spectaculaire bergregio

Chiang Mai Minitrip 12

Chiang Mai Minitrip 12: Mysterieus Noord-Thailand

5 dagen / 4 nachten - prive tour

Maak kennis met ‘s lands meest indrukwekkende watervallen, met de mysterieuze wereld van de ‘Giraffe-vrouwen” in Mae Hong Son en één van ‘s lands bekendste grottenstelsels in het schilderachtige Pai. Via de vallei van de Kok rivier en de uitgestrekte heuvels van Doi Mae Salong rijdt u naar de ‘fameuze’ Gouden Driehoek, ingesloten door Myanmar (Birma) en Laos en de machtige Mekong rivier. Door de schitterende bergwereld langs de grens met Laos rijdt u naar het sfeervolle stadje Chiang Rai en gaat u terug naar Chiang Mai.

Inbegrepen hoogtepunten:

*Doi Inthanon National Park *‘Langnek-vrouwen' van het Kayan-volk *Tham Lod grotten *Gouden Driehoek *Doi Pha Tang & Phu Chi Fah

Dag 1: Chiang Mai - Mae Hong Son (ca. 240km)

U wordt bij uw hotel in Chiang Mai opgehaald. In het Doi Inthanon National Park bezoekt u de prachtige Mae Klang en Vachiratharn waterval en u stopt bij de bergstammenmarkt. Na de lunch in Mae Chaem rijdt u door een schitterend landschap naar Mae Hong Son. In dit bergstadje bezoekt u de in Birmaanse stijl gebouwde tempels Doi Kong Mu en Chong Kham. U verblijft 1 nacht in Mae Hong Son in een mooi resort.

Dag 2: Mae Hong Son - Pai (ca. 110 km)

Vandaag maakt u kennis met één van de meest opzienbarende bergstammen ter wereld, de Karen Paduang, beter bekend onder de naam ‘Long-necks’. De nek van ‘uitverkoren’ vrouwen van deze bergstam wordt van kinds af aan ‘verlengd’ met koperen ringen. Na de lunch rijdt u door een uitloper van het machtige Himalaya gebergte en verkent de Tham Lod grotten, een onderaars ravijn waar een rivier doorheen stroomt. U verblijft 1 nacht in de schilderachtige streek van het stadje Pai.

Dag 3: Pai - Gouden Driehoek (ca. 280 km)

U bezoekt de lokale markt in Mae Malai waar u gegrilde insecten kunt eten, een delicatesse voor de lokale bevolking. In Thaton kunt u genieten van het uitzicht over de vallei van de Mae Kok rivier. Na de lunch bezoekt u in het Mae Salong gebergte een dorp van de Yao bergstam. In de Gouden Driehoek verblijft u 1 nacht.

Dag 4: Gouden Driehoek - Chiang Rai (ca. 180 km)

In Chiang Saen bezoekt u de ruïne van de 800 jaar oude Wat Chedi Luang. U volgt de grens met Laos en de Mekong rivier en kunt genieten van prachtige vergezichten. Na een bezoek aan Chiang Khong, waar de tijd lijkt stil te hebben gestaan, rijdt u door naar Doi Pha Tang. Deze spectaculaire bergstreek is het woongebied voor vele etnische minderheden waaronder de Hmong, Yao en Chinese Haw. U bezoekt hier enkele authentieke dorpjes. Na de lunch rijdt u naar Phu Chi Fa. Deze beroemde steile rotswand ligt op 1400 m boven zeeniveau aan de grens van Thailand met Laos. Een korte wandeling brengt u naar het uitzichtpunt. U verblijft 1 nacht in het sfeervolle stadje Chiang Rai.

Dag 5: Chiang Rai - Chiang Mai (ca. 190 km)

Vandaag bezoekt u de Rong Khun ‘Sneeuwtempel’, een waar kunstwerk en een van de meest gefotografeerde temepls van Thailand. U rijdt de Doi Saket bergroute en stopt bij de Mae Ka Chan warmwaterbronnen. Aangekomen in Chiang Mai wordt u naar het door u gekozen hotel, het station of de luchthaven gebracht voor uw volgende tropische bestemming en is deze tour ten einde

Bij ons inbegrepen:

-4 overnachtingen

-maaaltijden: dagelijks ontbijt; lunch op dag 1, 2, 3 en 4

-alle omschreven excursies met bijbehorende entreegelden (tenzij anders vermeld)

- vervoer per airconditioned auto of minivan met deskundige chauffeur

-begeleiding tijdens de reis door deskundige Engelssprekende lokale gids

Overnachtingshotels

Plaats - Accommodaties

1 x Mae Hong Son - Imperial Mae Hong Son Resort - 3.5 Stars (3.5/5)

1 x Pai - Ban Krating Pai Resort - 3 Stars (3/5)

1 x Gouden Driehoek - Imperial Golden Triangle Resort - 3.5 Stars (3.5/5)

1 x Chiang Rai - La Luna Resort - 3.5 Stars (3.5/5)

Prijzen zijn per persoon en op aanvraag.

Doi Inthanon - Vachiratharn waterval

Karen Paduang - Longnecked women

Tham Lod grot

Mekong River

Hmong etnische minderheid

Phu Chi Fa rotswand

Imperial Mae Hong Son Resort

Baan Krating Pai Resort

Imperial Golden Triangle Resort

La Luna Resort