Koh Samui

Welkom op Koh Samui

"Kokospalmen paradijs en witte zandstranden"

Koh Samui ligt 700 km ten zuiden van Bangkok en ca. 40 km voor de kust van de provincie Surat Thani in de Golf van Thailand. Dagelijkse rechtstreekse vluchten vanuit Bangkok duren ongeveer een uur. Koh Samui is met een oppervlakte van 247 vierkante kilometer het derde grootste eiland van het land. (na Phuket en Koh Chang). Aan de westkust van het eiland ligt Nathon, de belangrijkste haven voor de visserij en het vervoer van voertuigen en goederen vanaf het vasteland. De verschillende laagland- en kustgebieden zijn verbonden door een 51 km lange weg die het eiland omringt. Een ca. 50 km lange kustlijn met prachtige zandstranden en baaien met kristalhelder warm water omringt de heuvels die vol staan met ontelbare, wuivende palmbomen.

Het spectaculaire binnenland van Koh Samui bestaat voornamelijk uit dichte tropische jungle, inclusief de hoogste berg, Khao Pom, met een piek van 635 m. Er lopen enkele wegen doorheen die alleen per motor of jeep te begaan zijn. Naar de twee prachtige watervallen, de Namuang en de Hin Hat, lopen wel goed begaanbare wegen. In het noordoosten van Samui ligt het kleine onbewoonde eiland Koh Som en ten noordoosten van Chaweng ligt het kleine Koh Matlang. Ten zuiden en noorden van Koh Samui liggen er voor duik- en snorkelliefhebbers mogelijkheden te over om het onderwaterleven en de prachtige koraalriffen te verkennen. Even ten zuiden liggen de eilandjes Koh Tan en Koh Matsum met kleurrijk onderwaterleven, een geliefde snorkelplek. Ten noordwesten liggen 44 vrijwel onbewoonde eilanden van een ongekende schoonheid, die samen het Mu Koh Ang Thong National Park vormen. Ten noorden van Koh Samui ligt Koh Phangan, en verderop Koh Tao en Koh Nang Yuan.

Het weerpatroon op Koh Samui verschilt van dat in de rest van Thailand. Van april tot en met september is het meestal droog op het eiland, terwijl de rest van het land dan regenseizoen heeft. Van oktober tot en met december is het regenseizoen.

Klik en zoom om meer van de bovenstaande kaart te zien.

Stranden en accommodaties op Koh Samui

Met zo'n 40 stranden, baaien en kleine baaien, een tropisch klimaat met een jaarlijkse temperatuur van ongeveer 30°C, een goede toeristische infrastructuur, biedt Samui alle ingredienten voor een droomvakantie en is een van de belangrijkste bestemmingen in Zuid-Thailand. Wij bieden u accommodaties aan op elk van de onderstaande stranden.

Bophut Beach

Bophut ligt aan de noordkust van Koh Samui en heeft nog een relatief rustig strand. Het is een ideale bestemming voor gezinnen.

Hotels:

Ibis Bophut Samui - 3 Stars (3/5) ; Samui Palm Beach Resort - 4 Stars (4/5) ; Bandara Resort & Spa - 5 Stars (5/5) ;

Anantara Bophut Koh Samui Resort - 5 Stars (5/5)

Menam Beach

Menam ligt aan de noordkant van Samui en heeft een lang en rustig strand met een schilderachtig uitzicht op Koh Phangan en op 5 minuten lopen van winkels, bars en restaurants.

Hotels: Adarin Beach Resort - 3 Stars (3/5) ; Paradise Beach Resort - 4 Stars (4/5) ; Fairhouse Villas & Spa - 5 Stars (5/5)

Thongson Bay

Het meest noordelijk gelegen strand van Koh Samui met prachtig wit poederzacht zand en nabij de bekende Big Buddha

Op slechts 10 minuten rijden van de luchthaven en op ca. 15 minuten van het levendige centrum van Chaweng.

Hotels: Melati Beach Resort & Spa - 5 Stars (5/5)

Chaweng Beach

Chaweng Beach is het mooiste en drukste strand van Koh Samui. Het ligt aan de oostkust en is 5 kilometer lang. Dit is de “place to be” om het uitgaansleven van Koh Samui te ontdekken. Aan de noordkant van Chaweng Beach ligt een1 meter diepe lagune, ideaal voor kinderen en beginnende windsurfers. Om de zuidkant van het strand ligt een ring van palmbomen, wat u een echt tropisch gevoel geeft. Hier wisselen rotsen en stille baaitjes elkaar af. Dit is zonder meer het mooiste gedeelte van Koh Samui.

Hotels:

First Bungalow Beach Resort - 3 Stars (3/5) ; Fairhouse Beach Resort & Hotel - 3.5 Stars (3.5/5) ;Dara Samui - 4 Stars (4/5) ;

OZO Chaweng Samui - 4 Stars (4/5) ; Chaweng Regent Beach Resort - 4.5 Stars (4.5/5) ; Nora Buri Resort & Spa - 5 Stars (5/5)

Chaweng Noi Beach

In het zuiden, grenzend aan Chaweng Beach, is Chaweng Noi Beach een stuk rustiger. Het ligt in één van de mooiste delen van Koh Samui.

Hotels: Impiana Resort Chaweng Noi - 4 Stars (4/5) ; Sheraton Samui - 5 Stars (5/5)

Coral Cove Beach

Ten zuiden van Chaweng Noi en tussen Chaweng en Lamai, De baai is met zijn grote rotspartijen en koraal een van de beste snorkel lokaties op Samui

Hotels: Coral Cliff Resort - 3 Stars (3/5) ; The Kala Samui - 4 Stars (4/5)

Lamai Beach

Dit is het zusje van Chaweng Beach. Iets minder druk dan Chaweng, maar meer dan genoeg gelegenheid om te relaxen of een potje volleybal te spelen met de locals. Het biedt een perfecte balans van gezelligheid, niet te druk en een mooi uitzicht en is vooral populair bij de Europeanen.

Hotels:

Thai House Beach Resort - 3 Stars (3/5) ; Rumanna Boutique Resort - 3.5 Stars (3.5/5) ; Royal Beach Boutique Resort & Spa - 4 Stars (4/5) ; Renaissance Koh Samui Resort & Spa - 5 Stars (5/5)


Bezienswaardigheden en excursies

Big Boeddha en Wat Plai Laem

Aan de noordkust van Koh Samui. Waarschijnlijk Samui's meest bekende herkenningspunt, de 12-meter hoge gouden Boeddha, kan vanaf enkele kilometers afstand worden gezien. In de buurt van de Grote Boeddha ligt Wat Plai Laem. De tempel heeft een 18-armig beeld van Guanyin - de godin van barmhartigheid - en een grote witte Chinese Boeddha op het meer.

Bophut Fisherman's Village

Het vissersdorpje in het noordoosten van Koh Samui is geliefd onder de toeristen. Laat de naam u niet misleiden, want het is een heel hip stukje Koh Samui, met trendy restaurants, leuke winkeltjes, hippe barretjes en een prachtig strand. Ook een aanrader voor alleen een dagje uit!

Hin Ta en Hin Yai rotsformaties

Op het strand van Lamai. De natuurlijke geologische formaties die bekend staan ​​als Hin Ta- en Hin Yai-rotsen (de opa- en oma- rotsen), die er respectievelijk uitzien als mannelijke en vrouwelijke genitaliën.

Na Muang-watervallen

De naam Na Muang verwijst naar de massieve paarse rotsen bij de watervallen. Rotsen en boomwortels vormen een natuurlijke trap die naar de voet van Na Muang 1 leidt. Onder de waterval is een poel waar je kunt baden of een duik nemen. Een wandeling van 10 minuten verder de berg op leidt naar de mooiste waterval van Samui, Na Muang 2

Hin Lat-watervallen

Gelegen net ten zuiden van Nathon. Een 3 km lang pad door de jungle leidt naar de waterval. De waterval is op zijn best tijdens het regenseizoen.

Secret Buddha Garden

Verborgen hoog in de heuvels in het binnenland van Koh Samui, met majestueuze uitzichten en een ongewone verzameling beelden te midden van een weelderige jungle.

Wat Khunaram

Gelegen in Lamai. Het lichaam van de beroemdste gemummificeerde monnik van Samui, Luang Pordaeng, is hier te zien.

Koh Tan (Koraaleiland) & Koh Matsum

Net ten zuiden van Koh Samui, Koh Tan en Koh Madsum, liggen de dichtstbijzijnde eilanden van Koh Samui met levend en prachtig koraalrif, een goede plek om te snorkelen in kristalhelder turquoise water en prachtige stranden

Nationaal zeepark Ang Thong

Ang Thong National Marine Park, gelegen ten noordwesten van Samui, is een ongerepte archipel van 42 eilanden in de Golf van Thailand met indrukwekkende kalksteenformaties, dichte jungle, witte zandstranden, mangroven, watervallen en verborgen baaien en lagunes en een fascinerende onderwaterwereld.

Hin Ta and Hin Yai Rocks

Angthong Marine National Park

Chawaeng Beach