Phuket

Welkom op Phuket

“Parel in de Andamanse Zee”

Op amper een uur vliegen van Bangkok en minder dan 2 uur vanaf Chiang Mai ligt het tropische eiland Phuket, en is één van de mooiste eilanden van Azië. Het biedt met zijn prachtige stranden, comfortabele strandhotels en resorts, pittoreske dorpjes, heuvelachtige natuurlandschap met regenwouden, kokospalm- en rubberplantages, vele winkels en (vis)restaurants alle ingrediënten voor een onvergetelijke droomvakantie.

Phuket biedt veel oogverblindend mooie stranden en iedere strandliefhebber komt hier ruim aan zijn trekken. Of je nu op zoekt bent naar rust en privacy, romantiek, drukte, vertier of een prachtige snorkel- of duik spot, je zult het vinden op Phuket.

Vooral de westkust van het eiland wordt gekenmerkt door stranden met uitzonderlijk fijn wit zand. Op geringe afstand van het strand vind je hier hotels en resorts, waarvan sommige tot de mooiste resorts ter wereld behoren en die alle denkbare luxe bieden. Je hier vervelen is onmogelijk.

Klik en zoom om meer van de bovenstaande kaart te zien.

Stranden en accommodaties op Phuket

Wij bieden u accommodaties aan op elk van de onderstaande stranden.

Westkust

Mai Khao Beach

Het Mai Kao Beach ligt vlak bij de airport aan de noordwestkust van het eiland en is zeker voor hen die op zoek zijn naar privacy en rust een aanrader. Als onderdeel van een nationaal park is Mai Khao een paradijs voor rustzoekers. Het 11kilometer lange strand heeft grover zand dan de rest van de stranden in de omgeving.

Hotels: Coriacea Boutique Resort - 4 Stars (4/5) ; Holiday Inn Resort Phuket Mai Khao Beach 4.5 Stars (4.5/5) ;

Renaissance Phuket Resort & Spa - 5 Stars (5/5)

Nai Yang Beach

Nabij Mai Khao Beach aan de noordwestkust van het eiland nabij het Sirinath National Park en de luchthaven

Hotels: Proud Phuket Nai Yang Beach - 3.5 Stars (3.5/5) ; The Slate - 5 Stars (5/5) ; Phuket Marriott Resort & Spa Nai Yang Beach - 5 Stars (5/5)

Bang Tao Beach

Bang Tao Beach is een van de meest schilderachtige stranden. Het staat bekend om haar natuurlijke schoonheid en de spectaculaire zonsondergangen.

Hotels: Best Western Premier Bang Tao Beach Resort & Spa - 4 Stars (4/5) ; Sunwing Bang tao Beach - 4 Stars (4/5) ;

Dusit Thani Laguna Phuket - 5 Stars (5/5)

Kamala Beach

Voor bezoekers die naar Phuket komen om te snorkelen en te duiken is Kamala Beach uitermate geschikt, met name het noordelijk uiteinde van het strand.

Hotels: Sunwing Resort Kamala Beach - 4 Stars (4/5) ; Hyatt Regency Phuket Resort - 5 Stars (5/5)

Patong Beach

Patong Beach is het grootste strand op het eiland en tevens ook het meest bekende en meest bezochte strand. Het biedt een brede kustlijn met zacht wit zand en warm zeewater. Patong heeft een internationaal publiek, een gezellig en bruisend nachtleven en veel mogelijkheden tot watersport. Bent u meer op zoek naar rust en stilte, dan adviseren wij u een van de andere stranden voor uw verblijf te kiezen.

Hotels: Deevana Patong Resort & Spa - 3 Stars (3/5) ; Andaman Embrace Patong - 4 Stars (4/5) ; Duangjitt Resort - 4 Stars (4/5) ;

Patong Merlin Hotel - 4 Stars (4/5) ; Phuket Graceland Resort & Spa - 4 Stars (4/5) ; Holiday Inn Resort Phuket - 4.5 Stars (4.5/5)

Karon Beach

Het rustige ten zuiden van Patong gelegen Karon Beach heeft een mooi strand met een prachtig uitzicht en warm zeewater.

Hotels: Best Western Phuket Ocean Resort - 3 Stars (3/5) ; Phuket Orchid Resort & Spa - 4 Stars (4/5) ; Beyond Resort Karon - 4 Stars (4/5) ; Centara Grand Beach Resort Phuket - 5 Stars (5/5)

Kata Beach

Ook Kata Beach is een goede keuze als u niet bepaald de gezellige drukte van Patong Beach zoekt. Het is hier rustig en relaxed. Dit strand in het zuiden van Phuket heeft alles wat de stranden van dit eiland zo populair maakt. Palmbomen, warm zeewater en een mooi landschap. Tijdens het regenseizoen(mei-oktober) kunnen de golven op dit strand erg krachtig zijn. Hierdoor is het ook een geweldige plek om te surfen. Daarentegen is het in die periode minder geschikt voor mensen met jonge kinderen.

Hotels: Kata Palm Resort & Spa - 3.5 Stars (3.5/5) ; Beyond Resort Kata - 4 Stars (4/5)

Zuidkust

Nai Harn Beach

Nearbij Promthep Cape (uitkijkpunt voor zonsondergang) in de zuidwestelijke hoek van het eiland.

Hotels: Wyndham Grand Nai Harn Beach Phuket - 5 Stars (5/5)

Rawai Beach

Nearbij Promthep Cape (uitkijkpunt zonsondergang) in de zuidwestelijke hoek van het eiland.

Hotels: Rawai Palm Beach Resort - 4 Sterren (4/5)

Panwa Beach

Gelegen aan de zuidoost kant van het eiland midden in een tropisch landschap.

Hotels: Cape Panwa Hotel - 5 Sterren (5/5)

Siray Bay

Gelegen aan de zuidoostkant van Phuket, een rustig en afgelegen strand.

Hotels: The Westin Siray Bay Resort & Spa Phuket - 5 sterren (5/5)

Bezienswaardigheden en excursies:

* Phuket stad en eiland Explorer

* Boottochten: Phang Nga Bay en James Bond eiland

* Seacanoe: Phang Nga Bay

* Snorkelen: Similan eilenden en Racha eiland

* Entertainment: Fantasea World en Simon Cabaret

Phuket - Phromthep Cape

Phang Nga Bay - James Bond Island