Koh Phangan

Welkom op Koh Phangan

“Weelderige natuur en witte zandstranden”

Koh Phangan, gelegen op 15km ten noorden van Koh Samui, biedt dezelfde tropische cocktail van fijne zandstranden, toegankelijke koraalriffen en een ruig bebost binnenland. Het 168km2 grote eiland bestaat voor 70% uit berglandschap, begroeid met tropische jungle. In de laagvlaktes liggen kokosplantages terwijl het eiland wordt omringd door tal van beschutte rotsachtige baaien met ongerepte en rustige stranden.

De aan de noordoostkant van het eiland gelegen Thong Nai Pan Bay, een baai met koraalrif, biedt een prachtig panorama. In het noordwesten van het eiland kunt u snorkelen bij Mae Hat en Koh Mae. Thong Sala is de toegangspoort tot het eiland, dat per express- of speedboot vanuit Koh Samui te bereiken is. Koh Phangan is minder toeristisch dan Koh Samui.

Koh Phangan is tevens het toneel van het beroemdste strandfeest ter wereld: De Full Moon Party. Maar het is niet alleen een zwoel paradijs waar je kan dansen tot zonsondergang, je kan er ook genieten van uitgestorven stranden en prachtige baaitjes.

Klik en zoom om meer van de bovenstaande kaart te zien.

Stranden en accommodaties op Koh Phangan

Wij bieden u accommodaties aan op de meeste van de onderstaande stranden.

Ban Khai & Ban Tai Beach

Aan de zuidkust. Twee prachtige stranden gelegen tussen Thong Sala en Haad Rin Beach

Hotels: Milky Bay Resort - 3 Stars (3/5) ; Princess Paradise Koh Phangan - 3 Stars (3/5) ; Summer Luxury Beach Resort - 4 Stars (4/5)

Haad Rin Beach

Op 10 km van Thong Sala op een landtong in de zuidoosthoek van het eiland met 2 mooie brede witte zandstranden: Haad Rin Nai en Haad Rin Nok. Tevens de lokatie van de maandelijkse Full Moon Party

Hotels: Phangan Bayshore Resort - 3 Stars (3/5) ; Best Western Phanganburi - 3.5 Stars (3.5/5) ; The Coast Koh Phangan - 4 Stars (4/5)

Haad Yao Beach

Aan de westkust. Een redelijk rustig strand met een aantal restaurants en barretjes en souvenirwinkeltjes en met een prachtige zonsondergang. Haad Yao is een bekende snorkel- en duikplek, dankzij een levend koraalrif net buiten de kustlijn.

Hotel: Sun Moon Star Resort Koh Phangan - 3 Stars (3/5)

Haad Salad Beach

Aan de westtkust ten noorden van Haad Yao Beach. Ook bekend als Salad Beach, een prachtige baai met wit zand en blauw en groen water Hotel: Salad Beach Resort - 3 Stars (3/5)

Mae Haad Beach

Aan de noordwest kust. Dit mooie en rustige strand grenst aan het kleine eiland Koh Mae. Wanneer je de smalle zandstrook volgt kom je bij Koh Mae uit! Deze plek is zeer geschikt om te snorkelen.

Hotels: Mae Haad Bay Resort - 4 Stars (4/5)

Chaloklam Bay

Aan de noordkust. Een van de meest populaire stranden op Koh Phangan is Malibu Beach, gelegen in het dorp Chalok Lam. Een populaire plek voor snorkel- en duik excursies. Haad Khuat, of Bottle Beach, is een van de minst toegankelijke stranden op Koh Phangan. Je kunt er komen met een longtailboot vanaf Chalok Lam.

Thong Nai Pan Bay

Aan de noordoost kust. De baaien Thong Nai Pan Noi en Nai Pan Yai met witte zandstranden en een koraalrif vormen een oogverblindend landschap.

Hotels: Havana Beach Resort - 3 Stars (3/5) ; Buri Rasa Village Phangan - 4 Stars (4/5) ; Panviman Resort Koh Phangan - 4 Stars (4/5) ; Santhiya Koh Phangan Resort & Spa - 4.5 Stars (4.5/5) ; Anantara Rasananda Koh Phangan Villas - 5 Stars (5/5)

Bezienswaardigheden & excursies

*Ang Thong National Marine Park

*Snorkelen bij Mae Haad en Koh Mae

*Duiken bij Koh Tao

*Eilandtocht

*Phaeng en Than Sadet waterval

*Full Moon party

Koh Phangan

Ang Thong National Marine Park