Koh Lanta

Welkom op Koh Lanta

“Eiland voor rustzoekers en om te duiken en snorkelen”

Ongeveer halverwege tussen Krabi en Trang ligt een groep van 52 eilanden, waarvan er 15 behoren tot het Nationaal Zeepark Koh Lanta. Het grootste eiland van de archipel bestaat eigenlijk uit 2 delen: Koh Lanta Yai (groot Lanta eiland) en Koh Lanta Noi (klein Lanta eiland). Op groot Lanta is het meeste te doen, en noemen het daarom simpelweg Koh Lanta.

Het eiland ligt op zo’n 70 km van Krabi stad en is in ca. 2 uur reizen vanaf Krabi over land en via een ferry te bereiken. Koh Lanta is bedekt met weelderig beboste heuvels en omzoomd door langegerekte stranden met poederzacht zand. De mooiste stranden liggen aan de westkant van het eiland. Het meest populaire strand op Koh Lanta is Klong Dao Beach aan de noordelijke westkust.

Het eiland is uitermate geschikt voor het maken van boottochten naar de veelal onbewoonde eilanden, waar al duikend en snorkelend onder water veel moois te bewonderen valt. Veel toeristen gaan naar Koh Lanta voor de rust, het strand en natuurlijk duiken en snorkelen. Koh Lanta ligt dicht bij de duikspots Hin Daeng, Hin Muang en Koh Haa. Vooal Hin Daeng en Hin Muang worden gezien als de beste plekken van Thailand om te duiken. Het onderwaterleven hier is schitterend.

Klik en zoom om meer van de bovenstaande kaart te zien.

Stranden en accommodaties op Koh Lanta

Wij bieden u accommodaties aan op elk van de onderstaande stranden.

Kaw Kwang Bay

*Avani+ Koh Lanta Krabi resort - 5 Stars (5/5)

Klong Dao Beach

*Southern Lanta Resort - 3 Stars (3/5) ; *Twin Bay Resort - 3.5 Stars (3.5 / 5) ; *Twin Lotus Resort & Spa - 4 Stars (4/5)

Long Beach

*Lanta Casa Blanca - 4 Stars (4/5)

Klong Tob Beach/Bay

*Rawi Warin Resort & Spa - 5 Stars (5/5)

Kantiang Bay

*Vacation Village Pranang Lanta - 3.5 Stars (3.5/5) ; Pimalai Resort & Spa - 5 Stars (5/5)

Bezienswaardigheden en excursies

*Duiken bij Hin Daeng, Hin Muang en Koh Haa.

*Snorkelen bij Koh Haa en Koh Rok

*Vistrips: overdag of ’s nachts

*Dag trip naar de Phi Phi Islands

Koh Lanta - Lighthouse

Koh Lanta Marine National Park

Diving