Koh Chang

Welkom op Koh Chang

"Tropische Parel aan de Golf van Thailand"

Koh Chang, gelegen in de zuidoosthoek van de Golf van Thailand en nabij Cambodja, is het grootste van de 52 eilanden die tesamen het Nationaal Zeepark Koh Chang vormen. Het park omvat een gebied van 650 km2, waarvan tweederde zee is. Koh Chang (na Phuket het grootste eiland van Thailand) is een gestaag groeiende toeristische bestemming. Het met dichte jungle begroeide bergachtige binnenland (tot een hoogte van 744 m) en een rijke fauna en flora, mangrove bossen, kliffen, paradijselijke stranden met wuivende palmen, het kristalheldere water en mooie koraalriffen, een goede infrastructuur met een ruim en gevarieerd aanbod aan hotels en resorts, spas, restaurants, bars en winkelmogelijkheden, maken het eiland tot een ideale vakantie bestemming.

De beste stranden liggen langs de westkust. De bekendste stranden hier zijn White Sand Beach (Hat Sai Khao), Klong Phrao, Kai Bae en Lonely Beach (Hat Ta Nam). De nieuwe kustweg heeft voor een verbeterde infrastructuur gezorgd waardoor ook meer afgelegen stranden in het zuiden en oosten van het eiland nu bereikbaar zijn. De oostkust van Koh Chang bestaat grotendeels uit mangrovebossen en heeft vooralsnog weinig faciliteiten voor bezoekers of stranden en accommodaties, en is meer geschikt voor trektochten en vogelaars. In de wateren ten zuiden en westen van Koh Chang liggen mooie koraalriffen en vanaf Koh Chang kunt u boottochten maken naar de veelal onbewoonde kleine eilanden, waar al duikend en snorkelend onder water veel moois te bewonderen valt.

Klik en zoom om meer van de bovenstaande kaart te zien.

Het eiland is gemakkelijk bereikbaar vanuit Bangkok. De luchthaven van de provincie hoofdstad Trat, gelegen op ca. 320 km van Bangkok, heeft dagelijks vluchten met Bangkok. Vanuit de 20 km ten zuiden van Trat gelegen vissersplaats Laem Ngob vertrekt de veerboot naar Koh Chang. Vanaf Bangkok is het ca. 5 uur reizen over land naar de Laem Ngop-pier en vanaf hier brengt de veerboot je in 30 minuten naar de Tha Dan Kao-pier op Koh Chang.

Zuidoost Thailand heeft 2 seizoenen, een droge periode van november tot mei en een regenseizoen van juni tot oktober. Ondanks dat het in deze regentijd soms erg hard kan regenen komen er in deze tijd toch nog veel zomerse dagen voor.

Stranden, bezienswaardigheden en accommodaties op Koh Chang

Wij bieden u accommodaties aan op de meeste van de onderstaande stranden.

Langs de westelijke kustweg

Hat Sai Khao (White Sand Beach) - (noordelijke westkust)

Gelegen aan de noordelijke westkust, White Sand Beach is het eerste strand dat je tegenkomt vanaf de ferry en is het meest populaire strand op het eiland. Langs het ca. 2.5 km lange strand met poederwit zacht zand liggen hotels, resorts, strandbars, en informatiecentra voor excursies. Aan de weg parallel aan het strand liggen winkels, restaurants, bars en enkele kleine shopping malls.

Hotels: Bangpu Koh Chang Hotel - 3 Stars (3/5) ; Kacha Resort & Spa - 4 Stars (4/5) ; KC Grande Resort & Spa (4/5)

Hat Khlong Phrao (Khlong Phrao Beach) - westkust

Het strand van Khlong Phrao, 5 km ten zuiden van Hat Sai Khao, is het populairste familiestrand op Koh Chang, met een aantal uitstekende middenklasse resorts. Het witte zandstrand ligt in een mooie lange baai. Het strand is door een lagune in twee delen verdeeld. Het zeewater is hier de eerste tweehonderd meter ondiep, waardoor het zeer geschikt is als zwemstrand voor jonge kinderen. Het is ook een prachtige plek voor de zonsondergang en het uitzicht over de eilandjes die voor de kust liggen. In de nabijheid ligt de Khlong Phlu waterval. Gelegen bijna in het midden van het eiland mondt de drie trappen tellende waterval uit in een zoetwaterpoel, ideaal voor een picnic.

Hotels: ; Centara Koh Chang Tropicana Resort - 4 Stars (4/5) ; Koh Chang Paradise Resort & Spa - 4 Stars (4/5) ;

The Splash Koh Chang - 4 Stars (4/5) ; The Emerald Cove Koh Chang - 4.5 Stars (4.5/5) ; The Dewa Koh Chang - 5 Stars (5/5) ;

Hat Kai Bae (Kai Bae Beach) – westkust

Gelegen op 11km ten zuiden van Hat Sai Khao. Een van de beste en het laatste strand voordat de weg over de enorme berg heen klimt naar het uiterste zuidwesten van het eiland. Langs het 2 km lange strand liggen enkele luxe resorts en middenklasse bungalows.

Hotels: Awa Koh Chang - 4 Stars (4/5) ; Aana Resort & Spa - 4 Stars (4/5) ; Gajapuri Resort & Spa - 4.5 Stars (4.5/5)

Hat Tha Nam (Lonely Beach)– westkust

Even ten zuiden van Hat Kai Bae. De ‘party place to be’ en vooral geliefd bij backpackers.

Ao Bai Lan (Bai Lan Bay) – zuidelijke westkust

Gelegen op 13 km ten zuiden van Hat Sai Khao. Een klein en relaxt rotsachtig strand

Hotels: Mercure Koh Chang Hideaway - 4 Stars (4/5)

Ao Bang Bao (Bang Bao Bay) – zuidkust

Ook bekend als Klong Kloi beach, gelegen op 19 km ten zuiden van Hat Sai Khao en 1 km ten oosten van het vissersdorp Bang Bao. Een beschutte en adembenemend mooie baai aan de zuidkust van Koh Chang. Bang Bao is een klein vissersdorp geheel gebouwd op palen boven de zee. De houten huizen en de winkeltjes, gastenverblijven en restaurants zijn verbonden via nauwe bruggetjes.

Hotels: Cliff Cottage - 3 Stars (3/5)

Hat Wai Chek (Wai Chek Beach) – zuidkust

Gelegen op 5km ten oosten van Bang Bao. Dit geisoleerde mooie stuk strand is niet bereikbaar over de weg maar enkel te voet door het beboste binnenland en langs rubberbomen en kokosnoot plantages. Een boot huren vanaf Bang Bao Beach is ook mogelijk.


Langs de oostelijke kustweg

Tham Mayom waterfall – oostkust

Gelegen op 6 km ten zuiden van de Tha Dan Khao bootpier. Een 2 km lange wandeling bergopwaarts door de jungle brengt u bij de Tham Mayom waterval, die uit twee trappen bestaat en een fraai uitzicht biedt over het eiland en de kustlijn.

Ban Salak Phet and Bay – zuidelijke oostkust

Gelegen op 16km ten zuiden van Tha Dan Khao. Een traditioneel vissersdorp met huizen gebouwd op palen. Een bezoek aan de vis en garnalen kwekerijen en de vuurtoren is een bezoek waard. Een duik of snorkel excursie vanuit de baai naar de scheepswrakken van twee Thaise marineschepen, de Songkhla en de Chonburi, behoort tot de mogelijkheden. De schepen zijn tot zinken gebracht tijdens de Tweede Wereldoorlog door de Franse marine.

Hat Sai Yao (Long Beach) – zuidoost hoek

Gelegen op 22km ten zuiden van Tha Dan Khao. Een van de meest afgelegen stranden op Koh Chang in het uiterste zuidoosten van het eiland. Het strand heeft nagenoeg geen faciliteiten, enkel een handjevol superbasic bungalows en er is een restaurantje voor de nodige fruitshakes en bordjes gebakken rijst. Een fijne plek om een paar uurtjes door te brengen of om te zwemmen of snorkelen bij enkele nabijgelegen eilandjes


Overige eilanden in het Koh Chang National Marine Park

Naast Koh Chang zijn Koh Wai, Koh Mak en Koh Kood de enige eilanden waar je als reiziger kunt verblijven. Koh Kood is na Koh Chang het grootste eiland en ligt het verst weg van het vaste land. De eilanden zijn bereikbaar per ferry of speedboot. Ze bieden de beste snorkel- en duikmogelijkheden in de Golf van Thailand met een kleurrijke onderwaterwereld. Ook de gezonken scheepswrakken voor de kust van Koh Chang zijn een populaire snorkel- en duiklokatie (zie boven).

Koh Wai

Gelegen op 10 km van Koh Chang, op ca 30 minuten varen. Het kleine L-vormige eiland is slechts 3 km lang en 1 km op het breedste punt, omringd door een azuurblauwe zee, witte zandstranden, loom wuivende palmbomen en dichte jungle. Het eiland is gezegend met een eigen huis rif, waar je een breed scala aan felgekleurde vissen kunt bewonderen. Er zijn geen grote hotels, mooie zwembaden en luxe restaurants maar een handvol kleine resorts op het eiland. Koh Wai is een klein paradijs waar je kunt genieten van de natuur in zijn puurste vorm.

Hotel: Koh Wai Beach Resort - 3 Stars (3/5)

Koh Mak

Gelegen op 22km ten zuiden van Koh Chang en eigenlijk precies tussen Koh Chang en Koh Kood in ligt Koh Mak. Het slechts 16 km2 grote eiland heeft niet het jungle-interieur van zijn grotere broers, maar maakt dit goed door zijn chilled-out-community-feel, fraaie stranden en lieflijke binnenland met kokos- en rubberplantages. Resorts en bungalows liggen voornamelijk bij de stranden van Ao Kao en Ao Suan Yai. Het eiland is met zijn kleine weggetjes ideaal voor fietsers en overal zijn mountainbikes te huur. Per kayak kun je naar het nabijgelegen eilandje Koh Kham varen. Snorkelen en duiken bij de nagelegen eilandjes Koh Rayang, Koh Kra, Koh Rang en Koh Kradat is tevens een populaire aktiviteit.

Hotel: Koh Mak Resort - 3 Stars (3/5) ; Seavana Beach Resort - 3.5 Stars (3.5/5)

Koh Kham

Ook bekend als Smaragd eiland, is een klein onbewoond eiland vlakbij Koh Mak. Het is een van de weinige eilandjes waar zwart vulkanische rotsen en gesteenten zijn gevonden op de stranden. Aan de westkust ligt mangrove en wilde orchideeen en de oostkust heeft twee kleine strandjes.

Koh Kood

Gelegen op 34 km ten zuiden van Koh Chang en na Koh Chang het grootste eiland van de archipel. Koh Kood ligt ook het verst van het vasteland. De meeste stranden liggen aan de westkust. Het ongerepte binnenland van dit eiland herbergt de prachtige Khlong Chao-waterval. Een bezoek aan het vissersdorpje Ao Salad met verse zeevruchten is aan te bevelen. Op Koh Kood zijn zowel enkele luxueuze vijfsterrenresorts als bescheiden houten bungalowtjes aan het strand te vinden.

Hotels: Koh Kood Paradise Beach - 4 Stars (4/5)

Ao Bang Bao (Bang Bao Bay)

Mu Koh Chang National Marine Park

Zonsondergang op Koh Chang

Khlong Phrao Beach