Pattaya & Jomtien

Welkom in Pattaya & Jomtien

“Zon, zee, strand en vermaak in elk seizoen voor het hele gezin”

Pattaya en Jomtien liggen op nog geen twee uur rijden ten zuidoosten van Bangkok aan de oostkust en behoren tot de bekendste internationale strandbestemmingen in Zuidoost-Azie. Het resortgebied heeft een kustlijn van meer dan 20 km. Van noord naar zuid liggen de stranden van Naklua, Pattaya stad, Jomtien en Na Jomtien, aan langgerekte baaien omringd door wuivende palmbomen. Het centrum van Pattaya is vanuit Jomtien eenvoudig met een lokale taxi te bereiken.

In de afgelopen decennia werd Pattaya hoofdzakelijk als een badplaats met een nogal exotisch nachtleven afgeschilderd, maar tegenwoordig biedt de stad en haar omgeving veel meer dan alleen maar strand en ontspanning. De grote verscheidenheid aan attracties, winkel- en recreatie mogelijkheden maken tezamen met het hernieuwde imago en de uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding van de vele hotels, resorts en restaurants, Pattaya & Jomtien het gehele jaar door tot een ideale vakantie bestemming voor het hele gezin

Voor de kust biedt het heldere water van de eilandjes Koh Lan en Koh Sak en de verder naar het zuidoosten gelegen paradijselijke zeeparken van Koh Samet en Koh Chang goede snorkel- en duikfaciliteiten. In de directe omgeving vindt u schitterend aangelegde golfbanen en in het heuvelachtige achterland liggen mooie natuurparken.

Klik en zoom om meer van de bovenstaande kaart te zien.

Stranden en accommodaties in Pattaya & Jomtien

Naklua Beach

Het strand van Naklua is een van de mooiste in de omgeving en een populaire strandbestemming voor het hele gezin. Naklua Beach is ongeveer 1 km lang, op het noordelijke punt ontmoet het Wongamat Beach, op het zuidelijke punt scheidt een landtong het van Pattaya Beach. Het strand is een stuk rustiger als dat van Pattaya en zelfs van Jomtien. Het strand is populair bij surfers.

Naklua heeft ondanks alle toeristische drukte zijn charme als vissersdorp weten te behouden, inclusief een vismarkt. In de authentieke en smalle straatjes van Naklua tref je nog veel schilderachtige houten huizen en winkels met traditionele Thaise ambachten aan. Naklua heeft geen beachroad en geen boulevard. Net als Jomtien is Naklua een gezinsvriendelijke bestemming en het nachtleven is er een stuk rustiger dan in Centraal Pattaya.

Hotels in Naklua

*Sunshine Garden Resort - 3 Stars (3/5) ; *Amari Pattaya - 5 Stars (5/5)*Pullman Pattaya Hotel G - 5 Stars (5/5) (Wong Amat Beach) ;

Pattaya Beach

De baai van Pattaya City heeft een ongeveer 4km lang strand en biedt een verscheidenheid aan watersportactiviteiten. Het noordelijke deel van de baai is rustiger dan het centrale en zuidelijke deel. Langs de strandweg zijn veel hotels, appartementen, winkels, bars en restaurants. 's Avonds begint hier en in de zijstraten het nachtleven. Er vertrekken dagelijks boten vanaf het strand in Pattaya bij de Bali Hai-pier naar de nabijgelegen eilandjes Koh Lan en Koh Sak.

Hotels in North Pattaya

*The Green Park Resort - 3 Stars (3/5). ; *Thai Garden Resort - 4 Stars (4/5). ; *Cape Dara Resort - 5 Stars (5/5)

Hotels in Central Pattaya

*Hard Rock Hotel Pattaya - 4 Stars (4/5) ; *Siam & Siam Design Hotel - 4.5 Stars (4.5/5) ; *Avani Pattaya Ressort & Spa - 5 Stars (5/5)

Hotels in South Pattaya

*The Beverly Hill Hotel - 3 Stars (3/5) ; *Siam Bayshore Resort - 4 Stars (4/5)

Jomtien Beach

We kunnen Jomtien ten zeerste aanbevelen voor diegenen die een rustiger vakantieoord zoeken dan Pattaya. Het strand van Jomtien ligt 3 km ten zuiden van Pattaya, gescheiden van de baai van Pattaya door de Pratamnak-heuvel. Strandhotels en resorts, restaurants en andere accommodaties bevinden zich langs de strandweg die parallel loopt aan de 6 km lange kust. Het aangename strand heeft fijn poederachtig zand en op delen van het strand staan strandstoelen en parasols. Jomtien is ook de place to be voor veel watersporten. Naast ontspannen op het strand zijn er nog tal van andere activiteiten te doen. Jomtien is een perfecte bestemming voor het hele gezin.

Hotels in Jomtien

*Grand Jomtien Palace Hotel - 3 Stars (3/5) ; *Jomtien Thani Hotel - 3.5 Stars (3.5/5) ; *Jomtien Palm Beach Hotel - 4 Stars (4/5)

*Sea Sand Sun Resort - 5 Stars (5/5)

Na Jomtien Beach

Gescheiden door een landtong, ten zuiden van het strand van Jomtien. Na Jomtien heeft geen beachroad en aan dit mooie ca. 3 km lange strand liggen de rustig gelegen resorts direct aan zee.

Hotels in Na Jomtien

*Ravindra Beach Resort & Spa - 4 Stars (4/5) ; *Veranda Resort Pattaya Na Jomtien - 5 Stars (5/5)


Bezienswaardigheden en excursies

Sanctuary of Truth

Gelegen nabij Naklua Beach. Een gigantisch 105 m hoog bouwwerk, bestaand uit volledig houten sculpturen. Een mix van religie, kunst en cultuur en filosofie. Een architectonisch wonder.

Alcazar & Tiffani Cabaret Show

Gelegen in Centraal Pattaya. Geniet van een avond vol zang, dans, komedie, pantomime, prachtige decors en kostuums, uitgevoerd door transgender artiesten.

Koh Lan (Koraaleiland)

Gelegen 7,5 km voor de kust van Pattaya. Koh Lan is een klein eiland, bekend om zijn witte zandstranden, helder azuurblauw water, koraalriffen en watersportactiviteiten. Leuk voor een dag tocht.

Ripley’s Believe It or Not Museum

Gelegen aan het eind van Pattaya Beach Rd. Naast een griezelig spookhuis is er een prachtig spiegelzalen doolhof met licht effecten, een wassen beelden theater met beroemde figuren, een 12D film theater en de populaire Sky Rider.

Pratamnak Hill

Gelegen in Zuid-Pattaya. 100m hoge heuvel met de 'Big Boeddha' tempel en uitkijkpunten met schiterende panoramas over de baai van Pattaya en Jomtien.

Pattaya Underwater World

Gelegen aan Sukhumvit Rd., Jomtien. Een groots opgezet prachtig doorloopaquarium met meer dan 5000 zeedieren in zones met o.a. haaien, scheepswrakken en zeesterren.

Nong Nooch Tropical Gardens

Gelegen ten oosten van de Sukhumvit Rd in Na Jomtien. Prachtig tropisch botanisch tuinencomplex met een verzameling van vele soorten planten zoals orchideeën, palmbomen, bonsai en cactussen. Tevens een themapark met culturele shows en restaurants. U kunt een waterfiets huren en op uw gemak over het meer peddelen.

Khao Chi Chan en Silver Lake Park

Gelegen ten oosten van Sukhumvit Rd., Na Jomtien. De Boeddhaberg. Met een laser is uit de zijkant van een kalkstenen berg een Boeddha beeltenis gecreeerd, 130 m hoog en 70 m breed. Van ver te zien en zeer de moeite waard om te bezoeken. De berg ligt in het "Silver Lake" gebied, met wijngaarden, restaurants, tuinen, en een nagebouwd italiaans dorp, citta di como.

Ramayana Waterpark

Gelegen op 7 km ten oosten van Sukhumvit Rd., Na Jomtien. Een enorme waterspeeltuin gelegen in de prachtige natuurlijke omgeving van het Silverlake gebied.

Klik en zoom om meer van de bovenstaande kaart te zien.

Klik en zoom om meer van de bovenstaande kaart te zien.