tarutao op slechts 8 km van het Maleisische eiland Langkawi. Aan de grens met Maleisie ligt het imposante tropische regenwoud van het Nationaal Park Thale Ban.

Bestemmingen - Bezienswaardigheden - Hotels

Trang

De hoofdstad van de provincie Trang, 125 km ten zuiden van Krabi, is een belangrijke handelsstad. Rubber, palmolie en visserij vormen de pijlers van de economie, met daarnaast het in opkomst zijnde toerisme. Ten oosten van Trang, in het Banthat-gebergte, kun je een aantal prachtige watervallen en grotten bezoeken, o.a. Ton Tay-waterval en Sairung-waterval en de Tham Chang Hai-grot. Ten westen van Trang zijn de stranden Hat Pak Meng en Hat Chao Mai de opstapplaatsen voor de nabijgelegen eilanden van Hat Chao Mai National Park

Hat Chao Mai National Park

Gelegen op ca 50 km ten westen van Trang stad. Het kustlandschap van het park omvat inhammen met mangroven die worden afgewisseld door karstgebieden en verborgen baaien. De belangrijkste stranden zijn Hat Chao Mai, Hat Yong Ling en Hat Yao. Tussen het vasteland en de eilanden kunnen soms doejongs worden gespot. Voornaamste eilanden zijn:

Koh Hai – ook wel Koh Ngai genoemd, een klein prachtig eiland, goed om te snorkelen. Hotel: Koh Hai Fantasy Resort - 3 Stars (3/5)

Koh Muk – beroemd om de Tham Morakot (smaragd grot). Hotel: Koh Muk Sivalai Beach Resort - 3 Stars (3/5)

Koh Kradan – met wit strand en koraalriffen net voor de kust, goede snorkelmogelijkheden. Hotel: Seven Seas Resort - 4 Stars (4/5)

Koh Libong – bekend om het Libong Archipel Wildlife Reserve. Hotel: Andalay Beach Resort - 4 Stars (4/5)

Koh Sukorn – opnieuw een juweel voor de kust van Trang. Hotel: Sukorn Andaman Beach Resort - 3 Stars (3/5)

Pak Bara

Een kleine kustplaats en vissersdorp vanwaar boten vertrekken naar het Koh Phetra Marine National Park en Koh Tarutao Marine National Park

Koh Phetra Marine National Park

Gelegen in de wateren voor de kust van de provincies Trang en Satun. Het park telt 30 eilanden, inclusief het grootste eiland Koh Phetra. Nagenoeg alle eilanden bestaan uit interessante karstformaties omgeven door koraalriffen.

Koh Tarutao Marine National Park

De 51 eilanden van de Koh Tarutao archipel liggen in het uiterste zuidwesten van Thailand, op slechts 8 km van het Maleisische eiland Langkawi. Beroemd om zijn ongerepte duikplekken, rijk onderwaterleven en uitzonderlijke schoonheid. Het grootste eiland is Koh Tarutao. Koh Lipe is de meest populaire strandbestemming.

Koh Lipe - meest populaire bestemming in de archipel. Hotel: Sita Beach Resort & Spa - 3 Stars (3/5) ; Idyllic Concept Resort - 4 Stars (4/5)

Thale Ban National Park

102 km2 tropisch woud in de Banthat-bergen in de buurt van de Maleisische grens. De kalkstenen heuvels zijn bezaaid met grotten en gemarkeerde paden leiden naar de Nam Tok Ya Roy-watervallen en de Nam Tok Ton Piew-watervallen. Satun fungeert als toegangspoort tot het park.


Satun

Is de hoofdstad van de provincie Satun, met boot verbindingen naar Langkawi en Penang in Maleisie. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn de Satun Friday-moskee en het Satun National Museum.

Vanaf Satun gaat Highway 406 naar Hat Yai.

Koh Tarutao Marine National Park

Koh Muk - Morakot Cave

snorkeling

ZIE ONS AANBOD AAN TOURS