DE OMGEVING VAN BANGKOK

De omgeving van Bangkok heeft veel te bieden en staat vooral bekend om zijn rijke architectuur en historie, indrukwekkende natuur en prachtige stranden. De delta van de Chao Phraya rivier is een zeer vruchtbaar gebied en het is geen toeval dat hier het koninkrijk Ayutthaya werd gesticht. Kanchanaburi in het westen is bekend vanwege de 'dodenspoorlijn' uit de WO II. Langs de weg naar de Three Pagodas Pass op de grens met Myanmar liggen verschillende nationale parken en reservaten. Aan de oostkant ligt Khao Yai, het oudste nationale park van het land. Ten zuiden van Bangkok ligt de culture stad Phetchaburi, m.n bekend om het Khao Wang paleis.

Ten zuidoosten van Bangkok liggen de populaire badplaatsen Pattaya en Jomtien en verder de eilanden van Koh Samet en de Koh Chang-archipel. Ten zuidwesten van Bangkok liggen de populaire badplaatsen Cha-Am en Hua Hin.


Bestemmingen - Bezienswaardigheden - Hotels

Maeklong Treinmarkt

We weten dat, althans op het eerste gezicht, veel markten in Thailand er hetzelfde uitzien. Maar een die zeker opvalt, is de Mae Klong Railway Market in de plaats Samut Songkhram, 80 km ten zuidwesten van Bangkok. Waarom? Omdat er meerdere keren per dag een trein doorheen rijdt. Precies in het midden en dichtbij genoeg om aan te raken. Alleen in Thailand!

Damnoen Saduak Drijvende Markt

Vanaf Samut Songkhram passeert u groene plantages en de kleurrijke plaats Ban Amphawa en u arriveert bij de Damnoen Saduak Floating Market, de grootste nog overgebleven drijvende markt in Thailand. Het is een prachtig schouwspel om te zien hoe de trotse Thaise dames al varend hun koopwaar aanbieden. Neem uw camera, de scène is erg kleurrijk.

Nakhon Pathom & Phra Pathom Chedi

Nakhon Pathom, 67 km ten westen van Bangkok, is een van de oudste steden van het land en wordt beschouwd als de eerste plaats waar het boeddhisme naar Thailand kwam. Het hoogtepunt van de stad is de Phra Pathom Chedi. De chedi (stupa) domineert de stad en is met een hoogte van 120 m de hoogste boeddhistische stoepa ter wereld.

Kanchanaburi & River Kwai

Beroemd geworden door de film 'Bridge over the River Kwai', trekt Kanchanaburi, 130 km ten westen van Bangkok, veel bezoekers naar de beruchte dodenspoorlijn. De rivier de Kwai is wereldwijd bekend geworden door de bouw van waarschijnlijk ‘s werelds beroemdste spoorbrug. Hierbij kwamen ruim 100.000 dwangarbeiders en 16.000 krijgsgevangenen, waaronder duizenden Nederlanders, om het leven als gevolg van uitputting, honger, ziekte en mishandeling. In Kanchanaburi liggen 2 Erebegraafplaatsen. In het JEATH Museum, het Thailand-Burma Railway Center en de Hellfire Pass Memorial, komt deze periode uit de geschiedenis op een aangrijpende manier tot leven.

Kanchanaburi is ook één van de mooiste provincies van Thailand met een ongekend veel landschapsschoon en is één van de meest geliefde vakantiebestemmingen bij de Thaise bevolking. Met zijn oorspronkelijke jungle, grotten, watervallen, met bamboebossen bezette rivieroevers en schilderachtige nationale parken is dit een ideale bestemming voor de natuurliefhebber. Geniet van de riviercruises of verken de prachtige watervallen en grotten in diverse nationale parken, waaronder het Erawan en Sai Yok Nationaal Park. De provincie telt talrijke goede accommodaties in de vorm van prachtig, tussen het groen gelegen, resorts aan de rivier

Hotels:

The River Kwai Jungle Rafts - 3 Stars (3/5) ; Hintok River Camp - 3 Stars (3/5) ; Royal Riverkwai Resort & Spa - 3.5 Stars (3.5/5) ;

The Floathouse River Kwai - 4 Stars (4/5) ; U Inchantree Kanchanaburi - 4 Stars (4/5) ; Felix River Kwai Resort - 5 Stars (5/5)

Ayutthaya

Ayutthaya, gelegen op ca 70 km ten noorden van Bangkok, was de tweede hoofdstad van het Koninkrijk Siam (na Sukhothai).

De stad werd gesticht rond 1350, De stad ligt aan de samenvloeiing van 3 rivieren: de Chao Phraya, de Pa Sak en de Lopburi rivier. Door het graven van een aanvullend kanaal werd de stad volledig door waterwegen omringd. Vele Europese naties, waaronder de Nederlandse V.O.C., hadden handelsposten in Ayutthaya. De stad was van de 14e tot de 18e eeuw een van de grootste handelscentra van Azie. Ayutthaya werd verwoest door de Birmezen in de 18e eeuw (1767). De overblijfselen, gekenmerkt door de prang (reliekschrijntorens) en gigantische kloosters ('wat'), geven een idee van zijn vroegere pracht. Het Ayutthaya Historical Park is een absolute must voor elke bezoeker van Thailand en staat met zijn imposante ruïnes en kolossale Boeddhabeelden op de Werelderfgoederenlijst van UNESCO. Op het stadseiland,tegenover het Chao Sam Phraya National Museum, liggen de ruines van vele tempels (“wat”). De tempels Wat Phra Si Sanphet, Wat Mongkhon Bophit, Wat Na Phra Meru, Wat Thammikarat, Wat Ratburana en Wat Phra Mahathat liggen dicht bij elkaar en kunnen gemakkelijk te voet worden afgelegd. Het bezoek aan het overige gedeelte van het historische park kan het beste op de fiets. Wat Chai Wattanaram, gelegen ten zuidwesten van het eiland op de westelijke oever van de Chao Phraya-rivier, is een van de meest indrukwekkende tempels van Ayutthaya en volgt de architectuur van de Khmer tempels van Angkor. Wat Yai Chai Mongkhon, ten zuidoosten van het eiland, herbergt een van de grootste chedi's in Ayutthaya

Hotels:

Kantary Hotel - 3 Stars (3/5) ; Classic Cameo Hotel - 3.5 Stars (3.5/5) ; Krungsri River Hotel - 4 Stars (4/5) ;

Iudia On The River - 4 Stars (4/5) ; Sala Ayutthaya - 4.5 Stars (4.5/5)

Bang Pa-in Paleis

Een korte rit van 10 kilometer ten zuiden van Ayutthaya langs de oevers van de Chao Phraya-rivier brengt u naar Bang Pa In, het zomerpaleis van de koningen van Thailand. De 19e-eeuwse gebouwen liggen in een prachtig park en langs een kunstmatige siervijver en staan ​​in schril contrast met die in het nabijgelegen Ayutthaya. Vanaf het Bang Pa-In paleis kunt u ook per boot over de Chao Phraya rivier naar Ayutthaya.

Khao Yai Nationaal Park

Het Khao Yai National Park, gelegen op slechts 120 km - 2 uur rijden ten noordoosten van Bangkok, is het bekendste wildpark en natuurreservaat van Thailand. Met haar ca. 2100 km2 omvat het tropisch regenwoud, grasland en bergen tot 1400m hoogte. Er leven vele bedreigde diersoorten, waaronder olifanten, gibbons, tijgers en neushoornvogels. Daarnaast heeft het park een rijke flora. Naast het spotten van o.a. exotische vogels, apen en overige wilde dieren, waaronder olifanten, kunt u genieten van prachtige vergezichten en mooie wandelingen maken naar o.a. de Heo Narok en Heo Suwat waterval,de laatste bekend uit de film 'The Beach'.

Hotels:

The Greenery Resort Khao Yai - 3.5 Stars (3.5/5) ; Botanica Khao Yai - 4 Stars (4/5) ; Lala Mukha Tented Resort Khao Yai - 4 Stars (4/5)

Phetchaburi en Khao Wang paleis

Gelegen op 125 km - 2 uur rijden vanaf Bangkok over hoofdweg 4 ligt Phetchaburi. De stad is een van de oudste steden van het land en een belangrijk cultureel centrum. De stad herbergt vele fraaie tempels waaronder de Wat Mahathat en de Wat Kamphaeng Laeng. In de 19e eeuw werd de stad een koninklijke residentie. De plaats is vooral bekend om het Historisch Park Phra Nakhon Khiri, het 19e eeuwse zomer paleiscomplex van Koning Mongkhut (Rama IV), gelegen op de heuvels van Khao Wang. Ook kunt u een bezoek brengen aan de nabijgelegen Khao Luang grot met zijn stalactieten en vele Boeddha beelden.


Nabijgelegen stranden

Ten zuidoosten van Bangkok biedt de oostkust van de Golf van Thailand voor elk wat wils. De meest interessante steden zijn Rayong, Chantaburi en Trat. Hier vindt u ook de populaire badplaatsen Pattaya en Jomtien en verder de eilanden van Koh Samet en de Koh Chang-archipel. (zie onze bestemmingen)

Ten zuidwesten van Bangkok en even ten zuiden van Petchaburi, aan de westkust van de Golf van Thailand, liggen de populaire badplaatsen Cha-Am en Hua Hin. (zie onze bestemmingen)

Nakhon Pathom - Phra Pathom Chedi

Phetchaburi - Khao Luang Cave

Ayutthaya - Wat Chai Wattanaram

Kanchanaburi - Bridge over the River Kwai

Khao Yai National Park - Heo Suwat waterfall

ZIE ONS AANBOD AAN TOURS