Discovery reis 8

Discovery reis 8: Tropisch Zuid-Thailand

7 dagen / 6 nachten (Van Bangkok naar Krabi)

Bangkok - Cha-Am - Chumphon - Khao Sok - Krabi

Een bijzondere rondreis voor liefhebbers van natuurschoon en voor hen die meer uit hun vakantie willen halen dan alleen luieren op het strand. Na een actieve ochtend in Bangkok reist u naar Cha-Am en Khao Sam Roi Yod National Park. Vervolgens reist u langs palm- en rubberplantages naar Chumphon, U doorkruist het schiereiland en u verblijft temidden van de tropische regenwouden en kalksteenformaties van het Khao Sok Nationaal Park. Uw reis eindigt in het populaire Krabi, waar u kunt genieten van zon en strand.

HOOGTEPUNTEN

*Bangkok fietstocht

*Khao Sam Roi Yod National Park

*Prayanakon Grot

*Khao Sok National Park

*Boottocht Cheow Lan Lake

*Krabi

Klik en zoom om meer van de bovenstaande kaart te zien.

Dag 1: Bangkok - fietstocht - Cha-Am (ca. 190 km)

In de ochtend maakt u een bijzonder kleurrijke fietstocht door Bangkok. De tocht begint in het hart van Chinatown, de authentieke Chinese wijk en een van Bangkoks meest bedrijvige buurten. U fietst door nauwe steegjes, afgewisseld door overdekte markten, schuurtjes, winkeltjes en op straat kokende mensen. De lokale bevolking hier is voornamelijk boeddhistisch. Ze bezoeken tempels in de buurt, doen aan rituele verbrandingen van papier en geloven in geesten. Halverwege de tocht verlaat u Chinatown en steekt u de Chao Phraya rivier over. Met een prachtig uitzicht op de skyline vande stad achter u fietst u Thonburi in. Dit stadsdeel is rustiger en de mensen zijn hier erg gemoedelijk en vriendelijk. Softdrinks en een snack zijn hier inbegrepen. Aan het begin van de middag rijdt u door naar de bekende badplaats Cha-Am.

Dag 2: Khao Sam Roi Yod National Park - Chumphon (ca. 260 km)

Na het ontbijt bezoekt u het Khao Sam Roi Yod Marine National Park. Het park bestaat uit een afwisselend landschap van bergketens, mangrovebossen, zoetwatermoerassen, stranden en eilanden in de Golf van Thailand. Het park herbergt o.a. apen en vele vogelsoorten. Per vissersbootje maakt u een tocht door de mangrove naar een rustig strandje. Hier kunt u genieten van het mooie strand en de trappen beklimmen naar de indrukwekkende Prayanakorn grot, een van ’s lands meest gefotografeerde grotten. De klim naar de grot is zeker de inspanning waard. U wordt beloond met een schitterend uitzicht op de grot waarin u afdaalt. Koning Rama V heeft hier een prachtig paviljoen gebouwd. Dit wordt beschenen door een andere opening in het gewelf van de grot en geeft daardoor extra glans aan deze tempel. De stilte in de grot is overweldigend! Na de lunch rijdt u naar een nabij de plaats Chumphon aan de Golf van Thailand gelegen resort.

Dag 3: Chumphon - Khao Sok National Park (ca. 280 km)

U rijdt langs ananas-, kokosnoot- en rubberplantages en arriveert bij het indrukwekkendste regenwoud en wildreservaat van Zuid-Thailand. Het Khao Sok National Park is werkelijk een ‘klein paradijsje’ op aarde. Het park heeft een adembenemend landschap en herbergt één van de oudste regenwouden van deze planeet, een kraakhelder blauw meer, grote diversiteit aan wildlife, grottenstelsels en enorme kalksteenrotsen. Na de lunch maakt u een kanotocht op de Klong Sok rivier, langs indrukwekkende rotswanden en door een ‘tunnel’ van dichte jungle. U verblijft 2 nachten in een aan de rand van het nationale park gelegen resort. ‘s Avonds kunt u hier genieten van een heerlijk diner.

Dag 4: Dagtrip Rajaphrapha meer

Per longtailboot maakt u een onvergetelijke dagtocht in een internationaal gezelschap over het mooiste meer van Zuidoost Azië, het gigantische Rajaphrapha stuwmeer, met majestueuze rotsformaties die loodrecht uit het water omhoog rijzen. Er wordt geluncht op het meer in een drijvend restaurant. U kunt hier relaxen en zwemmen in het heldere water. Tevens maakt u een jungle wandeling en brengt u een bezoek aan een grot en een drijvende lodge. In de middag vaart u terug naar de pier en rijdt u naar het resort. ‘s Avonds heeft u hier wederom een diner.

Dag 5: Khao Sok National Park - Krabi (ca. 120 km)

In de loop van de ochtend rijdt u naar het zo geliefde, met ongekend natuurschoon omringde Krabi, waar u de komende 2 nachten zult verblijven in een comfortabel en mooi resort met zwembad nabij het strand van Ao Nang aan de Andamanse kust.

Dag 6: Krabi

Het wonderschone Krabi heeft een unieke ligging aan de oogverblindend mooie baai van Phang Nga, die door Unesco tot werelderfgoed is uitgeroepen. Geniet van de prachtige stranden en het natuurschoon wat Krabi en omgeving te bieden hebben.

Dag 7: Krabi

Na het ontbijt in uw hotel eindigt deze reis. U kunt ervoor kiezen om deze reis uit te breiden met nog een aantal nachten verblijf in Krabi of één van onze vele verlengingsmogelijkheden.

BIJ ONS INBEGREPEN!

*6 overnachtingen

*6 x ontbijt ; 4 x lunch (op dag 2, 3, 4) ; 2 x diner (op dag 3 en 4)

*Alle omschreven excursies met bijbehorende entreegelden

*Vervoer per airconditioned auto of minivan of pick-up truck met deskundige chauffeur (dag 1 t/m 5)

*Begeleiding tijdens het programma door deskundige lokale Engelssprekende gidsen (dag 1 t/m 4)

Overnachtingshotels

Plaats - Accommodaties

1 x Cha-Am - The Cha-Am Methavalai Hotel - 3 Stars (3/5)

1 x Chumphon - Novotel Chumphon Beach Resort - 4 Stars (4/5)

2 x Khao Sok - Khao Sok Rainforest Resort - 3 Stars (3/5)

2 x Krabi - Red Ginger Chic Resort - 4 Stars (4/5)

Prijzen zijn per persoon en op aanvraag.

Bangkok - Cycling tour

Cha-Am Beach

Khao Sam Roi Yod - Prayanakorn cave

Khao Sok NP - Chew Lan Lake

Canoeing on Klong Sok River

Krabi Beach

The Cha-Am Methavalai Hotel

Novotel Chumphon Beach Resort

Khao Sok Rainforest Resort

Red Ginger Chic Resort