Discovery reis 2

Discovery reis 2: Culturele schatten van Thailand

7 dagen / 6 nachten (Van Bangkok naar Chiang Mai)

Bangkok - River Kwai - Ayutthaya - Sukhothai - Lampang - Chiang Mai

De rijke mengeling van culturen en landschappelijk schoon maken deze rondreis tot een onvergetelijke ervaring. U maakt kennis met kleurrijke markten, aangrijpende WO II herinneringen, indrukwekkende historische parken, natuurschoon en een vriendelijke bevolking.

HOOGTEPUNTEN

*Drijvende Markt

*Treinrit ‘Death Railway’

*Erawan watervallen

*Ayutthaya Historical Park

*Fietstocht Werelderfgoed Sukhothai

*Bumipol Stuwdam

*Rit per paard en wagen in Lampang

* Olifantenziekenhuis

*Bergtempel Doi Suthep

Klik en zoom om meer van de bovenstaande kaart te zien.

Dag 1: Bangkok - River Kwai (ca. 280 km)

U wordt bij uw hotel in Bangkok opgehaald en rijdt naar Damnoen Saduak waar vandaan u per longtailboot op de kleurrijke nog grootste drijvende markt in Thailand arriveert. In de plaats Kanchanaburi bezoekt u de Erebegraafplaats. Na de lunch bij de Brug over de River Kwai maakt u een onvergetelijke treinrit over de beroemde spoorlijn. In de namiddag rijdt u naar de River Kwai waar u 1 nacht verblijft in een mooi aan de rivier gelegen resort.

Dag 2: River Kwai - Ayutthaya (ca. 230 km)

In de ochtend bezoekt u de Erawan watervallen. Te midden van het groen van het Erawan National Park stort de schitterende waterval zich omlaag in schaduwrijke poelen waar u kunt zwemmen in het kristalheldere water. Het park biedt tevens de mogelijkheid om via een mooi, maar steil pad langs de watervallen omhoog te klimmen. Na de lunch bezoekt u het JEATH Oorlogsmuseum en rijdt u naar Ayutthaya waar u 1 nacht verblijft in een centraal gelegen hotel.

Dag 3: Ayutthaya - Lopburi - Sukhothai (ca. 290 km)

U bezoekt de belangrijkste ruïnecomplexen van het wereldberoemde Ayutthaya Historical Park, met o.a. de Wat Phra Si Samphet, dat tevens een gigantisch Boeddhabeeld herbergt. In Lopburi bezichtigt u de Prang Sam Yod Khmertempel die de drie-eenheid in het Hindoeïsme symboliseert. Na de lunch rijdt u langs de vele uitgestrekte rijstvelden naar het prachtige, en rustig aan de rand van het werelderfgoed Sukhothai gelegen resort, waar u 2 nachten verblijft.

Dag 4: Sukhothai

U brengt een bezoek aan het op de werelderfgoederen lijst van de UNESCO vermelde Sukhothai Historical Park. Hier maakt u een mooie en relaxte fietstocht langs de vele ruïnes en monumenten, immense Boeddhabeelden en serene lotusvijvers. Sukhothai wordt gezien als de bakermat van de Thaise beschaving. De middag is ter vrije besteding.

Dag 5: Sukhothai – Tak - Lampang (ca. 180 km)

U rijdt naar Tak en bezoekt de Bhumipol Dam, de grootste stuwdam van het land met een prachtig uitzicht op het stuwmeer. Na de lunch in Lampang maakt u per paard en wagen een bijzonder leuke rit door het centrum van de stad en ziet de Lanna cultuur. U verblijft 1 nacht in een prachtig aan de rivier gelegen lodge.

Dag 6: Lampang - Chiang Mai (ca. 100 km)

U maakt kennis met de ambassadeur van het land, de Thaise olifant. U brengt een bezoek aan een olifantenziekenhuis in Lampang. Vervolgens rijdt u door het beboste berglandschap, met onderweg een stop bij de Mae Ta junglemarkt, naar Chiang Mai. Na de lunch bezoekt u de op 1.054m hoogte gelegen Doi Suthep bergtempel. Vanaf het viewpoint heeft u een prachtig uitzicht op de stad en de vallei. U verblijft 1 nacht in Chiang Mai in een centraal gelegen hotel.

Dag 7: Chiang Mai

Na het ontbijt in uw hotel eindigt deze reis. U kunt ervoor kiezen om deze reis uit te breiden met één van onze vele verlengingsmogelijkheden.

BIJ ONS INBEGREPEN!

*6 overnachtingen

*6 x ontbijt en 5 x lunch (op dag 1, 2, 3, 5 en 6)

*Alle omschreven excursies met bijbehorende entreegelden (tenzij anders vermeld)

*Vervoer per airconditioned auto of minivan met deskundige chauffeur

*Begeleiding tijdens het programma door deskundige lokale Engelssprekende gids (dag 1 t/m 6)

Overnachtingshotels

Plaats - Accommodaties

1 x River Kwai - Royal River Kwai Resort - 3.5 Stars (3.5/5)

1 x Ayutthaya - Krungsri River Hotel - 4 Stars (4/5)

2 x Sukhothai - Le Charme Sukhothai Resort - 3.5 Stars (3.5/5)

1 x Lampang - Lampang River Lodge - 3 Stars (3/5)

1 x Chiang Mai - Amora Tapae Hotel - 4 Star (4/5).

Prijzen zijn per persoon en op aanvraag.


Trainride Death Railway

Erawan Waterfall

Ayutthaya Historical Park

Tak - Bhumipol Dam

Lampang - FAE's Elephant Hospital

Doi Suthep mountain temple

Royal River Kwai Resort

Krungsri River Hotel

Le Charme Sukhothai Resort

Lampang River Lodge

Amora Tapae Hotel